Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

La FEDAIA va gestionar 3 milions d’euros de Caixaproinfancia per atendre als infants més vulnerables

La FEDAIA, la federació d'entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, va facilitar gràcies al programa CaixaProinfancia serveis per valor de 2.919.767€ durant el curs 2013-2014 arribant així a 3.694 nens i 1.229 mares i pares. La major part d'aquests recursos es va destinar a serveis tals com atenció psicoterapèutica, reforç escolar i centres oberts però també a la promoció de la salut i el suport familiar. Uns 323.000€ es van destinar a facilitar l'accés a béns bàsics com l'alimentació, productes d'higiene, equipament escolar, ulleres i audifòns.

FEDAIA, 24 març 15

Des de l'any 2007, la FEDAIA és una de les entitats que col·labora amb el programa CaixaProinfancia destinat a pal·liar la situació econòmica precària d’algunes famílies i afavorir la inclusió social dels nens i nenes de 0 a 16 anys. Des del seu origen, la federació ha gestionat 20,6 milions d’euros i facilitat el desplegament del programa garantint que els recursos arribin als infants i les famílies més desfavorides. Actualment hi participen un terç de les seves entitats a les comarques de Barcelona, territori on s'emmarca el programa a Catalunya.

La FEDAIA creu que aquest programa de l’Obra Social “la Caixa” s'ha convertit en un element clau en el combat de l'exclusió social al nostre país, ja que intenta anar més enllà de les ajudes pal·liatives, que són les que predominen en la majoria d'iniciatives sorgides en els últims anys per combatre la pobresa i l'exclusió social de la infància. Cal recordar que la FEDAIA advoca des de fa anys per la necessitat d'abordar la lluita contra l'exclusió de la infància de forma integral per avançar en la igualtat d'oportunitats per a tots els infants del nostre país.

“Els infants necessiten molt més que béns de primera necessitat per trencar el cercle viciós de reproducció de la pobresa. El programa CaixaProinfancia ha permès reforçar l'atenció a la infància en un moment de crisi perquè ha permès arribar a més nens i implementar serveis complementaris. Des de la FEDAIA creuen que hem de fer un esforç per destinar els recursos necessaris per crear oportunitats per als infants més desafavorits però també per a les seves famílies i convertir la infància en un eix vertebrador de les polítiques públiques com fan els països que gaudeixen de major benestar infantil”, assenyala el president de la FEDAIA, Jaume Clupés.

La partida del programa CaixaProinfancia al qual les entitats de FEDAIA van destinar més recursos va ser el reforç escolar en el qual es van invertir 900.398€ en el curs 2013-2014. Aquest és un servei clau per combatre l'exclusió social ja que permet combatre el fracàs escolar que s'hereta de pares a fills i condiciona el futur social i laboral dels infants condemnant-los a la precarietat.

El Programa CaixaProinfancia va ser impulsat l'any 2007 per l’Obra Social “la Caixa” com a resposta al repte de millorar les oportunitats i la inclusió dels infants i adolescents afectats per la pobresa. Durant els anys 2007-10, va atendre a 154.328 infants i 88.722 famílies, a través d'un teixit d'atenció social format per més de 350 entitats socials i 11 Administracions Públiques a Balears, Barcelona, Bilbao, Gran Canària, Madrid, Màlaga, Murcia, Sevilla, Tenerife, València i Saragossa.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.