Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

La FEDAIA reclama partides pressupostàries consolidades i clares per cobrir les necessitats de la infància

Partides consolidades i clares per cobrir les necessitats de la infància. És el que demana la FEDAIA, la federació que agrupa a les entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, als grups parlamentaris que aquests dies negocien els pressupostos de 2015.

FEDAIA, 28 gener 15

La FEDAIA creu que aquests pressupostos haurien d'establir una Renda Garantida per a la Infància que consisteixi en una ampliació de l'actual Renda Mínima d'Inserció (RMI) per a aquelles famílies que tenen infants al seu càrrec. “La infància ha de ser una prioritat social i política. Els pressupostos representen el principal instrument de govern d'un país i el mirall de les prioritats que cada força política defensa. Les necessitats dels infants han d'estar cobertes i això ha de veure's clarament reflectit en aquests pressupostos”, diu el president de la FEDAIA, Jaume Clupés que considera que s'ha tornat als nivells d'inversió de 2006 en un moment en què les necessitats de les famílies s'han multiplicat i són urgents.

“És preocupant que l'actual redactat no estableixi partides pressupostàries consolidades per cobrir objectius concrets. Seria important que aquests pressupostos prevegin els mitjans econòmics per fer efectiu el Pla Integral d'Infància per al periode 2015-16 en consonància amb el Pacte per la Infància que és una eina clau per lluitar contra la pobresa i l'exclusió social”, assenyala Jaume Clupés que recorda que la falta de concreció als pressupostos destinats a la infància posa en risc els serveis adreçats a aquesta com Centres Oberts, centres residencials i acolliments.

La federació vol recordar que amb motiu de les eleccions autonòmiques de novembre de 2012, tots els partits polítics, exceptuant el PP, es van comprometre per escrit a posar en pràctica al llarg d'aquesta legislatura una sèrie de demandes presentades per la FEDAIA.

Entre aquestes es trobaven la d'incrementar el percentatge del PIB que Catalunya destina a polítiques d'infància i família fins a homologar-lo a la mitjana de la Unió Europea (UE) que és d'un 2,2% i a crear una renda de suficiència econòmica que garanteixi a tots els infants un nivell de vida adequat. La FEDAIA considera que cap d'aquestes promeses es veu reflectida en els actuals pressupostos.

Un exemple d'això és el pressupost proposat  per garantir les polítiques d'atenció, prevenció, protecció i participació de la infància i l'adolescència que creix un 1,9% des de 183,58 millions de euros a 187,14 milions de euros. Una xifra que significa 4 milions d'euros més respecte a 2014 i que la FEDAIA considera totalment insuficient per afrontar les necessitats de les milers de famílies que estan patint les conseqüències de la crisi econòmica.

La FEDAIA recorda també que els centres residencials (CRAES) que acullen als infants tutelats per la Generalitat es veuen constantment amenaçats per impagaments i creu que aquests pressupostos haurien de fer previsió de pagar els costos del finançament de les entitats per fer front als endarreriments de l'administració.  

Què és la FEDAIA

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per més 90 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d’altres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.