Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

La FEDAIA proposa una prestació anual de 2.500 euros per cobrir la meitat dels costos de criança dels infants

La FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, ha proposat aquest divendres, 3 de setembre, la creació d'una prestació econòmica universal per a la criança dels infants (PEUC) amb l'ànim de lluitar contra les altes taxes de pobresa i exclusió social d'aquest col·lectiu. Aquesta ajuda, que s'implantaria de manera progressiva, seria de 2.500 euros i serviria per cobrir el 50% del cost de les despeses pròpies de cura d'un infant.

Redacció2, 4 setembre 15

La proposta, presentada a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'emmarca dins de les demandes de la FEDAIA en relació amb l'augment de la inversió que es destina a polítiques d'infància i família, les quals "són de molt baixa intensitat i discriminatòries vers els qui més ho necessiten". Per aquest motiu, la federació planteja la creació progressiva d'una assignació econòmica periòdica adreçada als infants de 0 a 18 anys de 208,33 euros al mes. Segons l'entitat, s'estan generant greus situacions de pobresa entre els menors, que lesionen els seus drets i dificulten la igualtat d'oportunitats.

"L'any 2010 vam demanar que els infants no paguessin la crisi, però això no s'ha complert. Cal repensar el model econòmic, ja que molts joves tenen el futur hipotecat i, en ple segle XXI, no poden satisfer les seves necessitats bàsiques. Dels nens i nenes depèn la prosperitat del país. És una responsabilitat parental que cal compartir socialment. Garantir que totes les famílies tinguin el mínim per criar els seus fills és una bona inversió a llarg termini", ha explicat la presidenta de la federació, Conxi Martínez.

La població actual d'infants a Catalunya és d'1.366.480 menors, els quals percebrien una prestació de 2.500 euros anuals. Segons els càlculs de la FEDAIA, la despesa pública directa seria de 3.416,22 milions d'euros, però la mesura faria obtenir uns ingressos de 1.137,46 milions, gràcies als retorns via impostos i als estalvis per compactació d'ajudes. Per tant, deixant de banda el 4% de costos derivats de la gestió econòmica, la implantació d'aquesta mesura costaria 2.410,80 milions d'euros anuals.

La despesa per habitant de la proposta és de 477,93 euros. Aquesta nova prestació suposaria apropar la despesa en protecció familiar a Catalunya a la mitjana de països europeus, malgrat que encara no s'arribaria al nivell d'altres estats com Alemanya o Suècia. La PUEC suposaria una despesa de l'1,70% sobre el PIB català. "Els infants són el futur i no els podem girar l'esquena. Hem de garantir la igualtat d'oportunitats de tots els menors. La realitat actual amb els índexs de pobresa infantil demostra que hem d'actuar ja. Hem de considerar aquesta despesa com una inversió social", ha sentenciat Paco Estallés, membre de la junta directiva de l'entitat.

FEDAIA

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per 91 entitats que atenen més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, el desemparament i la formació prelaboral.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.