• Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

La Comunitat Taizè rebrà aquest dimecres el IV Memorial Cassià Just que atorga la Generalitat

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, lliurarà el dimecres, 3 de desembre, el IV Memorial Cassià Just, a la Comunitat Taizè. Dos germans d’aquesta comunitat vindran a Barcelona expressament per recollir el guardó, obra del pintor Perico Pastor. L’acte tindrà lloc, a les 19.00h, a l’auditori del Palau de la Generalitat.

Direcció General d'Afers Religiosos, 2 desembre 14

Com cada any, comptarà amb l’assistència de representants de les diferents confessions religioses que tenim a Catalunya. A més de la vicepresidenta, intervindran el president de la Fundació Cassià Just, Joan Rigol; que glossarà la figura de Cassià Just, l'abat de Montserrat; la monja benedictina Griselda Cos, que glossarà l’entitat guardonada; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba, que també oferirà una glossa de la Comunitat de Taizé; així com el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, que, com a president del jurat que ha atorgat aquest reconeixement, llegirà el veredicte.
 
La Comunitat de Taizé és una comunitat monàstica que agrupa un centenar de germans, entre catòlics i protestants i que ha esdevingut un símbol de reconciliació entre cristians i entre pobles separats. Creada pel germà Roger Schutz durant la Segona Guerra Mundial, i establerta al poble de Taizé, a la Borgonya (França), acull cada setmana milers de joves que s’hi troben per reflexionar, pregar i conviure en un ambient d’austeritat. Barcelona ha estat en tres ocasions la seu de la trobada anual que cada any convoquen en un ciutat europea, i que ha arribat a congregar 80.000 joves. 
 
La proposta del Cassià Just d’enguany, promoguda pel Monestir de monges benedictines de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona, ha reeixit entre un total de dotze candidatures. Les raons principals que han motivat el veredicte del Jurat han estat les següents: una espiritualitat que apropa els joves a l’experiència de reflexió i de compromís, a través de la pregària amb cants harmoniosos; la tasca a favor de la reconciliació entre països, l’ecumenisme entre les confessions cristianes i el respecte de totes les llengües; i la influència a Catalunya, a través dels milers de joves que cada any viatgen al poble de Taizé o que pelegrinen a la multitudinària trobada anual en una ciutat europea, que Barcelona ha acollit en tres ocasions.
 
La decisió l’ha pres el jurat format per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba; el religiós claretià Joan Soler, i la pastora baptista Ruth Giordano.
 
Aquest acte de lliurament precedeix la commemoració durant l’any 2015 dels aniversaris de tres efemèrides en relació amb la comunitat Taizè: el centenari del naixement del seu fundador, Roger Schutz; el desè aniversari de la seva mort; i els 75 anys de la fundació de la pròpia Comunitat.
 
El Memorial Cassià Just, creat l’any 2010 pel Departament de la Vicepresidència, mitjançant la Direcció General d’Afers Religiosos, és un homenatge públic a les persones, les entitats o les institucions que destaquen per la seva aportació a la construcció d'un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de pensament i de foment del diàleg i la convivència de la pluralitat d’opcions religioses. Cassià Maria Just, abat del Monestir de Montserrat de 1966 a 1989, és un referent en humanisme, acolliment i solidaritat en favor de les persones més necessitades.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.