Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

"Polseres dels valors", treball guanyador de la Fundació Pare Esqué

La Fundació Privada Pare Esqué, a través de l’Obra Cultural Mariana, impulsa des de l'any 2014 el Premi Nacional Fundació Pare Esqué, que sota el lema “Difondre els valors humans en la societat d’avui" atorga beques educatives a nens i nenes d'entre 10 i 16 anys, ajuts a casals i associacions infantils i juvenils, i també de gent gran per premiar els millors treballs dels nens, casals i associacions del nostre país de com s’han d’utilitzar, explicar i difondre els valors humans en la societat d’avui. Les guanyadores de l'edició d'enguany han estat la Cristina Gutiérrez González i la seva germana Marta.

Redacció, 17 juny 15

La Fundació Pare Esqué, que és el resultat del compromís apostòlic del claretià Manuel Esqué, actualment segueix treballant per fer realitat l'esperit del seu impulsor ara fa més de 30 anys. L'entitat promou activitats culturals i lúdiques, entre les quals destaquen seminaris, conferències, festivals de música i visites a santuaris, alhora que obre noves vies en forma d'iniciatives renovadores. Entre aquestes últimes propostes s'ha posat en marxa el Premi Nacional Fundació Pare Esqué, que dota amb beques educatives, per valor de 500 i 300 euros, nens i nenes que tinguin entre 10 i 16 anys, i amb ajuts de 900 casals i associacions tant de gent gran com de nens i joves.

El treball guanyador, titulat Les cinc granotes, va proposar crear unes polseres dels valors. I així ha estat. Les germanes Cristina i Marta, totes dues alumnes del col·legi de les Teresianes, van assignar un color de l’arc de Sant Martí als set valors principals que van treballar: Respecte, groc; Tolerància, taronja; Amor, vermell; Confiança, verd; Humilitat, blau cel; Esforç, blau marí; i Responsabilitat, lila.  I a aquest conjunt de set polseres se n'hi va afegir una vuitena, de color blanc, la unió de tots els colors, amb la paraula Valors. I en el revers de cada polsera es troba tota una llista de valors on destaquen, amb el color escollit, els set valors treballats i la signatura de la dissenyadora, npotrony.

La Cristina, que té 13 anys, ha explicat a l'Agència Cristiana de Notícies FLAMA que l'any passat van fer un projecte sobre com difondre els valors de la societat d'avui, i van anomenar-lo Les cinc granotes. Era un treball presentat en forma de granotes de papiroflèxia que van entregar en una bossa, i quan estaven fetes totes les reflexions, es va doblegar el paper com si fos una granota. A dintre el treball explicaven que una manera de difondre els valors humans en la societat d'avui podria ser escriure-ho en polseres i que la gent les portés, iaixí se'n recordarien. I es va posar en marxa.

Segons el director de l'entitat, Jordi Morillas, en aquesta segona edició hi estan participant més nens, i el termini de presentació de propostes s'acabarà el proper dilluns 13 de juliol.

Per col·laborar-hi o per a més informació: http://www.fundaciopareesque.org/

 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.