• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

Estatut i religió a debat en el número de maig de Foc Nou

La revista Foc Nou dedica el número de maig a l’Estatut. Daniel Arasa, president del Grup d’Entitats Catalanes de la Família, i Àlex Masllorens, parlamentari del PSC i membre de la comissió redactora del text, argumenten les seves visions contraposades entorn el Títol primer de l’Estatut i els drets i deures que anuncia. Tots dos presenten les opcions a favor i en contra del nou estatut, des de la vessant de la fe.

Foc Nou, 16 maig 06

Daniel Arasa representa els grups cristians que s’han situat en contra del contingut del Titol primer de l’Estatut. En canvi -i també des d’una perspectiva creient-, defensa el text estatutari Àlex Masllorens, membre de la ponència que ha redactat l’Estatut.

El diputat Àlex Masllorens, defensa el conjunt del text i en concret el Títol Primer perquè suposa una ampliació de Drets. Per la seva part, Daniel Arasa considera que “tot el text està impregnat d’ideologia de gènere, que significa un gran capgirament del concepte de l’ésser humà dels que tenim ben clar que la persona és un tot, i que la identitat sexual és intrínseca i no separable”. Per Arasa, “fóra positiu liquidar aquest Títol primer, que res no aporta a competències, ni al coneixement de Catalunya, ni al finançament i, ben al contrari, és una passa en l’oblit dels valors essencials”.

En el seu article Àlex Masllorens també desvetlla que “es va constituir un grup de treball informal i molt plural, constituït per dos diputats, un intel·lectual catòlic i alguna gent amb certa responsabilitat en dos partits polítics, amb la intenció de consensuar un text que fes referència a la qüestió religiosa, per oferir-la després a tots els grups parlamentaris i mirar que fos inclòs en el preàmbul”.

“L’estatut, amb aquest text, hauria reconegut que les arrels nacionals catalanes se situen en un context històric europeu fortament marcat pel cristianisme, que ha contribuit a configurar la cultura i les tradicions de Catalunya”. “La realitat va ser però que els diversos apunts i esborranys que els més previsors havíem contribuït a fer, pensant que hi havia el perill que finalment el preàmbul es fes a darrera hora i amb presses, no van servir de res”.

En l’editorial de la revista s’afirma que “el debat sobre el Títol Primer és interessant, però no creiem que hagi de determinar l’opció sobre aquest Estatut, ni que s’hagi de fer bandera d’una o altra opció com a cristians. I, tampoc ens agrada gaire que davant l’Estatut algú ens hagi de dir quina és la posició més cristiana”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.