• Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

L'Associació Bíblica de Catalunya ha fet 40 anys

Els socis de l'Associació Bíblica de Catalunya tenim motiu per alegrar-nos en aquesta tardor pels fruits que el Senyor, el nostre Déu ens ha donat i continua donant-nos en el nostre pelegrinatge pels camins de la Paraula, guiant sempre els nostres passos amb l'alegria de la gràcia i de la pau". Amb aquestes paraules els socis de l'ABCat van ser convocats a Tarragona a la celebració del quarantè aniversari de l'entitat, dissabte passat dia 26 d'octubre. El Concili Provincial Tarraconense (1995) encarregà als bisbats catalans que “amb l’objectiu de rellançar la pastoral bíblica potenciessin l'Associació Bíblica de Catalunya com a instrument de difusió popular de la Paraula de Déu”. Aquest instrument, acaba de complir els seus primers quaranta anys.

Redacció, 31 octubre 13

Va ser el mes de setembre de 1963 quan els professors de Sagrada Escriptura de Catalunya es varen reunir per primera vegada i van nomenar un secretari d'enllaç. A aquestes Jornades anuals s'hi afegiren professors de Balears i de València, i alguns pastors evangèlics. A més de la investigació o de la formació, sorgí el desig de la divulgació i la vivència de la Paraula. I nasqué la decisió de transformar els lligams d'un siple secretariat d'enllaç en una associació, oberta a tots els qui estimen la Paraula i treballen per fer conèixer la Bíblia al poble. Per aquest motiu, el 1973 va ser elegit un equip de cinc membres que promogués la formació d'una Associació Bíblica de Catalunya, aprovada pels bisbes de la Tarraconense. I fou el 21 de setembre de l'any 1974 quan l'Arquebisbe de Tarragona Josep Pont i Gol amb el vistiplau de la Conferència Episcopal Tarraconense va aprovar per decret l'ABCat.

D'això ja fa quaranta anys. I un bon nombre dels més de mils socis, que té actualment l'ABCat, es van aplegar a Tarragona, dissabte passat, per commemorar-ho. La trobada s'inicià en el claustre de sant Pau del Seminari de Tarragona. Mn. Joan Magí, president de l'Associació, donà la benvinguda i introduí la celebració de la Paraula. En acabar, els participants es van traslladar a la sala Santa Tecla on hi hagué l'acte central commemoratiu.

En primer lloc intervingué Mn. Josep Lluís Arín de Tortosa, un dels primers socis de l'ABCat que a mode de pregó va fer una semblança de la vida i obra de l'Associació, tot remarcant-ne el seu caràcter eclesial. Durant el seu parlament, l'ara vicari general de la seu tortosina remarcà la necessitat que els infants adquireixin des de petits el coneixement del missatge bíblic i que les diòcesis assegurin entre el seu clergat, persones formades en Sagrada Escriptura, de nivell universitari. Mn. Arin tingué també un record per persones molts significatives en la vida de l'Associació que ja no hi són, com ara el P. Guiu Camps i el P. Romuald, tots dos de Montserrat; també membres molts significats de la comunitat evangèlica: Àngel Cortés, Enric Capó, Pau Sais.

Seguidament, prengué la paraula Esperança Amill, co-directora del Butlletí de l'Associació que mostrà als assistents la nova configuració de la plana web.

Finalment, el P. Agustí Borrell, secretari de l'Associació, recordà que el text digitalitzat de la Bíblia catalana. Traducció Interconfessional (BCI), obra principal de l'Entitat, es pot consultar per internet a la pàgina www.bci.cat o accedir-hi des del web de l'Associació; es tracta d'una eina molt útil per cercar textos o copiar-ne. Aviat, el text estarà també a punt per a mòbils.

Acabat l'acte, els assistents visitaren en el mateix edicifi del Seminari, l'exposició sobre el bisbe Vidal i Barraquer, amb ocasió del setantè aniversari de la seva mort. En l'exposició es fa memòria del seu bisbe auxiliar Borràs que morí assassinat durant la guerra i de tots els preveres i religiosos de la diòcesi que també ho van ser en la mateixa època.

Abans de dinar, el grup tarragoní Canta la teva fe van fer un concert amb les seves músiques, totes elles amb lletra provinent de textos biblics.

Després del dinar, celebrat en la magnífica sala de "El vell mur", els socis de l'ABcat van visitar la catedral de Tarragona conduïts per un guia d'excepció, el doctor en arqueologia, Andreu Muñoz, director del museu bíblic de Tarragona. Després de contemplar la magnífica restauració de la seu tarragonina, el grup es traslladà a la capella de Sant Fructuós. Fou un moment molt emotiu en visitar la cripta on reposen les despulles del Cardenal Vidal i Barraquer, mort a l'exili fa setanta anys, el bisbe Josep Pont i Gol i, des del dia 13 d'octubre les relíquies dels 522 màrtirs beatificats a Tarragona.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.