• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

Cardenal Bassetti: "La família és la font més gran d'esperança per a la nostra societat"

"La família, escola de misericòrdia" és el títol que rep la 51 edició de les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura, organitzades pel Centre Sacerdotal Rosselló, que se celebren aquest 26 i 27 de gener a Premià de Dalt. Després de la inauguració, la primera de les intervencions d'aquest any ha estat la de Gualtiero Bassetti, cardenal arquebisbe de Peruggia i vicepresident de la Conferència Episcopal Italiana, que ha fet una reflexió sobre la família i la misericòrdia.

Opus Dei, 27 gener 16

El cardenal arquebisbe de Peruggia, Gualtiero Bassetti, ha destacat que, "sense la família, la mateixa societat està destinada a esmicolar-se en miríades d'individus sols i aïllats". El també vicepresident de la Conferència Episcopal Italiana ha dit que malgrat les dificultats a les quals està sotmesa, "la família continua essent la font més gran d'esperança per a la nostra societat".
 
Per encarar aquest moment de dificultats ha dit que l'Església ha d'afrontar les ferides a la família "amb l'oli de la misericòrdia i la medicina de la veritat". També ha indicat que "les parelles que es prometen un amor per sempre realitzen un acte d'heroïsme increïble", i per això considera que aquest és "possiblement el més gran gest contracorrent de la societat actual, i serà aquest amor per sempre el que salvarà el món". 
 
Refugiats
 
També ha intervingut el rector del santuari de Torreciutat, Javier Cremades, que s'ha lamentat de no poder secundar la invitació del papa Francesc d'acollir una família de refugiats per les dificutats administratives que impedeixen l'arribada de famílies refugiades. Les Jornades de Castelldaura, organitzades pel Centre Sacerdotal Rosselló a Premià de Dalt, han comptat també aquest dimarts 26 de gener amb la presència de l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella; l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i el vicari de l'Opus Dei a Catalunya, Antoni Pujals.
 
Jornada de dimecres 27 de gener
 
Aquest dimecres les jornades continuen amb dues conferències i una taula rodona. Obrirà aquesta jornada el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, seguit del professor de la Facultat de Teologia de Catalunya Joan Costa. Després es durà a terme una taula rodona sobre com es poden ajudar els refugiats, moderada pel president del Braval, Josep Masabeu, i amb la participació de Juana Martín, de Càritas Barcelona; Ariadna Blanco, d'Ajuda a l'Església Necessitada, i Joan Reventós, del Comitè Català de l'Acnur.
 
Sobre les jornades
 
Des del 1965 es duen a terme les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura. Volen ser una actualització teològica i pastoral, i un espai de debat sobre fenòmens, esdeveniments o realitats que estan d'actualitat en les converses del carrer i a l'opinió pública, i sobre les quals l'Església té alguna cosa a aportar. Des del seu origen, prop de quatre mil persones i centenars de personalitats del món civil i eclesiàstic han participat en aquesta activitat d'actualització teològica i pastoral que promou el Centre Sacerdotal Rosselló de Barcelona.

  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.