Dilluns, 1 de Juny de 2020
Sant Justí, màrtir
 • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
 • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
 • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
 • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
 • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
 • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
 • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
 • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
 • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
 • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

#LaInfànciaNoPotEsperar, nova campanya de sensibilització de la FEDAIA

La FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament, ha presentat aquest dimecres 14 d'octubre la campanya #LaInfànciaNoPotEsperar, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre les necessitats dels més menuts i sobre les repercussions de no invertir en infància. L'agrupació demana polítiques socials d'atenció als menors, garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació i crear una prestació econòmica universal per a la criança.

Bernat Rosell per a Flama.info, 15 octubre 15

Aquestes demandes s'han llançat durant la inauguració del 19è Fòrum FEDAIA, que se celebra els dies 14 i 15 d'octubre al CaixaForum Barcelona, a través del qual es vol palesar que els infants no poden esperar perquè allò que no fem per ells avui tindrà conseqüències demà. La campanya vol posar sobre la taula per què és tan important l'etapa de la infància per al desenvolupament de les persones, així com les repercussions que comporta créixer enmig de dificultats.

"L'impacte de la crisi en els infants i les famílies supera totes les previsions. La pobresa i l'abandó dels més menuts lesionen els seus drets i la igualtat d'oportunitats. Per millorar tot això, cal un canvi estructural i repensar un nou model econòmic que permeti que les polítiques socials siguin sostenibles. Els recursos a la infància no s'han de veure com una despesa, sinó com una gran inversió. Els infants han d'estar al lloc que els pertoca, i per això engeguem la campanya #LaInfànciaNoPotEsperar", ha explicat la presidenta de la Federació, Conxi Martínez.

La FEDAIA ha proposat la creació d'una prestació econòmica universal per a la criança dels infants (PEUC) amb l'ànim de lluitar contra les altes taxes de pobresa i exclusió social d'aquest col·lectiu. Aquesta ajuda, que s'implantaria de manera progressiva, seria de 2.500 euros anuals i serviria per cobrir el 50% del cost de les despeses pròpies de la cura d'un infant. La federació esgrimeix que els infants només tenen una oportunitat per desenvolupar-se i que són un capital humà de present que no es pot dilapidar.

L'agrupació també ha demanat millorar la qualitat i l'equitat en l'educació, així com reduir l'abandonament escolar prematur. Catalunya i Espanya destinen respectivament només un 3,4% i un 4,3% del seu PIB a educació, davant del 5,25% que hi dediquen com a mitjana els països de la UE. La FEDAIA, en aquest sentit, entén que les mesures de prevenció i protecció a la infància no es poden sostenir sobre una política basada en pedaços econòmics, sinó en sistemes socials solvents que protegeixin i donin suport als infants i les seves famílies al llarg de tot el seu cicle vital.

Pobresa infantil

Les taxes de pobresa infantil a casa nostra es troben entre les més altes de la UE. Actualment, un de cada tres nens i nenes de l'Estat espanyol està en risc de pobresa o exclusió social. Mentre que la mitjana dels països d'Europa inverteix un 2,2% del seu PIB en polítiques de protecció a la infància i la família, la inversió a Espanya és de l'1,4%, i a Catalunya del 0,9%. La pobresa infantil es reflecteix en el nivell educatiu de la persona que l'ha patit, en la seva salut, en la capacitat per trobar una bona feina i en la relació social. Sense educació, no es pot garantir l'ascensor social.

19è fòrum FEDAIA

Després de la presentació de la campanya, s'ha inaugurat el 19è Forum FEDAIA, que sota el títol “Fent camí amb els infants” reunirà com cada any durant dos dies els professionals del sector. La inauguració ha comptat amb la presència de la consellera de Benestar i Família i vicepresidenta del Govern, Neus Munté, la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, el director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària "la Caixa", Marc Simón, i la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó. Us reproduïm aquí un resum de què han dit.

 • Neus Munté: "En aquest fòrum sortiran noves propostes que estem oberts a negociar. El govern intentarà prioritzar aquelles partides pressupostàries destinades a atendre la infància i les famílies malgrat l'actual context de crisi".
 • Laia Ortiz: "La precarietat ha augmentat exponencialment i ha posat en risc la societat del present i la del futur. En les pròximes dècades veurem la petjada de l'augment de l'exclusió dels infants. L'ajut als infants no es pot postposar".
 • Marc Simon: "Si volem una societat millor, és cabdal que invertim en educació, ja que és l'eix troncal que marca les oportunitats futures. Cal que tots coneguem més què passa amb els infants i les seves dificultats".
 • Meritxell Budó: "Atendre la infància és atendre també les famílies. Aquests han de tenir recursos per educar els infants i per poder-los donar una vida digna. Cal que es garanteixi la cobertura de les necessitats bàsiques".

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.