• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Es presenta a Barcelona el "Calendari de l'Ermità 2016" amb un exemplar extraordinari

Aquest any es compleixen 140 anys de l’edició anual ininterrompuda del popular Calendario del Ermitaño de los Pirineos. Per celebrar-ho, Edicions Morera publica un exemplar extraordinari, tant en castellà com per primer cop en català -El Calendari de l’Ermità-, actualitzant-ne continguts, seccions i col·laboradors, que el consoliden com un referent indiscutible de la informació del calendari festiu i laboral del món rural i de la cultura tradicional i popular.

Redacció, 15 octubre 15

El Calendari de l’Ermità és considerat, avui a Catalunya, un dels darrers exponents d’una tradició editorial de calendaris populars que arrencà amb força a la segona meitat del segle XIX. És un calendari que ja compta amb 140 anys de publicació ininterrompuda, una trajectòria sòlida que fa que sigui considerat part del patrimoni etnogràfic català.

Les novetats d’aquest exemplar extraordinari se centren en continguts vinculats al món de les pràctiques agrícoles i les aplicacions i cures de les herbes remeieres, a càrrec del frare caputxí Valentí Serra de Manresa, que hi col·labora per primer cop aportant tota la seva experiència en la matèria, recopilant dades com a arxiver del Convent dels Caputxins de Sarrià.

La publicació també destaca com a única per ser la compilació d’informació més extensa i l’agenda més completa de les festes majors de Catalunya i Andorra, fruit del treball intensiu de recerca de l’editor Norbert Tomàs, una tasca acumulada i actualitzada que també serveix per poder oferir una revisió acurada del Santoral català.

Col·lecció l’Ermità i el receptari Cuinar en temps de crisi

Les versions d’El Calendari de l’Ermità 2016 en català i en castellà són els dos primers títols amb els quals s’estrena la Col·lecció l’Ermità, que pretén aglutinar publicacions al voltant de temàtiques relacionades amb la cultura tradicional i popular catalana, amb esperit funcional i col·leccionable.

En aquest sentit, neix la publicació Cuinar en temps de crisi, un receptari de Fra Valentí Serra que presenta un recull d’experiències gastronòmiques basades en les tradicions culinàries conventuals. L’objectiu és ser una eina de profit tot aportant consells sobre cuina econòmica d’hortalisses i verdures, carn i aviram o peixos i salaons en dies d’abstinència. A més, també hi ha un apartat de receptes per a les festivitats, centrades en les begudes i les postres.

Quan es presentarà?

La nova edició en català del Calendari de l’Ermità per a l’any 2016 i el receptari Cuinar en temps de crisi amb què s’inicia la Col·lecció l’Ermità es presentaran el proper dimarts 20 d’octubre, a les 18.00 h, a l’auditori del CSIC (C/ Egipcíaques 15) de Barcelona.

A l’acte de presentació hi intervindran: Lluís Calvo, coordinador institucional del CSIC; Norbert Tomàs Bilbeny, director d’Edicions Morera; i Fra Valentí Serra de Manresa, autor del receptari Cuinar en temps de crisi i col·laborador del Calendari de l’Ermità.

Al final de la presentació s’obsequiarà un ram d’herbes remeieres als assistents.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.