• Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

Mn. Antoni M. Oriol, un sacerdot compromès amb l'Església i Catalunya

Aquest dimecres, Festivitat de Sant Jordi, ha mort Mn. Antoni M. Oriol Tataret. Des de l'any 1970, fins a la seva jubilació, fou professor de teologia moral social a la Facultat de Teologia de Catalunya. La seva especialització en el camp de la Doctrina Social de l'Església l'ha portat a ser una de les veus (sinó la veu) més autoritzada en aquesta matèria de l'Església a casa nostra. En el moment del seu traspàs, era secretari del Patronat de la Fundació Dr. Albert Bonet i Consiliari dels Equips de Pastoral de la Política i de la Comunicació de la Federació de Cristians de Catalunya. Com a prevere servia durant la setmana la Parròquia de St. Eugeni Papa de Barcelona. L'enterrament ha tingut lloc aquest divendres, dia 25 d'abril a les 11.00h, a la parròquia de Santa Maria de Cornellà de Llobregat. 

Flama.info, 26 abril 14

Antoni M. Oriol Tataret va néixer a Camagüey (Cuba) el 7 de novembre de 1928.

Fou prevere de la diòcesi de Vic, on va ser ordenat pel bisbe Ramon Masnou el dia 13 d’abril de 1954, a la Parròquia del Carme.

Llicenciat en Filosofia (1949) i en Teologia (1953) per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Professor del Col·legi de St. Miquel (Vic) i consiliari del Moviment d'Escoltisme (1954-56).

Consiliari diocesà dels homes d'Acció Catòlica (Vic) i director de la revista Casal, òrgan de tota l'Acció Catòlica diocesana (1956-1962).

Assessor d'Acció Catòlica al bisbat de Barquisimeto (Veneçuela) (1963-66).

Pèrit de distints bisbes de Veneçuela durant el Concili Vaticà II.

Des de l'any 1970, fins a la seva jubilació, fou professor de teologia moral social a la Facultat de Teologia de Catalunya. Professà la mateixa assignatura a la Facultat de teologia de Vitòria, al Seminari diocesà de la Laguna a Tenerife i a la Facultat de Ciències Polítiques i sociologia «León XIII» de la Universitat Pontifícia de Salamanca, Campus de Madrid en l'especialitat de Màster en Doctrina Social de l'Església.

La seva especialització en el camp de la Doctrina Social de l'Església l'ha portat a ser una de les veus (sinó la veu) més autoritzada en aquesta matèria de l'Església a casa nostra.

Va ser el promotor, i director fins el 2003, del Seminari de Doctrina i Acció social de l'Església (SEDASE) del Departament de Teologia moral de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Va ser relator del tercer tema del Concili Tarraconense: «La sol·licitud pels més pobres i marginats».

Un dels àmbits de la Doctrina social de l'Església en el que s'ha especialitat és el del tema nacional. Ha publicat molts articles sobre aquesta temàtica i és coautor del llibre Fet nacional i magisteri social de l'Església (Proa 2003) i autor del llibre Nació i Magisteri pontifici (Proa, 2007).

En el moment del seu traspàs, era secretari del Patronat de la Fundació Dr. Albert Bonet i Consiliari dels Equips de Pastoral de la Política i de la Comunicació de la Federació de Cristians de Catalunya. Com a prevere servia durant la setmana la Parròquia de St. Eugeni Papa de Barcelona.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.