• Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

Mor Sor Genoveva, la mare dels descartats de la nostra societat

El 16 de juliol passat, a l’edat de 91 anys, va ser cridada a la casa del Pare, on ben segur es retrobarà amb molts dels desheretats de la nostra societat, que ella tant va ajudar i a qui va portar consol, remei i esperança. Els seus inicis foren dedicats a l’educació, però ben d’hora es despertà en ella la seva vocació social com a coherència de vida amb la seva congregació religiosa i el carisma de la seva família religiosa: les Filles de la Caritat. La missa funeral fou aquest dissabte 18 de juliol, a les 11.00 h, a la residència Betània (Av. Vallvidrera, 34). Ha volgut donar el seu cos a la ciència, segons informa el web de l'Arquebisbat de Barcelona.

Arquebisbat de Barcelona, 20 juliol 15

L’anomenada per alguns Mare Teresa de les Rambles visqué entre els més pobres dels més pobres. La drogoaddicció, la marginalitat, els abandonats al carrer, malalts de sida –als qui per damunt de tot acompanyava a morir no com a rebutjats, sinó com a homes amb dignitat–, les presons, són els camps de la seva natural presència, sempre humil i silent, on visqué com a germana entre germans, amb una profunda espiritualitat que li feia veure Crist en tots aquests que atenia i per qui s’esmerçava. Ho deixà tot per donar-se a Déu en els pobres seguint les petjades i el carisma de sant Vicenç de Paül i santa Lluïsa de Marillac. «Em sento feliç per deixar de ser mare d’alguns i ser-ho d’una multitud», va dir en nombroses ocasions.

Els seus inicis de treball en la congregació foren l’any 1945 al Patronat Jesús de Natzaret, on les Filles de la Caritat atenien els interns de la presó Model de Barcelona, amb especial atenció a l’acolliment i educació dels fills dels interns. A poc a poc l’atenció va créixer amb fills dels treballadors de la institució penitenciària i infants del mateix barri.

Però el desig d’apropar-se als més desemparats de la societat l’empenyé a projectes, al “càmping” d’escombraries de l’Hospitalet de Llobregat, a les coves de Montjuïc i a Can Tunis, i la Mina, contribuint de manera inimaginable a la relació entre els reclusos i les seves famílies.

L’any 1983 veié fet realitat el seu gran somni, la creació de l’Obra Social de Santa Lluïsa de Marillac, a la Barceloneta, recollint els malalts abandonats al carrer, on sovint agonitzaven essent ignorats de tot i de tothom. Vingueren després els centres terapèutics per a infants en situació de risc (ASIR), on no sols tingué cura dels infants sinó que féu una gran tasca denunciadora als mitjans de comunicació social sobre la situació dels menors desvalguts.

Molts foren els premis i reconeixements a la seva trajectòria de lliurament constant vers els més desvalguts i exclosos de la nostra opulenta societat. L’any 1992 rebé la Creu de Sant Jordi, Solidaritat de l’Institut de Drets Humans el 1997; el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Jaume I el 2004; el Premi Mn. Vidal i Aunós el 2010; i la medalla Carrasco i Formiguera el 2011.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.