• Xile: No a l'ensenyament optatiu de la religió a l'escola
  • Un filipí, nou mestre general dels dominics
  • Elefantes i Manolo García estrenen la cançó “Agua” a favor d'Oxfam Intermón
  • Bisbe Sergi Gordo: «Fem del mar la nostra llar»
  • El papa Francesc nomena 9 membres de la Congregació per al Clergat
  • Funeral Cardenal Sardi. Bertone: "Mestre de la teologia moral"
  • Bisbes: "Veneçuela crida per un canvi de rumb, per un retorn a la Constitució"
  • L’organista de Saint Eustache de París, Thomas Ospital, interpretarà obres del gran repertori romàntic a Montserrat
  • "Protegir i salvaguardar els drets humans" de mariners i pescadors
  • El Papa: "Que s'arribi a un acord que posi fi al patiment a Veneçuela"

La FEDAIA demana més inversió en infància

#lainfancianopotesperar és el lema amb el qual la FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, ha reunit les seves demandes, que se centren en la necessitat d'augmentar la inversió en infància i garantir que les necessitats de tots els infants estiguin cobertes, de cara a les eleccions municipals.

FEDAIA, 13 maig 15

La FEDAIA ha elaborat un díptic en el qual posa l'accent en la necessitat d'establir polítiques d'atenció a la infància garantides a tots els nivells de govern. La federació subratlla la necessitat d'elaborar un mapa de recursos i un diagnòstic de les necessitats que permetin planificar la inversió territorial en polítiques d'infància de manera que es garanteixi la igualtat d'oportunitats, independentment del territori o districte on resideixin els nens i les seves famílies.

La FEDAIA constata que no existeix una coordinació ni criteris compartits en moltes matèries al llarg del territori, de manera que necessitats similars són cobertes amb fòrmules molt diferents segons l'Ajuntament, o en alguns casos no queden cobertes. “Necessitem construir una cultura uniforme en tots els territoris, on la gestió dels serveis públics sigui compartida amb les diferents entitats socials. És urgent també augmentar la inversió local en infància de manera planificada, coherent, homogènia i coordinada”, assegura la presidenta de la FEDAIA, Conxi Martínez.

La FEDAIA recorda una vegada més, en el seu díptic, que el benestar de la infància passa per homologar el percentatge que Catalunya i Espanya dediquen a polítiques d'infància i família -0,9 i 1,4% del PIB, respectivament- a la mitjana europea, que és del 2,2% del PIB.

La federació demana també davant aquestes municipals que es faci efectiu el traspàs de competències als ajuntaments que estableix la Llei d'Infància, garantint que funcionin descentralitzats però coordinats i amb pressupostos suficients. Entre les propostes concretes hi ha la de garantir l'existència de regidories d'infància i plans específics per atendre aquest col·lectiu i també la d'avançar en la transparència i en retre comptes. “Els ciutadans han de conèixer la inversió que es dedica a infància i mesurar la seva eficiència i eficàcia”, afirma la FEDAIA.

En l'àmbit de la prevenció, es demana desplegar a cada territori els centres oberts necessaris per arribar a 1 per cada 20.000 habitants, tal com estableix la Llei de Serveis Socials, i en el de la protecció, que es desenvolupin accions per promoure l'acolliment familiar i l'acceptació per part dels veïns dels serveis de protecció com el cas dels centres residencials. També es demana que es garanteixi una educació de qualitat als districtes més empobrits.


Arxius:

Propostes FEDAIA


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DILLUNS, 15 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “La sinodalitat, un camí per al tercer mil·lenni”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. Més informació i inscripcions: tel. 938 832 655.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.