Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Temps Pasqual, temps d'aplecs i trobades religioses

Durant el temps Pasqual tenen lloc molts aplecs i trobades religioses tradicionals als nostres bisbats catalans. Així, aquest cap de setmana, més concretament el dissabte 25 i el diumenge 26 d'abril, han tingut lloc a la zona del Segre Mitjà (Bisbat d’Urgell) tot un seguit d’aplecs molt concorreguts per la gent de la comarca. Han estat l’aplec de Sant Miquel de la Vall, l’aplec dels Esclopets de Ribelles, l’aplec de Pallerols de Rialb i l’aplec de Guardiola de l’Aguda. A partir d’ara començaran a celebrar-se molts d’aquests aplecs populars i participatius.

Jaume Mayoral per a Flama.info, 28 abril 15

Tots amb força presència de fidels, tant fills dels pobles com els que viuen fora i que per aquestes dades es fan presents en les celebracions populars de la festa. Des de les parròquies, els preveres han acompanyat les celebracions, sempre seguint les tradicions. A més de la celebració de l'Eucaristia a les petites capelles o esglesioles, hi ha la benedicció dels panets o de la coca, a més d’un sentit record pels difunts absents. Unes celebracions que fan possible que molta gent que durant l’any no viu en aquests petits poblets es retrobi per compartir la festa i les tradicions al voltant de les festes dels sants, en un calendari que a finals d’abril ve carregat d’un santoral ple de tradicions i devocions: Sant Jordi, Santa Marc i la Mare de Déu de Montserrat. A tots, a més dels fills del poble s’hi han fet presents les autoritats municipals, que també volen fer costat a aquestes trobades de veïns i veïnes; la presència de l’alcalde o l’alcaldessa dóna encara més un sentit de poble que viu i celebra la seva festa popular. Un paper destacat en el manteniment de la tradició el tenen els priors i les majorales, que es cuiden de tot allò que fa referència a la festa i que al llarg de l’any miren de preparar i mantenir aquestes celebracions, una tasca que de manera rotatòria es fa present entre la gent que encara queda en aquests poblets del nord de la Noguera. Un altre aspecte ben important a destacar és el cant dels goigs, que al final de l’Eucaristia es fan presents i recullen la devoció i la història dels sants i de llurs advocacions i miracles, uns goigs que són cantats amb emoció per part dels fidels.

Des de les parròquies es fa tot el possible per acompanyar aquestes jornades, i val a dir que els fidels i la gent agraeixen la presència de l’Església en aquestes trobades festives. Com recull el document diocesà del Bisbat d’Urgell de Prioritats Pastorals, ens cal: 3.15. Valorar lar dimensió evangelitzadora dels aplecs i romiatges, de les processons, de les festes majors... I distribuir sempre elements per a la reflexió i la pregària: estampes, díptics, PPS, etc. Evangelitzar les devocions i tradicions de la religiositat popular dels nostres poblets. Revisar els textos d’alguns Goigs, o altres textos, perquè mantinguin la veritat teològica i pastoral necessària.”

Mn. Jaume Mayoral, rector de Ponts


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.