Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

S'inaugura un monument a la unitat transcendent de les religions i tradicions espirituals de la humanitat a Barcelona

El dissabte 21 de novembre, mossèn Alfred Matas va beneir a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri de Barcelona (Congregació Filipense i Fundació Valors Humans) un monument a la unitat transcendent de les religions i tradicions espirituals de la humanitat que manifesta el repte de treballar pel diàleg interreligiós i la unió de les diverses religions, cadascuna des de la seva identitat.

Xavier Costa per a Flama.info, 27 novembre 15

La Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri és un lloc de trobada oberta i amorosa que beu de l’esperit d’aquest gran sant que es va caracteritzar per l’amor profund a les persones, especialment als infants, pel seu bon humor, per anar més al cor de les persones que als seus raonaments i creences.

La inauguració i benedicció d’aquest monument, situat al jardí de la Casa, vol ser un gest d’obertura i d’acollida a la nostra societat, que entre totes les seves pobreses en té una de molt important: la falta d’espais on les persones puguin trobar alguna resposta o almenys companyonia, en la seva cerca espiritual, on puguin compartir, formar-se, trobar camins que les ajudin en el desenvolupament de la  seva consciència. La casa ofereix un ambient propici al silenci, la meditació i la pregària que són al cor de tots els camins espirituals.

Aquest monument s'ha erigit en record de Maria Raimunda Estil·les (religiosa filipense), que va concebre i va impulsar la transformació d’aquesta casa en un espai d’ acollida a les diferents tradicions i pràctiques espirituals, fomentant el diàleg interreligiós.

Com és el monument?

El monument està constituït per tres cercles concèntrics. El primer cercle  -el més extern-  els conté a tots i és símbol de la unitat. 

Entre el primer cercle i el segon hi ha sis cercles més petits i equidistants que representen la totalitat de les religions i tradicions espirituals de la humanitat. Cadascun d’aquests cercles simbolitza la perfecció i la plenitud. Apareixen els símbols del cristianisme (la Creu), el judaisme (el Segell de Salomó), l’islam (la Lluna creixent i Venus), l'hinduisme (la síl·laba Om) i el budisme (Dharma Chakra) -les grans religions històriques i escriptuàries de la humanitat-,  i a baix de tot un estel de vuit puntes, que pot representar les tradicions espirituals orals i atemporals, a les quals es vinculen la majoria dels pobles indígenes del món. Tots els cercles tenen la mateixa mida i tots equidisten del centre.

Dins del segon cercle hi ha un trígon d'origen celta que simbolitza la trinitat present en pràcticament totes les religions. En el cristianisme (Pare-Fill-Esperit Sant), en l’islam (iman-islam-ishan), en l’hinduisme (Brahma-Shiva-Vishnu) i en el budisme (Buda, Dharma Sangha).

En el centre hi ha un nou cercle, i al seu interior un triangle de braços corbats buit, que, per la seva posició central, evoca el Misteri, l’Essència divina suprapersonal o transpersonal. 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.