Dimarts, 25 de Gener de 2022
Sant la conversió de Sant Pau, apòstol
  • La parròquia de Sant Vicenç d’Àger celebra el seu patró
  • El bisbe de Girona, Francesc Pardo, fa una crida a favor de la llibertat d'expressió
  • Crida per Ucraïna del Consell de Conferències Episcopals Europees
  • Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència: "S'han de contrastar la font abans de publicar qualsevol notícia"
  • La Sagrada Família convida a visitar la basílica per Santa Eulàlia
  • Xavier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona: "Els periodistes esteu en el cor de la gent"

"La mentalitat que necessita el nostre país és la del bisbe Joan Carrera"

L’Abadia de Montserrat i el Memorial Bisbe Joan Carrera de la Parròquia de Sant Isidre de Llaurador han inaugurat aquest dissabte 26, a les 19.30h, a les sales de recepció de l’Hotel Abat Cisneros, una exposició retrospectiva de textos i imatges de la vida del bisbe Joan Carrera i Planas, bisbe auxiliar de Barcelona. L’acte, titulat “Un Ara Mateix...Per Sempre”, se celebrà abans de la Vetlla de Santa Maria i comptà amb la presència del  President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, del President Pujol, del Conseller d'Interior, Ramon Espadaler, de l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i del Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Tots van coincidir en parlar de Joan Carrera com un bisbe a l’estil del Papa Francesc. L'Arquebisbe Pujol va destacar que "la mentalitat que necessita el nostre país és la del bisbe Joan Carrera". La Capella de Música de Santa Maria del Pi de Barcelona oferí una breu interpretació musical.

Redacció, 28 abril 14

L’exposició vol commemorar, especialment, la professada devoció del bisbe Joan a la Mare de Déu de Montserrat, que va escollir la imatge de la Moreneta per al seu escut episcopal i que vol ser testimoni del seixantè aniversari de l’ordenació com a prevere del bisbe Joan davant de la Mare de Déu el proper 11 de juliol.

El president Pujol va destacar la seva amistat amb el bisbe Joan Carrera des de 1959 i en qui sempre va trobar una preocupació conjunta pels temes socials, culturals i eclesials, i sobretot, “per encaixar la immigració d’una manera positiva per a tothom”.

De la seva banda, l'Abat Josep Maria Soler, va reconèixer com va viure intensament el compromís social que demanava l’Evangeli i el Concili Vaticà II, que també es traduïa en un estil de vida proper a la gent, i una actitud de diàleg. També va explicar com “hi havia una simbiosi molt gran entre el bisbe Carrera i el nostre monestir que va fer bé a l’Església i al país”. “Va ser realment un pastor a l’estil del papa Francesc”, va concloure.

Seguidament, l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va recordar la seva relació constant amb el que fou bisbe auxiliar de Barcelona, del qual va aprendre molt. Va parlar d’unes “intervencions sempre clares, enraonades, amb mirada ampla, i molt tocant de peus a terra” en les reunions dels bisbes.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar, que al bisbe Joan Carrera “li hauria agradat veure la mobilització intensa, pacifica, plural, radicalment democràtica i popular de la societat catalana”. “Hauria viscut amb gran convicció i compromís el procés actual que viu Catalunya”.

Després de visitar la mostra, que fa un repàs per la vida de Carrera, el president Artur Mas va destacar que hi ha “motius d’agraïment infinits” a la seva persona, i un d’ells és precisament “la seva estima a Catalunya” i el fet que “va construir ponts de manera constant en el país”.

Com a persona, va remarcar que “va ser sobretot un home bo, senzill, de tracte afable, proper, prudent, pedagògic, savi, generós i valent”. I, en relació a la seva tasca, Mas va assenyalar que “va fer molt de bé en la societat en general”. “Va ser un precursor i un renovador, fins al punt que molts dels seus escrits són d'una actualitat tremenda”, va afirmar, i va afegir que “el país li té moltes coses a agrair”.

En acabar l’exposició, el president Mas, acompanyat dels conseller de Presidència, Francesc Homs, va participar a la Vetlla de Santa Maria, la vigília de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, que va presidir l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

Aquesta presentació, que forma part del programa d’actes de celebració del lustre del traspàs de Carrera, també vol dedicar un reconeixement històric a diversos esdeveniments significatius que celebren l’aniversari enguany, com els 40 anys de la primera Assemblea Constitutiva de Convergència Democràtica de Catalunya a Montserrat, els 30 anys de la creació de la Fundació d’Escoles Parroquials de Barcelona, els 20 anys de la primera emissió de Ràdio Estel i la celebració dels gairebé 30 anys de la promulgació del document “Arrels cristianes de Catalunya”.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dilluns, 24 de gener

Missa amb motiu de la Festa de sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors, presidirà el bisbe Xavier Vilanova

Hora: 13.15 h

Lloc: Passeig de Sant Joan, 90, Barcelona

"Arcadi Oliveres, el llegat d'un cristià compromès" per Josep Maria Fisa, rector de la Parròquia Mare de Déu del Carme de Sant Joan Despí, consiliari de Justícia i Pau

Hora: De 21.00 a 22.30

Lloc: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta, Plaça de Santa Maria, 7, Vilafranca del Penedès

Dissabte, 29 de gener

Cantata Solidària BWW 22 de J. S. Bach

Hora: 20.15

Lloc: Església Verge del Carme de Badalona

Adreça: Carrer Sant Miquel, 44, Badalona.

Dijous, 10 de febrer de 2022

Conferència: “Espeologia de l’Esperança” a càrrec d’Òscar Mateos.

Lloc: Centre Pare Claret de Girona. Joan Maragall, 23, baixos.

Hora: 19 hores

---------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.