• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

Temps Pasqual, temps d'aplecs i trobades religioses

Durant el temps Pasqual tenen lloc molts aplecs i trobades religioses tradicionals als nostres bisbats catalans. Així, aquest cap de setmana, més concretament el dissabte 25 i el diumenge 26 d'abril, han tingut lloc a la zona del Segre Mitjà (Bisbat d’Urgell) tot un seguit d’aplecs molt concorreguts per la gent de la comarca. Han estat l’aplec de Sant Miquel de la Vall, l’aplec dels Esclopets de Ribelles, l’aplec de Pallerols de Rialb i l’aplec de Guardiola de l’Aguda. A partir d’ara començaran a celebrar-se molts d’aquests aplecs populars i participatius.

Jaume Mayoral per a Flama.info, 28 abril 15

Tots amb força presència de fidels, tant fills dels pobles com els que viuen fora i que per aquestes dades es fan presents en les celebracions populars de la festa. Des de les parròquies, els preveres han acompanyat les celebracions, sempre seguint les tradicions. A més de la celebració de l'Eucaristia a les petites capelles o esglesioles, hi ha la benedicció dels panets o de la coca, a més d’un sentit record pels difunts absents. Unes celebracions que fan possible que molta gent que durant l’any no viu en aquests petits poblets es retrobi per compartir la festa i les tradicions al voltant de les festes dels sants, en un calendari que a finals d’abril ve carregat d’un santoral ple de tradicions i devocions: Sant Jordi, Santa Marc i la Mare de Déu de Montserrat. A tots, a més dels fills del poble s’hi han fet presents les autoritats municipals, que també volen fer costat a aquestes trobades de veïns i veïnes; la presència de l’alcalde o l’alcaldessa dóna encara més un sentit de poble que viu i celebra la seva festa popular. Un paper destacat en el manteniment de la tradició el tenen els priors i les majorales, que es cuiden de tot allò que fa referència a la festa i que al llarg de l’any miren de preparar i mantenir aquestes celebracions, una tasca que de manera rotatòria es fa present entre la gent que encara queda en aquests poblets del nord de la Noguera. Un altre aspecte ben important a destacar és el cant dels goigs, que al final de l’Eucaristia es fan presents i recullen la devoció i la història dels sants i de llurs advocacions i miracles, uns goigs que són cantats amb emoció per part dels fidels.

Des de les parròquies es fa tot el possible per acompanyar aquestes jornades, i val a dir que els fidels i la gent agraeixen la presència de l’Església en aquestes trobades festives. Com recull el document diocesà del Bisbat d’Urgell de Prioritats Pastorals, ens cal: 3.15. Valorar lar dimensió evangelitzadora dels aplecs i romiatges, de les processons, de les festes majors... I distribuir sempre elements per a la reflexió i la pregària: estampes, díptics, PPS, etc. Evangelitzar les devocions i tradicions de la religiositat popular dels nostres poblets. Revisar els textos d’alguns Goigs, o altres textos, perquè mantinguin la veritat teològica i pastoral necessària.”

Mn. Jaume Mayoral, rector de Ponts


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.