Montserrat eleva al Papa Francesc la voluntat democràtica dels catalans

Aquest dissabte 30 d'agost i des de Montserrat, l'Assemblea Nacional Catalana va desplegar el novè mural d'aquest estiu dirigit a personalitats destacades del panorama internacional. Sota el missatge “sua santità, catalani libertati sufragunt #9N2014” més d'un miler de persones es van adreçar al Papa Francesc per fer-lo coneixedor del procés que està vivint Catalunya els darrers temps.

Redacció, 1 setembre 14

El miler de persones aplegades al Mirador dels Apòstols i a la plaça del costat del Monestir de Montserrat van fer sentir la seva voluntat de votar el proper 9 de novembre i van defensar el dret intrínsec de tots els pobles a poder decidir el seu futur. Van participar en l'acte els geganters de Sant Just Desvern, geganters i grallers de Gironella, grallers de Masquefa, el grup Set Vetes de Navàs i Puigreig,  bastoners de Castellbell i el Vilar i la Cobla per la Independència.

Santi Arisa va llegir el manifest; Pere Joan Cardona, president del pacte del Bages pel dret a decidir i Francesc Sánchez, secretari de la taula pel dret a decidir del Baix Llobregat.

Manifest:

 “Volem que el món sàpiga que som un poble amb la voluntat ferma de decidir sobre com volem construir el nostre futur. I ho volem fer de la manera més clara, pacifica i contundent com a poble: votant.

Aquest missatge, avui, l’adrecem a una persona que està al capdavant de l'Església Catòlica: el Papa Francesc. El Papa Francesc, escollit el març de 2013, té un gran poder d’influència en l’opinió dels catòlics i de les persones, en general, d’arreu. El seu lideratge també serà clau a l’hora del reconeixement internacional de la nostra causa. Per això hem vingut avui aquí, a desplegar aquest mural, perquè és important que li arribi el nostre missatge que volem esdevenir un Estat, i que volem decidir-ho a través de les urnes: de manera pacífica, constructiva i democràtica. El 2014 és l’any decisiu en el nostre camí cap a la independència. La data més important d’enguany no és l’Onze de Setembre, sinó el 9 de Novembre: el dia que votarem i decidirem la nostra llibertat”.

Jaume Marfany, vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalan (ANC), va tancar l'acte agraint al Patronat i la Basílica de Montserrat la seva col·laboració en l'acte i va cridar a la participació a la V de l'11 de setembre.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimarts, 19 d’octubre

Mans Unides organitza una taula rodona digital sobre Fam, violència i canvi climàtic: el cas d’Haití a través de l'enllaç que trobareu si cliqueu a l'agenda.

Hora: 17.30

Conferències de les Jornades de Formació i Animació Pastoral que tindran lloc entre el 25 i el 28 d'octubre a la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès

Temes: Família, eutanàsia, Sínode i ecologia són els temes d'enguany

Hora: 21.00 a 22.30

Més informació clicant la pestanya de l'agenda

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.