• Xile: No a l'ensenyament optatiu de la religió a l'escola
  • Un filipí, nou mestre general dels dominics
  • Elefantes i Manolo García estrenen la cançó “Agua” a favor d'Oxfam Intermón
  • Bisbe Sergi Gordo: «Fem del mar la nostra llar»
  • El papa Francesc nomena 9 membres de la Congregació per al Clergat
  • Funeral Cardenal Sardi. Bertone: "Mestre de la teologia moral"
  • Bisbes: "Veneçuela crida per un canvi de rumb, per un retorn a la Constitució"
  • L’organista de Saint Eustache de París, Thomas Ospital, interpretarà obres del gran repertori romàntic a Montserrat
  • "Protegir i salvaguardar els drets humans" de mariners i pescadors
  • El Papa: "Que s'arribi a un acord que posi fi al patiment a Veneçuela"

La FEDAIA proposa una prestació anual de 2.500 euros per cobrir la meitat dels costos de criança dels infants

La FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, ha proposat aquest divendres, 3 de setembre, la creació d'una prestació econòmica universal per a la criança dels infants (PEUC) amb l'ànim de lluitar contra les altes taxes de pobresa i exclusió social d'aquest col·lectiu. Aquesta ajuda, que s'implantaria de manera progressiva, seria de 2.500 euros i serviria per cobrir el 50% del cost de les despeses pròpies de cura d'un infant.

Redacció2, 4 setembre 15

La proposta, presentada a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'emmarca dins de les demandes de la FEDAIA en relació amb l'augment de la inversió que es destina a polítiques d'infància i família, les quals "són de molt baixa intensitat i discriminatòries vers els qui més ho necessiten". Per aquest motiu, la federació planteja la creació progressiva d'una assignació econòmica periòdica adreçada als infants de 0 a 18 anys de 208,33 euros al mes. Segons l'entitat, s'estan generant greus situacions de pobresa entre els menors, que lesionen els seus drets i dificulten la igualtat d'oportunitats.

"L'any 2010 vam demanar que els infants no paguessin la crisi, però això no s'ha complert. Cal repensar el model econòmic, ja que molts joves tenen el futur hipotecat i, en ple segle XXI, no poden satisfer les seves necessitats bàsiques. Dels nens i nenes depèn la prosperitat del país. És una responsabilitat parental que cal compartir socialment. Garantir que totes les famílies tinguin el mínim per criar els seus fills és una bona inversió a llarg termini", ha explicat la presidenta de la federació, Conxi Martínez.

La població actual d'infants a Catalunya és d'1.366.480 menors, els quals percebrien una prestació de 2.500 euros anuals. Segons els càlculs de la FEDAIA, la despesa pública directa seria de 3.416,22 milions d'euros, però la mesura faria obtenir uns ingressos de 1.137,46 milions, gràcies als retorns via impostos i als estalvis per compactació d'ajudes. Per tant, deixant de banda el 4% de costos derivats de la gestió econòmica, la implantació d'aquesta mesura costaria 2.410,80 milions d'euros anuals.

La despesa per habitant de la proposta és de 477,93 euros. Aquesta nova prestació suposaria apropar la despesa en protecció familiar a Catalunya a la mitjana de països europeus, malgrat que encara no s'arribaria al nivell d'altres estats com Alemanya o Suècia. La PUEC suposaria una despesa de l'1,70% sobre el PIB català. "Els infants són el futur i no els podem girar l'esquena. Hem de garantir la igualtat d'oportunitats de tots els menors. La realitat actual amb els índexs de pobresa infantil demostra que hem d'actuar ja. Hem de considerar aquesta despesa com una inversió social", ha sentenciat Paco Estallés, membre de la junta directiva de l'entitat.

FEDAIA

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per 91 entitats que atenen més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, el desemparament i la formació prelaboral.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DILLUNS, 15 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “La sinodalitat, un camí per al tercer mil·lenni”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. Més informació i inscripcions: tel. 938 832 655.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.