Dimarts, 2 de Març de 2021
Sant Simplici, papa
  • Una nova edició d'Impliquem-nos' del Bisbat de Lleida apropa tres realitats solidàries als joves
  • Joan Planellas: "Déu ens crida a la conversió i nosaltres hem de respondre-hi"
  • Sant'Egidio presenta l'edició online de la guia "Com quedar-se a casa quan s'és ancià"
  • Ratzinger repeteix: "No hi ha dos Papes"
  • El Papa: No deixar sols a familiars i malalts de malalties rares
  • 5a Nit dels Animadors i Animadores de la Fe del MCECC
  • Pocs contenidors cremats?
  • “Les desigualtats que haurà generat la pandèmia només se superaran amb la solidaritat i la fraternitat universal”
  • El Papa: Que ningú hagi de patir per falta de pa o solitud
  • No es confirma l'alliberament de les 317 nigerianes raptades

Estatut i religió a debat en el número de maig de Foc Nou

La revista Foc Nou dedica el número de maig a l’Estatut. Daniel Arasa, president del Grup d’Entitats Catalanes de la Família, i Àlex Masllorens, parlamentari del PSC i membre de la comissió redactora del text, argumenten les seves visions contraposades entorn el Títol primer de l’Estatut i els drets i deures que anuncia. Tots dos presenten les opcions a favor i en contra del nou estatut, des de la vessant de la fe.

Foc Nou, 16 maig 06

Daniel Arasa representa els grups cristians que s’han situat en contra del contingut del Titol primer de l’Estatut. En canvi -i també des d’una perspectiva creient-, defensa el text estatutari Àlex Masllorens, membre de la ponència que ha redactat l’Estatut.

El diputat Àlex Masllorens, defensa el conjunt del text i en concret el Títol Primer perquè suposa una ampliació de Drets. Per la seva part, Daniel Arasa considera que “tot el text està impregnat d’ideologia de gènere, que significa un gran capgirament del concepte de l’ésser humà dels que tenim ben clar que la persona és un tot, i que la identitat sexual és intrínseca i no separable”. Per Arasa, “fóra positiu liquidar aquest Títol primer, que res no aporta a competències, ni al coneixement de Catalunya, ni al finançament i, ben al contrari, és una passa en l’oblit dels valors essencials”.

En el seu article Àlex Masllorens també desvetlla que “es va constituir un grup de treball informal i molt plural, constituït per dos diputats, un intel·lectual catòlic i alguna gent amb certa responsabilitat en dos partits polítics, amb la intenció de consensuar un text que fes referència a la qüestió religiosa, per oferir-la després a tots els grups parlamentaris i mirar que fos inclòs en el preàmbul”.

“L’estatut, amb aquest text, hauria reconegut que les arrels nacionals catalanes se situen en un context històric europeu fortament marcat pel cristianisme, que ha contribuit a configurar la cultura i les tradicions de Catalunya”. “La realitat va ser però que els diversos apunts i esborranys que els més previsors havíem contribuït a fer, pensant que hi havia el perill que finalment el preàmbul es fes a darrera hora i amb presses, no van servir de res”.

En l’editorial de la revista s’afirma que “el debat sobre el Títol Primer és interessant, però no creiem que hagi de determinar l’opció sobre aquest Estatut, ni que s’hagi de fer bandera d’una o altra opció com a cristians. I, tampoc ens agrada gaire que davant l’Estatut algú ens hagi de dir quina és la posició més cristiana”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström reprenen les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.