Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Dones de totes les confessions conviden a participar del Dia Mundial de Pregària

El Dia Mundial de Pregària 2015 tindrà lloc el divendres 6 de març, a les 19.30h, a la Capella de la Sang de la Basílica de Santa Maria del Pi  (Plaça del Pi 7, Barcelona). El tema de la pregària és “Compreneu el meu amor? (Joan 13,1-17). Dones de totes les confessions conviden tothom a participar de la pregària ecumènica que des de fa més de 65 anys se celebra a les Bahamas. Abans de pregar informaran per tal que actuem radicalment tot fent l’experiència de l’amor de Jesús per a cadascun de nosaltres i com a comunitats interconfessionals ens sentim solidaris dels seus projectes.

Ignasi Ricart per a Flama.info, 3 febrer 15

Els seus principis...

L’any 1887 les dones laiques de l’Església Presbiteriana dels Estats Units van fer una crida per dedicar un dia especial a les missions locals que, en el 1889, es van convertir en un dia anual de pregària. Les dones d’altres denominacions es van unir en el Dia Mundial d'Oració per les Missions locals.

En el decenni de 1890, dues dones baptistes, amb una visió més àmplia del món, van convocar un Dia Mundial d'Oració per les missions estrangeres.

L’any 1920, el Comitè Nacional, format el 1919 per preparar els materials de pregària i correspondència amb els comitès locals, va fer una crida oficial a totes les dones de totes les esglésies per unir-se el primer divendres de quaresma per tal de pregar per les Missions Cristianes de tot el món.

L’any 1941 es va formar als Estats Units el moviment interdenominacional de Dones Unides que promovien el Dia Mundial de Pregària, unificant tots els grups i esdevenint responsable d’aquest nou moviment ecumènic.

Creixement mundial...

El 1922, les dones del Canadà van començar a organitzar Dies de Pregària. En pocs anys es van formar comitès nacionals en altres països de parla anglesa. A partir del 1927 s’anomenà Dia Mundial de Pregària.

El 1945, tot considerant els resultats de les dues guerres mundials, va sorgir un gran desig de reconciliació i de pau. Mitjançant el Dia Mundial de Pregària es va incrementar la consciència ecumènica i l’acció conjunta. El 1961, més de 2000 dones de 80 països van celebrar el 75è aniversari del Dia Mundial de Pregària.

Història del Comitè Internacional

El 1967, 120 dones provinents de 80 països van formar un Comitè Provisional per tal de considerar la formació i funcions d’un comitè internacional per promoure el Dia Mundial de Pregària. El 1970, el Comitè Internacional, reunit a Bangkok, Tailàndia, va prendre l’acord de convidar la Unió Mundial d’Organitzacions de Dones Catòliques perquè nomenessin dues persones d’enllaç en el Comitè Executiu. El 1974, 60 dones de 37 països es van reunir a Cuernavaca, Mèxic. El 1978, 80 dones de 43 països, incloent-hi 17 països africans, es van reunir a Zàmbia. Les sessions van tenir lloc a Lusaka i en el Centre Ecumènic Mindolo a Kitwe. El 1987 es va celebrar a Nova York el Centenari del Dia Mundial de Pregària.

El Dia Mundial de Pregària a l’Estat espanyol

El 1950 la Sra. Bell, de l’Església Metodista a Barcelona va començar la celebració i el 1955, la va seguir la Sra. Friedel Gutiérrez. L’any 1959, la Sra. Elena de Taibo va impulsar que es celebrés a Madrid.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.