• Els cristians de Bangladesh demanen l'alliberament del jesuïta Stan Swamy a l'Índia
  • Mor Mn. Walter Cifuentes, Administrador Parroquial de Sant Cristòfor de Lliça de Vall als 41 anys
  • Migra Studium crea un nou espai de trobada interreligiosa a Barcelona
  • Etiòpia: Corredor humanitari per Tigrai, encara que existeix el risc de "deportació massiva" de refugiats eritreus
  • El cimbori de la Parroquial de Tàrrega torna a lluir els seus careners vidriats verds i el penell restaurat
  • La Fundació Aspasim crea un videoclip col·lectiu en llengua de signes catalana
  • Esclavitud moderna: la crida del Papa a no romandre indiferent
  • La revista "La Civiltà Cattolica" commemora el seu 170è aniversari: sàvia veu cristiana i teològica al món
  • El Papa erigeix en persona jurídica canònica i vaticana la Xarxa Mundial de Pregària
  • El Papa: Inclusió i participació activa

Cor Nou presenta el seu primer disc "Des de les entranyes" a Cardedeu

"Una pregària que brolla des del fons del cor". Aquesta és la proposta que fan l'Anna Ludevid i l'Immanuel amb el seu primer disc Des de les entranyes. Aquest enregistrament ha nascut des de la pregària i concebut per a la pregària. El presentaran oficialment el proper diumenge 11 de maig, a les 19.00h, amb la celebració d'un concert-pregària a la parròquia de Santa Maria de Cardedeu.

Redacció, 9 maig 14

Aquest matrimoni establert des de fa uns quants anys al Vallès senten que han rebut un do de Déu i que l'han de compartir. "És l'Esperit Sant qui ens empeny a comunicar-lo - confessa Anna Ludevid-. Els nostres cants volen ser un instrument per a la trobada amb la persona viva de Jesús i el revifament de la fe. Estem convençuts que a través d'ells dóna la possibilitat a les persones que s'obrin a l'experiència de Déu".

Tot i que el seu primer treball discogràfic apareix ara, l'aventura musical de Cor Nou es remunta a anys enrere. Segons explica l'autora d'aquest projecte, Anna Ludevid, la lloança i l’acció de gràcies brollen de goig i fan exultar l’ànima tocada per l’Amor. També el silenci, l’adoració, la contemplació i la intimitat amb Jesús són font viva per a cants més interiors i suaus que consolen i guareixen els nostres cors ferits per la duresa i la solitud d’aquest món.

Ludevid creu que el cant ens pot apropar al cel, fent-nos gairebé “tocar”, “sentir”, fer experiència de la gràcia de l’Esperit Sant que es dóna en abundància a tot home. Déu vol restaurar-lo, guarir-lo, refermar-lo en la fe, en l’esperança i en l’amor veritable.

Cor Nou vol tenir com a centre l’adoració eucarística, la presència real de Jesús viu i ressuscitat, que ens transforma i ens dóna vida, que ens canvia i ens consola. És en Ell en qui podem deixar els nostres mals i les nostres penes. Un dels objectius que aquest moviment pretén aconseguir, és inculcar als infants de catequesi diversos cants adients perquè els ajudin en les seves pregàries.

En aquests darrers anys, tot pregant amb els nens i nenes de catequesi, han anat sorgint cants més adients per a ells.

És un do poder veure com els infants i joves s’adrecen a Déu amb senzillesa, amb un cor confiat i d’una manera directa i espontània. Anna Ludevid constata la importància d’aprendre la Paraula de Déu i els continguts de la fe a través del cant senzill i repetitiu, sovint reforçat pels gestos. Aquests cants, juntament amb una forma pregada de transmetre la fe, poden ser una gran ajuda catequètica.

Qualitat musical i espiritual

Els 14 temes que formen el disc Des de les entranyes són originals de Cor Nou, tant pel que fa a la música com el text. Algunes peces ja fa uns quants anys que acompanyen la pregària d'aquest matrimoni i altres, en canvi, són ben recents. Han apostat per oferir un disc de qualitat musical, espiritual i amb prou contingut. L'enregistrament del CD ha tingut lloc als estudis AxB, d'Àlex Blanco, i ha comptat amb la col·laboració de diversos músics, com ara Jordi Benedico, Vassil Lambrinov o Jaume Joanola.

A les portes de presentar el seu primer treball discogràfic, Cor Nou té molt clar que aquest projecte és sobretot un projecte de Déu: "La nostra vida d'intimitat amb Jesús ens ha anat empenyent a comunicar, a través de les nostres paraules i cants, que Jesús és viu". "En aquests darrers anys -expliquen- hem tingut ocasió d'animar i participar en pregàries d'adoració i vetlles. Els nostres cants neixen de l'interior i volen ser instruments de la gràcia de l'Esperit Sant per arribar als assedegats o ferits. Amb la música podem expressar l'amor que Déu ens té, la confiança que podem tenir en Ell, el do d'una fe renovada o la joia que brolla d'aquesta experiència, el perdó que ens guareix".

Un bon exemple de tot plegat és el cant Si sabessis com Jesús t'estima, una peça composta en el racó de pregària que l'Anna anima a la parròquia: "Estava esperant els nens i mentre pregava i tocava la guitarra, va anar sorgint tot sol el cant". La cançó parla de l'amor de Jesús, de no tenir por d'obrir el nostre cor a la seva misericòrdia i de deixar totes les nostres penes i angoixes als seus peus.

Una altra peça especialment estimada per l'Anna és Adorem, adorem, un cant en diverses llengües pensat especialment per a l'adoració eucarística. Va ser compost l'any 2012 en el marc del Congrés de Nova Evangelització de Manresa. Tot i que cada cançó té la seva història, a l'Anna i l'Immanuel encara se'ls il·luminen els ulls cada vegada que canten M'agradaria dir-te que t'estimo. "És una cançó que canta l'amor de l'esposa a l'espòs, composta amb motiu d'un aniversari del nostre casament", confessa l'Anna.

Els protagonistes d'aquest projecte, han buscat finançament per l'enregistrament del CD a través del micromecenatge, però encara no han cobert totes les despeses. "La resta ja ho farà la Divina Providència...", acaben dien. Qui vulgui col·laborar-hi encara pot fer-ho a través de www.cornou.net.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.