Dijous, 18 d'Octubre de 2018
Sant Lluc, evangelista
  • Celebració del 34è Aplec a la Mare de Déu del Remei dels Molars de Tàrrega
  • Laics i religiosos claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia es troben a Vic
  • Superior General dels Jesuïtes: El Papa no és el cap de l'Església universal
  • 50 anys de la presència dels Jesuïtes al barri de Bellvitge
  • El papa Francesc denuncia la manca de voluntat política per acabar amb la fam
  • El Papa convida als cristians a no baixar la guàrdia davant els fariseus d'avui dia
  • Amnistia Internacional torna a demanar l'alliberament "immediat" dels 'Jordis'
  • El malbaratament del menjar, una oportunitat per acabar amb la gana
  • Es presenten dues noves peces recuperades de l'Arqueta de Sant Martirià de Banyoles
  • El Papa: "Sant Óscar Romero va saber encarnar amb perfecció la imatge del bon Pastor"

Mn. Antoni M. Oriol, un sacerdot compromès amb l'Església i Catalunya

Aquest dimecres, Festivitat de Sant Jordi, ha mort Mn. Antoni M. Oriol Tataret. Des de l'any 1970, fins a la seva jubilació, fou professor de teologia moral social a la Facultat de Teologia de Catalunya. La seva especialització en el camp de la Doctrina Social de l'Església l'ha portat a ser una de les veus (sinó la veu) més autoritzada en aquesta matèria de l'Església a casa nostra. En el moment del seu traspàs, era secretari del Patronat de la Fundació Dr. Albert Bonet i Consiliari dels Equips de Pastoral de la Política i de la Comunicació de la Federació de Cristians de Catalunya. Com a prevere servia durant la setmana la Parròquia de St. Eugeni Papa de Barcelona. L'enterrament ha tingut lloc aquest divendres, dia 25 d'abril a les 11.00h, a la parròquia de Santa Maria de Cornellà de Llobregat. 

Flama.info, 26 abril 14

Antoni M. Oriol Tataret va néixer a Camagüey (Cuba) el 7 de novembre de 1928.

Fou prevere de la diòcesi de Vic, on va ser ordenat pel bisbe Ramon Masnou el dia 13 d’abril de 1954, a la Parròquia del Carme.

Llicenciat en Filosofia (1949) i en Teologia (1953) per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Professor del Col·legi de St. Miquel (Vic) i consiliari del Moviment d'Escoltisme (1954-56).

Consiliari diocesà dels homes d'Acció Catòlica (Vic) i director de la revista Casal, òrgan de tota l'Acció Catòlica diocesana (1956-1962).

Assessor d'Acció Catòlica al bisbat de Barquisimeto (Veneçuela) (1963-66).

Pèrit de distints bisbes de Veneçuela durant el Concili Vaticà II.

Des de l'any 1970, fins a la seva jubilació, fou professor de teologia moral social a la Facultat de Teologia de Catalunya. Professà la mateixa assignatura a la Facultat de teologia de Vitòria, al Seminari diocesà de la Laguna a Tenerife i a la Facultat de Ciències Polítiques i sociologia «León XIII» de la Universitat Pontifícia de Salamanca, Campus de Madrid en l'especialitat de Màster en Doctrina Social de l'Església.

La seva especialització en el camp de la Doctrina Social de l'Església l'ha portat a ser una de les veus (sinó la veu) més autoritzada en aquesta matèria de l'Església a casa nostra.

Va ser el promotor, i director fins el 2003, del Seminari de Doctrina i Acció social de l'Església (SEDASE) del Departament de Teologia moral de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Va ser relator del tercer tema del Concili Tarraconense: «La sol·licitud pels més pobres i marginats».

Un dels àmbits de la Doctrina social de l'Església en el que s'ha especialitat és el del tema nacional. Ha publicat molts articles sobre aquesta temàtica i és coautor del llibre Fet nacional i magisteri social de l'Església (Proa 2003) i autor del llibre Nació i Magisteri pontifici (Proa, 2007).

En el moment del seu traspàs, era secretari del Patronat de la Fundació Dr. Albert Bonet i Consiliari dels Equips de Pastoral de la Política i de la Comunicació de la Federació de Cristians de Catalunya. Com a prevere servia durant la setmana la Parròquia de St. Eugeni Papa de Barcelona.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 h

DISSABTE, 20 D'OCTUBRE

JORNADA DE FORMACIÓ PERMANENT AMB EL TEMA “PER QUÈ COSTA TANT COMUNICAR LA FE AVUI? PROPOSTES”Organitza: Unió de Religiosos de Catalunya. A càrrec del: Dr. Xavier Morlans. Lloc: Salesianes – Col·legi Santa Dorotea, Passeig Sant Joan Bosco, 24, Barcelona. Hora: de 9.45 a 13.30 h

DIUMENGE, 21 D'OCTUBRE

PRIMERA TROBADA D’ACCIÓ CATÒLICA GENERAL AMB EL LEMA “SORTIM I CAMINEM JUNTS”Organitza: Acció Catòlica General. Lloc: c. de Sant Pau, 101, Barcelona. Hora: de 10 a 18 h; a les 17 h, eucaristia de cloenda presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de BarcelonaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.