Divendres, 22 d'Octubre de 2021
Santa Nunilona i santa Alòdia, màrtirs

Mn. Antoni M. Oriol, un sacerdot compromès amb l'Església i Catalunya

Aquest dimecres, Festivitat de Sant Jordi, ha mort Mn. Antoni M. Oriol Tataret. Des de l'any 1970, fins a la seva jubilació, fou professor de teologia moral social a la Facultat de Teologia de Catalunya. La seva especialització en el camp de la Doctrina Social de l'Església l'ha portat a ser una de les veus (sinó la veu) més autoritzada en aquesta matèria de l'Església a casa nostra. En el moment del seu traspàs, era secretari del Patronat de la Fundació Dr. Albert Bonet i Consiliari dels Equips de Pastoral de la Política i de la Comunicació de la Federació de Cristians de Catalunya. Com a prevere servia durant la setmana la Parròquia de St. Eugeni Papa de Barcelona. L'enterrament ha tingut lloc aquest divendres, dia 25 d'abril a les 11.00h, a la parròquia de Santa Maria de Cornellà de Llobregat. 

Flama.info, 26 abril 14

Antoni M. Oriol Tataret va néixer a Camagüey (Cuba) el 7 de novembre de 1928.

Fou prevere de la diòcesi de Vic, on va ser ordenat pel bisbe Ramon Masnou el dia 13 d’abril de 1954, a la Parròquia del Carme.

Llicenciat en Filosofia (1949) i en Teologia (1953) per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Professor del Col·legi de St. Miquel (Vic) i consiliari del Moviment d'Escoltisme (1954-56).

Consiliari diocesà dels homes d'Acció Catòlica (Vic) i director de la revista Casal, òrgan de tota l'Acció Catòlica diocesana (1956-1962).

Assessor d'Acció Catòlica al bisbat de Barquisimeto (Veneçuela) (1963-66).

Pèrit de distints bisbes de Veneçuela durant el Concili Vaticà II.

Des de l'any 1970, fins a la seva jubilació, fou professor de teologia moral social a la Facultat de Teologia de Catalunya. Professà la mateixa assignatura a la Facultat de teologia de Vitòria, al Seminari diocesà de la Laguna a Tenerife i a la Facultat de Ciències Polítiques i sociologia «León XIII» de la Universitat Pontifícia de Salamanca, Campus de Madrid en l'especialitat de Màster en Doctrina Social de l'Església.

La seva especialització en el camp de la Doctrina Social de l'Església l'ha portat a ser una de les veus (sinó la veu) més autoritzada en aquesta matèria de l'Església a casa nostra.

Va ser el promotor, i director fins el 2003, del Seminari de Doctrina i Acció social de l'Església (SEDASE) del Departament de Teologia moral de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Va ser relator del tercer tema del Concili Tarraconense: «La sol·licitud pels més pobres i marginats».

Un dels àmbits de la Doctrina social de l'Església en el que s'ha especialitat és el del tema nacional. Ha publicat molts articles sobre aquesta temàtica i és coautor del llibre Fet nacional i magisteri social de l'Església (Proa 2003) i autor del llibre Nació i Magisteri pontifici (Proa, 2007).

En el moment del seu traspàs, era secretari del Patronat de la Fundació Dr. Albert Bonet i Consiliari dels Equips de Pastoral de la Política i de la Comunicació de la Federació de Cristians de Catalunya. Com a prevere servia durant la setmana la Parròquia de St. Eugeni Papa de Barcelona.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Divendres, 22 d’octubre

Celebració de la Mare de Déu Reina de Palestina a la catedral de Tarragona.

Hora: 20.30

Conferència de Marcos Aceituno sobre Madre Petra, una història de amor al santuari de Sant Josep de la Muntanya de Barcelona.

Hora: 19.00

Trobada diocesana d'inici de curs per a joves a Cunit. Comença al passeig Marítim, n. 115, i després pregària a l'església parroquial de Sant Cristòfol.

Hora: 19.30

El bisbe Xavier Vilanova presideix l'acte  de reconeixement a Mn. Francesc Torrebadella amb la col·locació d'una placa a l'Escola Sants Innocents (c/ Cardenal Tedeschini, 29bis - Barcelona).

Hora: 17. 30

Dissabte, 23 d'octubre

Missa solemne en honor a Sant Martirià a Banyoles (El Pla de l'Estany) amb l'arqueta de les relíquies del sant. Presidirà el bisbe emèrit de Girona, Carles Soler, i hi predicarà Mn. Ramon Pijuan, rector de Banyoles.  A continuació, a la Plaça Major, ballada de sardanes d'autors banyolins amb la Cobla Selvatana.

Lloc: Monestir de Sant Esteve

Hora 11.00 h

Conferències de les Jornades de Formació i Animació Pastoral que tindran lloc entre el 25 i el 28 d'octubre a la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès

Temes: Família, eutanàsia, Sínode i ecologia són els temes d'enguany

Hora: 21.00 a 22.30

Més informació clicant la pestanya de l'agenda

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.