Dijous, 18 d'Octubre de 2018
Sant Lluc, evangelista
  • Celebració del 34è Aplec a la Mare de Déu del Remei dels Molars de Tàrrega
  • Laics i religiosos claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia es troben a Vic
  • Superior General dels Jesuïtes: El Papa no és el cap de l'Església universal
  • 50 anys de la presència dels Jesuïtes al barri de Bellvitge
  • El papa Francesc denuncia la manca de voluntat política per acabar amb la fam
  • El Papa convida als cristians a no baixar la guàrdia davant els fariseus d'avui dia
  • Amnistia Internacional torna a demanar l'alliberament "immediat" dels 'Jordis'
  • El malbaratament del menjar, una oportunitat per acabar amb la gana
  • Es presenten dues noves peces recuperades de l'Arqueta de Sant Martirià de Banyoles
  • El Papa: "Sant Óscar Romero va saber encarnar amb perfecció la imatge del bon Pastor"

L'Associació Bíblica de Catalunya ha fet 40 anys

Els socis de l'Associació Bíblica de Catalunya tenim motiu per alegrar-nos en aquesta tardor pels fruits que el Senyor, el nostre Déu ens ha donat i continua donant-nos en el nostre pelegrinatge pels camins de la Paraula, guiant sempre els nostres passos amb l'alegria de la gràcia i de la pau". Amb aquestes paraules els socis de l'ABCat van ser convocats a Tarragona a la celebració del quarantè aniversari de l'entitat, dissabte passat dia 26 d'octubre. El Concili Provincial Tarraconense (1995) encarregà als bisbats catalans que “amb l’objectiu de rellançar la pastoral bíblica potenciessin l'Associació Bíblica de Catalunya com a instrument de difusió popular de la Paraula de Déu”. Aquest instrument, acaba de complir els seus primers quaranta anys.

Redacció, 31 octubre 13

Va ser el mes de setembre de 1963 quan els professors de Sagrada Escriptura de Catalunya es varen reunir per primera vegada i van nomenar un secretari d'enllaç. A aquestes Jornades anuals s'hi afegiren professors de Balears i de València, i alguns pastors evangèlics. A més de la investigació o de la formació, sorgí el desig de la divulgació i la vivència de la Paraula. I nasqué la decisió de transformar els lligams d'un siple secretariat d'enllaç en una associació, oberta a tots els qui estimen la Paraula i treballen per fer conèixer la Bíblia al poble. Per aquest motiu, el 1973 va ser elegit un equip de cinc membres que promogués la formació d'una Associació Bíblica de Catalunya, aprovada pels bisbes de la Tarraconense. I fou el 21 de setembre de l'any 1974 quan l'Arquebisbe de Tarragona Josep Pont i Gol amb el vistiplau de la Conferència Episcopal Tarraconense va aprovar per decret l'ABCat.

D'això ja fa quaranta anys. I un bon nombre dels més de mils socis, que té actualment l'ABCat, es van aplegar a Tarragona, dissabte passat, per commemorar-ho. La trobada s'inicià en el claustre de sant Pau del Seminari de Tarragona. Mn. Joan Magí, president de l'Associació, donà la benvinguda i introduí la celebració de la Paraula. En acabar, els participants es van traslladar a la sala Santa Tecla on hi hagué l'acte central commemoratiu.

En primer lloc intervingué Mn. Josep Lluís Arín de Tortosa, un dels primers socis de l'ABCat que a mode de pregó va fer una semblança de la vida i obra de l'Associació, tot remarcant-ne el seu caràcter eclesial. Durant el seu parlament, l'ara vicari general de la seu tortosina remarcà la necessitat que els infants adquireixin des de petits el coneixement del missatge bíblic i que les diòcesis assegurin entre el seu clergat, persones formades en Sagrada Escriptura, de nivell universitari. Mn. Arin tingué també un record per persones molts significatives en la vida de l'Associació que ja no hi són, com ara el P. Guiu Camps i el P. Romuald, tots dos de Montserrat; també membres molts significats de la comunitat evangèlica: Àngel Cortés, Enric Capó, Pau Sais.

Seguidament, prengué la paraula Esperança Amill, co-directora del Butlletí de l'Associació que mostrà als assistents la nova configuració de la plana web.

Finalment, el P. Agustí Borrell, secretari de l'Associació, recordà que el text digitalitzat de la Bíblia catalana. Traducció Interconfessional (BCI), obra principal de l'Entitat, es pot consultar per internet a la pàgina www.bci.cat o accedir-hi des del web de l'Associació; es tracta d'una eina molt útil per cercar textos o copiar-ne. Aviat, el text estarà també a punt per a mòbils.

Acabat l'acte, els assistents visitaren en el mateix edicifi del Seminari, l'exposició sobre el bisbe Vidal i Barraquer, amb ocasió del setantè aniversari de la seva mort. En l'exposició es fa memòria del seu bisbe auxiliar Borràs que morí assassinat durant la guerra i de tots els preveres i religiosos de la diòcesi que també ho van ser en la mateixa època.

Abans de dinar, el grup tarragoní Canta la teva fe van fer un concert amb les seves músiques, totes elles amb lletra provinent de textos biblics.

Després del dinar, celebrat en la magnífica sala de "El vell mur", els socis de l'ABcat van visitar la catedral de Tarragona conduïts per un guia d'excepció, el doctor en arqueologia, Andreu Muñoz, director del museu bíblic de Tarragona. Després de contemplar la magnífica restauració de la seu tarragonina, el grup es traslladà a la capella de Sant Fructuós. Fou un moment molt emotiu en visitar la cripta on reposen les despulles del Cardenal Vidal i Barraquer, mort a l'exili fa setanta anys, el bisbe Josep Pont i Gol i, des del dia 13 d'octubre les relíquies dels 522 màrtirs beatificats a Tarragona.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 19 D'OCTUBRE

CONCERT BENÈFIC DEL COR CARLIT GOSPEL A SANTA MARIA DEL PI. Els beneficis del concert es destinaran a un projecte de Mans Unides a Etiòpia, que vol millorar les condicions de les mares i els nadons de la regió de Gambo. Lloc: Basílica de Santa Maria del Pi - Plaça del Pi, 7, 08002, Barcelona. Hora: 21.00 h

DISSABTE, 20 D'OCTUBRE

JORNADA DE FORMACIÓ PERMANENT AMB EL TEMA “PER QUÈ COSTA TANT COMUNICAR LA FE AVUI? PROPOSTES”Organitza: Unió de Religiosos de Catalunya. A càrrec del: Dr. Xavier Morlans. Lloc: Salesianes – Col·legi Santa Dorotea, Passeig Sant Joan Bosco, 24, Barcelona. Hora: de 9.45 a 13.30 h

DIUMENGE, 21 D'OCTUBRE

PRIMERA TROBADA D’ACCIÓ CATÒLICA GENERAL AMB EL LEMA “SORTIM I CAMINEM JUNTS”Organitza: Acció Catòlica General. Lloc: c. de Sant Pau, 101, Barcelona. Hora: de 10 a 18 h; a les 17 h, eucaristia de cloenda presidida per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de BarcelonaAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.