• Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

L'arquebisbe de Barcelona presidirà l'obertura diocesana de la causa de beatificació de Rosa Deulofeu

Fa gairebé un any uns jardins de l’Eixample van adoptar el seu nom: jardins Rosa Deulofeu. Amb aquest gest que és entrar en el nomenclàtor de la ciutat de Barcelona es va reconèixer públicament l’important vocació de servei destinada a joves i discapacitats de la que va ser delegada de pastoral de joventut de l’Arquebisbat de Barcelona. Ara el seu reconeixement va encara més enllà: comença la seva causa de beatificació. El cardenal Lluís Martínez Sistach presidirà, el proper 13 de juliol a les 19.30 h, la sessió d’obertura diocesana de la causa de beatificació de la serventa de Déu a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona. El tribunal de la causa està format per: Santiago Bueno, jutge; P. Vicente Benedito, promotor de justícia; i Chiara Rostagno, notària.

Arquebisbat de Barcelona, 7 juliol 15

Biografia

Rosa Deulofeu va néixer a Barcelona el 29 d’abril del 1959 i ja des de petita participa en la vida parroquial juvenil de Sant Just i Pastor, i molt especialment en l’agrupament del Moviment Escolta de la Parròquia de Sant Jaume.

La Rosa era una persona que vivia intensament la seva vida professional, però també cercava el sentit de la seva vida. Era una dona de Déu. Havia crescut en el si d’una família cristiana, una família que vivia profundament la seva fe participant en les activitats de la parròquia i dels moviments de la seva època. No és estrany, doncs, que als 22 anys entri en contacte amb el grup Clara Eulàlia, un grup d’Església de la diòcesi de Barcelona, per fer el seu discerniment vocacional.

La Rosa és una dona que cerca profundament ser fidel a la crida de Déu. Per això, al final dels anys vuitanta, uns anys molt importants per a ella, uns anys en què es concretarà la seva vocació de servei a l’Església diocesana en l’evangelització dels joves, va iniciar el seu treball en el camp de l’educació en el lleure des del Moviment de Centres d’Esplai Cristians.

Dins d’aquest moviment desenvoluparà primer el càrrec de secretària general, i uns anys més tard ocuparà la presidència de la Fundació Pere Tarrés. En aquesta mateixa època, l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Ricard Maria Carles, li planteja ser delegada de Pastoral de Joventut de la diòcesi. La Rosa compaginarà el seu treball a la Fundació amb la Delegació. Veient que la seva tasca pastoral com a delegada li ocupava la major part del temps, va decidir deixar la presidència de la Fundació Pere Tarrés per dedicar-se plenament als joves i impulsar la pastoral juvenil.

Una tarda del mes de gener, ingressada a l’Hospital de Barcelona pel càncer de pulmó que patia, tot just acabant de pregar el Parenostre, morí. Era el 5 de gener de 2004, Nit de Reis.

Fou enterrada el dia 7 de gener a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona, on el seu germà era rector. La parròquia va quedar petita davant la multitud de gent de totes les edats, de maneres de pensar i procedència diversa, que va copsar i viure la profunditat de la Rosa com a persona i com a cristiana i va desitjar acomiadar-se de qui havia deixat petjada en la seva vida.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.