Dijous, 18 d'Octubre de 2018
Sant Lluc, evangelista
  • Celebració del 34è Aplec a la Mare de Déu del Remei dels Molars de Tàrrega
  • Laics i religiosos claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia es troben a Vic
  • Superior General dels Jesuïtes: El Papa no és el cap de l'Església universal
  • 50 anys de la presència dels Jesuïtes al barri de Bellvitge
  • El papa Francesc denuncia la manca de voluntat política per acabar amb la fam
  • El Papa convida als cristians a no baixar la guàrdia davant els fariseus d'avui dia
  • Amnistia Internacional torna a demanar l'alliberament "immediat" dels 'Jordis'
  • El malbaratament del menjar, una oportunitat per acabar amb la gana
  • Es presenten dues noves peces recuperades de l'Arqueta de Sant Martirià de Banyoles
  • El Papa: "Sant Óscar Romero va saber encarnar amb perfecció la imatge del bon Pastor"

L'arquebisbe de Barcelona presidirà l'obertura diocesana de la causa de beatificació de Rosa Deulofeu

Fa gairebé un any uns jardins de l’Eixample van adoptar el seu nom: jardins Rosa Deulofeu. Amb aquest gest que és entrar en el nomenclàtor de la ciutat de Barcelona es va reconèixer públicament l’important vocació de servei destinada a joves i discapacitats de la que va ser delegada de pastoral de joventut de l’Arquebisbat de Barcelona. Ara el seu reconeixement va encara més enllà: comença la seva causa de beatificació. El cardenal Lluís Martínez Sistach presidirà, el proper 13 de juliol a les 19.30 h, la sessió d’obertura diocesana de la causa de beatificació de la serventa de Déu a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona. El tribunal de la causa està format per: Santiago Bueno, jutge; P. Vicente Benedito, promotor de justícia; i Chiara Rostagno, notària.

Arquebisbat de Barcelona, 7 juliol 15

Biografia

Rosa Deulofeu va néixer a Barcelona el 29 d’abril del 1959 i ja des de petita participa en la vida parroquial juvenil de Sant Just i Pastor, i molt especialment en l’agrupament del Moviment Escolta de la Parròquia de Sant Jaume.

La Rosa era una persona que vivia intensament la seva vida professional, però també cercava el sentit de la seva vida. Era una dona de Déu. Havia crescut en el si d’una família cristiana, una família que vivia profundament la seva fe participant en les activitats de la parròquia i dels moviments de la seva època. No és estrany, doncs, que als 22 anys entri en contacte amb el grup Clara Eulàlia, un grup d’Església de la diòcesi de Barcelona, per fer el seu discerniment vocacional.

La Rosa és una dona que cerca profundament ser fidel a la crida de Déu. Per això, al final dels anys vuitanta, uns anys molt importants per a ella, uns anys en què es concretarà la seva vocació de servei a l’Església diocesana en l’evangelització dels joves, va iniciar el seu treball en el camp de l’educació en el lleure des del Moviment de Centres d’Esplai Cristians.

Dins d’aquest moviment desenvoluparà primer el càrrec de secretària general, i uns anys més tard ocuparà la presidència de la Fundació Pere Tarrés. En aquesta mateixa època, l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Ricard Maria Carles, li planteja ser delegada de Pastoral de Joventut de la diòcesi. La Rosa compaginarà el seu treball a la Fundació amb la Delegació. Veient que la seva tasca pastoral com a delegada li ocupava la major part del temps, va decidir deixar la presidència de la Fundació Pere Tarrés per dedicar-se plenament als joves i impulsar la pastoral juvenil.

Una tarda del mes de gener, ingressada a l’Hospital de Barcelona pel càncer de pulmó que patia, tot just acabant de pregar el Parenostre, morí. Era el 5 de gener de 2004, Nit de Reis.

Fou enterrada el dia 7 de gener a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona, on el seu germà era rector. La parròquia va quedar petita davant la multitud de gent de totes les edats, de maneres de pensar i procedència diversa, que va copsar i viure la profunditat de la Rosa com a persona i com a cristiana i va desitjar acomiadar-se de qui havia deixat petjada en la seva vida.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 h

DISSABTE, 20 D'OCTUBRE

JORNADA DE FORMACIÓ PERMANENT AMB EL TEMA “PER QUÈ COSTA TANT COMUNICAR LA FE AVUI? PROPOSTES”Organitza: Unió de Religiosos de Catalunya. A càrrec del: Dr. Xavier Morlans. Lloc: Salesianes – Col·legi Santa Dorotea, Passeig Sant Joan Bosco, 24, Barcelona. Hora: de 9.45 a 13.30 h

DIUMENGE, 21 D'OCTUBRE

PRIMERA TROBADA D’ACCIÓ CATÒLICA GENERAL AMB EL LEMA “SORTIM I CAMINEM JUNTS”Organitza: Acció Catòlica General. Lloc: c. de Sant Pau, 101, Barcelona. Hora: de 10 a 18 h; a les 17 h, eucaristia de cloenda presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de BarcelonaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.