Dilluns, 1 de Juny de 2020
Sant Justí, màrtir
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

La FEDAIA va gestionar 3 milions d’euros de Caixaproinfancia per atendre als infants més vulnerables

La FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, va facilitar gràcies al programa CaixaProinfancia serveis per valor de 2.919.767€ durant el curs 2013-2014 arribant així a 3.694 nens i 1.229 mares i pares. La major part d'aquests recursos es va destinar a serveis tals com atenció psicoterapèutica, reforç escolar i centres oberts però també a la promoció de la salut i el suport familiar. Uns 323.000€ es van destinar a facilitar l'accés a béns bàsics com l'alimentació, productes d'higiene, equipament escolar, ulleres i audifòns.

FEDAIA, 24 març 15

Des de l'any 2007, la FEDAIA és una de les entitats que col·labora amb el programa CaixaProinfancia destinat a pal·liar la situació econòmica precària d’algunes famílies i afavorir la inclusió social dels nens i nenes de 0 a 16 anys. Des del seu origen, la federació ha gestionat 20,6 milions d’euros i facilitat el desplegament del programa garantint que els recursos arribin als infants i les famílies més desfavorides. Actualment hi participen un terç de les seves entitats a les comarques de Barcelona, territori on s'emmarca el programa a Catalunya.

La FEDAIA creu que aquest programa de l’Obra Social “la Caixa” s'ha convertit en un element clau en el combat de l'exclusió social al nostre país, ja que intenta anar més enllà de les ajudes pal·liatives, que són les que predominen en la majoria d'iniciatives sorgides en els últims anys per combatre la pobresa i l'exclusió social de la infància. Cal recordar que la FEDAIA advoca des de fa anys per la necessitat d'abordar la lluita contra l'exclusió de la infància de forma integral per avançar en la igualtat d'oportunitats per a tots els infants del nostre país.

“Els infants necessiten molt més que béns de primera necessitat per trencar el cercle viciós de reproducció de la pobresa. El programa CaixaProinfancia ha permès reforçar l'atenció a la infància en un moment de crisi perquè ha permès arribar a més nens i implementar serveis complementaris. Des de la FEDAIA creuen que hem de fer un esforç per destinar els recursos necessaris per crear oportunitats per als infants més desafavorits però també per a les seves famílies i convertir la infància en un eix vertebrador de les polítiques públiques com fan els països que gaudeixen de major benestar infantil”, assenyala el president de la FEDAIA, Jaume Clupés.

La partida del programa CaixaProinfancia al qual les entitats de FEDAIA van destinar més recursos va ser el reforç escolar en el qual es van invertir 900.398€ en el curs 2013-2014. Aquest és un servei clau per combatre l'exclusió social ja que permet combatre el fracàs escolar que s'hereta de pares a fills i condiciona el futur social i laboral dels infants condemnant-los a la precarietat.

El Programa CaixaProinfancia va ser impulsat l'any 2007 per l’Obra Social “la Caixa” com a resposta al repte de millorar les oportunitats i la inclusió dels infants i adolescents afectats per la pobresa. Durant els anys 2007-10, va atendre a 154.328 infants i 88.722 famílies, a través d'un teixit d'atenció social format per més de 350 entitats socials i 11 Administracions Públiques a Balears, Barcelona, Bilbao, Gran Canària, Madrid, Màlaga, Murcia, Sevilla, Tenerife, València i Saragossa.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.