• Xile: No a l'ensenyament optatiu de la religió a l'escola
  • Un filipí, nou mestre general dels dominics
  • Elefantes i Manolo García estrenen la cançó “Agua” a favor d'Oxfam Intermón
  • Bisbe Sergi Gordo: «Fem del mar la nostra llar»
  • El papa Francesc nomena 9 membres de la Congregació per al Clergat
  • Funeral Cardenal Sardi. Bertone: "Mestre de la teologia moral"
  • Bisbes: "Veneçuela crida per un canvi de rumb, per un retorn a la Constitució"
  • L’organista de Saint Eustache de París, Thomas Ospital, interpretarà obres del gran repertori romàntic a Montserrat
  • "Protegir i salvaguardar els drets humans" de mariners i pescadors
  • El Papa: "Que s'arribi a un acord que posi fi al patiment a Veneçuela"

La FEDAIA lamenta que els problemes de la infància no siguin part dels debats electorals

La infància més desfavorida no ha format part de cap dels debats electorals de cara a les eleccions estatals del proper 20 de desembre. Això, malgrat que un de cada tres infants viu sota el llindar de la pobresa. La federació valora, malgrat tot, que algunes formacions sí que estiguin disposades a incloure als seus programes mesures per millorar el benestar de la infància més vulnerable.

FEDAIA, 14 desembre 15

"Malgrat la bona resposta d'algunes de les formacions a les nostres demandes, constatem amb preocupació que els problemes de la infància segueixen sent invisibles en aquesta campanya. Encara que la taxa de pobresa infantil a l'Estat espanyol és una de les més altes de la Unió Europea, aquesta qüestió no ha estat abordada en cap dels debats preelectorals que s'han realitzat fins ara", lamenta la presidenta de la FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o exclusió social, Conxi Martínez.

La Federació valora, no obstant això, que algunes formacions sí que estiguin disposades a incloure als seus programes mesures per millorar el benestar de la infància més vulnerable. Ho han fet en resposta a una carta enviada fa uns dies per la FEDAIA en la qual es demana a les principals formacions que es presenten a les eleccions estatals el seu compromís per augmentar la inversió que es destina a polítiques d'infància i família fins a aconseguir el 2,2% del Producte Interior Brut (PIB). L'Estat espanyol destina actualment a aquest concepte un 1,4% del seu PIB, un percentatge que s'ha mantingut estable en aquests nivells en les últimes dècades i que es troba lluny del 2,2% del PIB que hi destinen com a mitjana els països membres de la Unió Europea (UE).

La FEDAIA també reclama en la seva missiva un Pacte d'Estat per la Infància que estigui dotat d'un pressupost adequat i la creació d'una prestació universal capaç de cobrir el 50% dels costos de la criança dels fills. En aquest sentit, la FEDAIA està convençuda que és necessari un canvi estructural pel que fa al benestar de la infància que contempli una ajuda econòmica universal, que sigui garantida i que no estigui supeditada a la situació laboral o familiar.

La FEDAIA espera la resposta de la resta dels candidats, i per aconseguir el seu compromís aquest dilluns 14 de desembre llançarà una campanya a Twitter sota dos hashtag: #20DLaInfanciaNoPuedeEsperar i #20DLaInfanciaNoPotEsperar.

Les formacions que han contestat a la missiva s'han compromès a assumir en diferent mesura les propostes de FEDAIA. Així, s'han compromès a incrementar el PIB destinat a infància i família des de l'1,4% actual al 2%. Mostren divergències, no obstant això, en relació amb la manera de desplegar una prestació per a la criança dels infants.

"La FEDAIA valora que els partits polítics hagin assumit la necessitat de crear una prestació per a la infància, encara que està convençuda que cal avançar en la consolidació d'una ajuda universal que ofereixi a les famílies la tranquil·litat de poder criar els seus fills independentment de la situació econòmica per la qual travessen, com existeix en la majoria de països europeus", diu Conxi Martínez.

La Federació creu que la infància hauria de formar part del debat polític i que per a això és necessària la col·laboració dels mitjans de comunicació, que poden jugar un rol fonamental perquè aquesta qüestió no romangui amagada entre altres temes més contingents.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DILLUNS, 15 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “La sinodalitat, un camí per al tercer mil·lenni”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. Més informació i inscripcions: tel. 938 832 655.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.