Dijous, 18 d'Octubre de 2018
Sant Lluc, evangelista
  • Celebració del 34è Aplec a la Mare de Déu del Remei dels Molars de Tàrrega
  • Laics i religiosos claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia es troben a Vic
  • Superior General dels Jesuïtes: El Papa no és el cap de l'Església universal
  • 50 anys de la presència dels Jesuïtes al barri de Bellvitge
  • El papa Francesc denuncia la manca de voluntat política per acabar amb la fam
  • El Papa convida als cristians a no baixar la guàrdia davant els fariseus d'avui dia
  • Amnistia Internacional torna a demanar l'alliberament "immediat" dels 'Jordis'
  • El malbaratament del menjar, una oportunitat per acabar amb la gana
  • Es presenten dues noves peces recuperades de l'Arqueta de Sant Martirià de Banyoles
  • El Papa: "Sant Óscar Romero va saber encarnar amb perfecció la imatge del bon Pastor"

La Comunitat Taizè rebrà aquest dimecres el IV Memorial Cassià Just que atorga la Generalitat

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, lliurarà el dimecres, 3 de desembre, el IV Memorial Cassià Just, a la Comunitat Taizè. Dos germans d’aquesta comunitat vindran a Barcelona expressament per recollir el guardó, obra del pintor Perico Pastor. L’acte tindrà lloc, a les 19.00h, a l’auditori del Palau de la Generalitat.

Direcció General d'Afers Religiosos, 2 desembre 14

Com cada any, comptarà amb l’assistència de representants de les diferents confessions religioses que tenim a Catalunya. A més de la vicepresidenta, intervindran el president de la Fundació Cassià Just, Joan Rigol; que glossarà la figura de Cassià Just, l'abat de Montserrat; la monja benedictina Griselda Cos, que glossarà l’entitat guardonada; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba, que també oferirà una glossa de la Comunitat de Taizé; així com el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, que, com a president del jurat que ha atorgat aquest reconeixement, llegirà el veredicte.
 
La Comunitat de Taizé és una comunitat monàstica que agrupa un centenar de germans, entre catòlics i protestants i que ha esdevingut un símbol de reconciliació entre cristians i entre pobles separats. Creada pel germà Roger Schutz durant la Segona Guerra Mundial, i establerta al poble de Taizé, a la Borgonya (França), acull cada setmana milers de joves que s’hi troben per reflexionar, pregar i conviure en un ambient d’austeritat. Barcelona ha estat en tres ocasions la seu de la trobada anual que cada any convoquen en un ciutat europea, i que ha arribat a congregar 80.000 joves. 
 
La proposta del Cassià Just d’enguany, promoguda pel Monestir de monges benedictines de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona, ha reeixit entre un total de dotze candidatures. Les raons principals que han motivat el veredicte del Jurat han estat les següents: una espiritualitat que apropa els joves a l’experiència de reflexió i de compromís, a través de la pregària amb cants harmoniosos; la tasca a favor de la reconciliació entre països, l’ecumenisme entre les confessions cristianes i el respecte de totes les llengües; i la influència a Catalunya, a través dels milers de joves que cada any viatgen al poble de Taizé o que pelegrinen a la multitudinària trobada anual en una ciutat europea, que Barcelona ha acollit en tres ocasions.
 
La decisió l’ha pres el jurat format per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; el president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba; el religiós claretià Joan Soler, i la pastora baptista Ruth Giordano.
 
Aquest acte de lliurament precedeix la commemoració durant l’any 2015 dels aniversaris de tres efemèrides en relació amb la comunitat Taizè: el centenari del naixement del seu fundador, Roger Schutz; el desè aniversari de la seva mort; i els 75 anys de la fundació de la pròpia Comunitat.
 
El Memorial Cassià Just, creat l’any 2010 pel Departament de la Vicepresidència, mitjançant la Direcció General d’Afers Religiosos, és un homenatge públic a les persones, les entitats o les institucions que destaquen per la seva aportació a la construcció d'un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de pensament i de foment del diàleg i la convivència de la pluralitat d’opcions religioses. Cassià Maria Just, abat del Monestir de Montserrat de 1966 a 1989, és un referent en humanisme, acolliment i solidaritat en favor de les persones més necessitades.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 h

DISSABTE, 20 D'OCTUBRE

JORNADA DE FORMACIÓ PERMANENT AMB EL TEMA “PER QUÈ COSTA TANT COMUNICAR LA FE AVUI? PROPOSTES”Organitza: Unió de Religiosos de Catalunya. A càrrec del: Dr. Xavier Morlans. Lloc: Salesianes – Col·legi Santa Dorotea, Passeig Sant Joan Bosco, 24, Barcelona. Hora: de 9.45 a 13.30 h

DIUMENGE, 21 D'OCTUBRE

PRIMERA TROBADA D’ACCIÓ CATÒLICA GENERAL AMB EL LEMA “SORTIM I CAMINEM JUNTS”Organitza: Acció Catòlica General. Lloc: c. de Sant Pau, 101, Barcelona. Hora: de 10 a 18 h; a les 17 h, eucaristia de cloenda presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de BarcelonaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.