Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

La FEDAIA demana més inversió en infància

#lainfancianopotesperar és el lema amb el qual la FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, ha reunit les seves demandes, que se centren en la necessitat d'augmentar la inversió en infància i garantir que les necessitats de tots els infants estiguin cobertes, de cara a les eleccions municipals.

FEDAIA, 13 maig 15

La FEDAIA ha elaborat un díptic en el qual posa l'accent en la necessitat d'establir polítiques d'atenció a la infància garantides a tots els nivells de govern. La federació subratlla la necessitat d'elaborar un mapa de recursos i un diagnòstic de les necessitats que permetin planificar la inversió territorial en polítiques d'infància de manera que es garanteixi la igualtat d'oportunitats, independentment del territori o districte on resideixin els nens i les seves famílies.

La FEDAIA constata que no existeix una coordinació ni criteris compartits en moltes matèries al llarg del territori, de manera que necessitats similars són cobertes amb fòrmules molt diferents segons l'Ajuntament, o en alguns casos no queden cobertes. “Necessitem construir una cultura uniforme en tots els territoris, on la gestió dels serveis públics sigui compartida amb les diferents entitats socials. És urgent també augmentar la inversió local en infància de manera planificada, coherent, homogènia i coordinada”, assegura la presidenta de la FEDAIA, Conxi Martínez.

La FEDAIA recorda una vegada més, en el seu díptic, que el benestar de la infància passa per homologar el percentatge que Catalunya i Espanya dediquen a polítiques d'infància i família -0,9 i 1,4% del PIB, respectivament- a la mitjana europea, que és del 2,2% del PIB.

La federació demana també davant aquestes municipals que es faci efectiu el traspàs de competències als ajuntaments que estableix la Llei d'Infància, garantint que funcionin descentralitzats però coordinats i amb pressupostos suficients. Entre les propostes concretes hi ha la de garantir l'existència de regidories d'infància i plans específics per atendre aquest col·lectiu i també la d'avançar en la transparència i en retre comptes. “Els ciutadans han de conèixer la inversió que es dedica a infància i mesurar la seva eficiència i eficàcia”, afirma la FEDAIA.

En l'àmbit de la prevenció, es demana desplegar a cada territori els centres oberts necessaris per arribar a 1 per cada 20.000 habitants, tal com estableix la Llei de Serveis Socials, i en el de la protecció, que es desenvolupin accions per promoure l'acolliment familiar i l'acceptació per part dels veïns dels serveis de protecció com el cas dels centres residencials. També es demana que es garanteixi una educació de qualitat als districtes més empobrits.


Arxius:

Propostes FEDAIA


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.