• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

Es presenta a Barcelona el "Calendari de l'Ermità 2016" amb un exemplar extraordinari

Aquest any es compleixen 140 anys de l’edició anual ininterrompuda del popular Calendario del Ermitaño de los Pirineos. Per celebrar-ho, Edicions Morera publica un exemplar extraordinari, tant en castellà com per primer cop en català -El Calendari de l’Ermità-, actualitzant-ne continguts, seccions i col·laboradors, que el consoliden com un referent indiscutible de la informació del calendari festiu i laboral del món rural i de la cultura tradicional i popular.

Redacció, 15 octubre 15

El Calendari de l’Ermità és considerat, avui a Catalunya, un dels darrers exponents d’una tradició editorial de calendaris populars que arrencà amb força a la segona meitat del segle XIX. És un calendari que ja compta amb 140 anys de publicació ininterrompuda, una trajectòria sòlida que fa que sigui considerat part del patrimoni etnogràfic català.

Les novetats d’aquest exemplar extraordinari se centren en continguts vinculats al món de les pràctiques agrícoles i les aplicacions i cures de les herbes remeieres, a càrrec del frare caputxí Valentí Serra de Manresa, que hi col·labora per primer cop aportant tota la seva experiència en la matèria, recopilant dades com a arxiver del Convent dels Caputxins de Sarrià.

La publicació també destaca com a única per ser la compilació d’informació més extensa i l’agenda més completa de les festes majors de Catalunya i Andorra, fruit del treball intensiu de recerca de l’editor Norbert Tomàs, una tasca acumulada i actualitzada que també serveix per poder oferir una revisió acurada del Santoral català.

Col·lecció l’Ermità i el receptari Cuinar en temps de crisi

Les versions d’El Calendari de l’Ermità 2016 en català i en castellà són els dos primers títols amb els quals s’estrena la Col·lecció l’Ermità, que pretén aglutinar publicacions al voltant de temàtiques relacionades amb la cultura tradicional i popular catalana, amb esperit funcional i col·leccionable.

En aquest sentit, neix la publicació Cuinar en temps de crisi, un receptari de Fra Valentí Serra que presenta un recull d’experiències gastronòmiques basades en les tradicions culinàries conventuals. L’objectiu és ser una eina de profit tot aportant consells sobre cuina econòmica d’hortalisses i verdures, carn i aviram o peixos i salaons en dies d’abstinència. A més, també hi ha un apartat de receptes per a les festivitats, centrades en les begudes i les postres.

Quan es presentarà?

La nova edició en català del Calendari de l’Ermità per a l’any 2016 i el receptari Cuinar en temps de crisi amb què s’inicia la Col·lecció l’Ermità es presentaran el proper dimarts 20 d’octubre, a les 18.00 h, a l’auditori del CSIC (C/ Egipcíaques 15) de Barcelona.

A l’acte de presentació hi intervindran: Lluís Calvo, coordinador institucional del CSIC; Norbert Tomàs Bilbeny, director d’Edicions Morera; i Fra Valentí Serra de Manresa, autor del receptari Cuinar en temps de crisi i col·laborador del Calendari de l’Ermità.

Al final de la presentació s’obsequiarà un ram d’herbes remeieres als assistents.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.