Dilluns, 1 de Juny de 2020
Sant Justí, màrtir
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

La FEDAIA reclama partides pressupostàries consolidades i clares per cobrir les necessitats de la infància

Partides consolidades i clares per cobrir les necessitats de la infància. És el que demana la FEDAIA, la federació que agrupa a les entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, als grups parlamentaris que aquests dies negocien els pressupostos de 2015.

FEDAIA, 28 gener 15

La FEDAIA creu que aquests pressupostos haurien d'establir una Renda Garantida per a la Infància que consisteixi en una ampliació de l'actual Renda Mínima d'Inserció (RMI) per a aquelles famílies que tenen infants al seu càrrec. “La infància ha de ser una prioritat social i política. Els pressupostos representen el principal instrument de govern d'un país i el mirall de les prioritats que cada força política defensa. Les necessitats dels infants han d'estar cobertes i això ha de veure's clarament reflectit en aquests pressupostos”, diu el president de la FEDAIA, Jaume Clupés que considera que s'ha tornat als nivells d'inversió de 2006 en un moment en què les necessitats de les famílies s'han multiplicat i són urgents.

“És preocupant que l'actual redactat no estableixi partides pressupostàries consolidades per cobrir objectius concrets. Seria important que aquests pressupostos prevegin els mitjans econòmics per fer efectiu el Pla Integral d'Infància per al periode 2015-16 en consonància amb el Pacte per la Infància que és una eina clau per lluitar contra la pobresa i l'exclusió social”, assenyala Jaume Clupés que recorda que la falta de concreció als pressupostos destinats a la infància posa en risc els serveis adreçats a aquesta com Centres Oberts, centres residencials i acolliments.

La federació vol recordar que amb motiu de les eleccions autonòmiques de novembre de 2012, tots els partits polítics, exceptuant el PP, es van comprometre per escrit a posar en pràctica al llarg d'aquesta legislatura una sèrie de demandes presentades per la FEDAIA.

Entre aquestes es trobaven la d'incrementar el percentatge del PIB que Catalunya destina a polítiques d'infància i família fins a homologar-lo a la mitjana de la Unió Europea (UE) que és d'un 2,2% i a crear una renda de suficiència econòmica que garanteixi a tots els infants un nivell de vida adequat. La FEDAIA considera que cap d'aquestes promeses es veu reflectida en els actuals pressupostos.

Un exemple d'això és el pressupost proposat  per garantir les polítiques d'atenció, prevenció, protecció i participació de la infància i l'adolescència que creix un 1,9% des de 183,58 millions de euros a 187,14 milions de euros. Una xifra que significa 4 milions d'euros més respecte a 2014 i que la FEDAIA considera totalment insuficient per afrontar les necessitats de les milers de famílies que estan patint les conseqüències de la crisi econòmica.

La FEDAIA recorda també que els centres residencials (CRAES) que acullen als infants tutelats per la Generalitat es veuen constantment amenaçats per impagaments i creu que aquests pressupostos haurien de fer previsió de pagar els costos del finançament de les entitats per fer front als endarreriments de l'administració.  

Què és la FEDAIA

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per més 90 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d’altres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.