• Xile: No a l'ensenyament optatiu de la religió a l'escola
  • Un filipí, nou mestre general dels dominics
  • Elefantes i Manolo García estrenen la cançó “Agua” a favor d'Oxfam Intermón
  • Bisbe Sergi Gordo: «Fem del mar la nostra llar»
  • El papa Francesc nomena 9 membres de la Congregació per al Clergat
  • Funeral Cardenal Sardi. Bertone: "Mestre de la teologia moral"
  • Bisbes: "Veneçuela crida per un canvi de rumb, per un retorn a la Constitució"
  • L’organista de Saint Eustache de París, Thomas Ospital, interpretarà obres del gran repertori romàntic a Montserrat
  • "Protegir i salvaguardar els drets humans" de mariners i pescadors
  • El Papa: "Que s'arribi a un acord que posi fi al patiment a Veneçuela"

La FEDAIA reclama partides pressupostàries consolidades i clares per cobrir les necessitats de la infància

Partides consolidades i clares per cobrir les necessitats de la infància. És el que demana la FEDAIA, la federació que agrupa a les entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, als grups parlamentaris que aquests dies negocien els pressupostos de 2015.

FEDAIA, 28 gener 15

La FEDAIA creu que aquests pressupostos haurien d'establir una Renda Garantida per a la Infància que consisteixi en una ampliació de l'actual Renda Mínima d'Inserció (RMI) per a aquelles famílies que tenen infants al seu càrrec. “La infància ha de ser una prioritat social i política. Els pressupostos representen el principal instrument de govern d'un país i el mirall de les prioritats que cada força política defensa. Les necessitats dels infants han d'estar cobertes i això ha de veure's clarament reflectit en aquests pressupostos”, diu el president de la FEDAIA, Jaume Clupés que considera que s'ha tornat als nivells d'inversió de 2006 en un moment en què les necessitats de les famílies s'han multiplicat i són urgents.

“És preocupant que l'actual redactat no estableixi partides pressupostàries consolidades per cobrir objectius concrets. Seria important que aquests pressupostos prevegin els mitjans econòmics per fer efectiu el Pla Integral d'Infància per al periode 2015-16 en consonància amb el Pacte per la Infància que és una eina clau per lluitar contra la pobresa i l'exclusió social”, assenyala Jaume Clupés que recorda que la falta de concreció als pressupostos destinats a la infància posa en risc els serveis adreçats a aquesta com Centres Oberts, centres residencials i acolliments.

La federació vol recordar que amb motiu de les eleccions autonòmiques de novembre de 2012, tots els partits polítics, exceptuant el PP, es van comprometre per escrit a posar en pràctica al llarg d'aquesta legislatura una sèrie de demandes presentades per la FEDAIA.

Entre aquestes es trobaven la d'incrementar el percentatge del PIB que Catalunya destina a polítiques d'infància i família fins a homologar-lo a la mitjana de la Unió Europea (UE) que és d'un 2,2% i a crear una renda de suficiència econòmica que garanteixi a tots els infants un nivell de vida adequat. La FEDAIA considera que cap d'aquestes promeses es veu reflectida en els actuals pressupostos.

Un exemple d'això és el pressupost proposat  per garantir les polítiques d'atenció, prevenció, protecció i participació de la infància i l'adolescència que creix un 1,9% des de 183,58 millions de euros a 187,14 milions de euros. Una xifra que significa 4 milions d'euros més respecte a 2014 i que la FEDAIA considera totalment insuficient per afrontar les necessitats de les milers de famílies que estan patint les conseqüències de la crisi econòmica.

La FEDAIA recorda també que els centres residencials (CRAES) que acullen als infants tutelats per la Generalitat es veuen constantment amenaçats per impagaments i creu que aquests pressupostos haurien de fer previsió de pagar els costos del finançament de les entitats per fer front als endarreriments de l'administració.  

Què és la FEDAIA

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per més 90 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d’altres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DILLUNS, 15 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “La sinodalitat, un camí per al tercer mil·lenni”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. Més informació i inscripcions: tel. 938 832 655.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.