• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

Els targarins renovaran la tradició centenària de l'Aplec de l’ermita de Sant Eloi

Tàrrega celebrarà aquest proper diumenge dia 8 la tradició centenària de l'Aplec a Sant Eloi, en el qual uns quants milers de persones, tant de la pròpia ciutat com d'altres de fora, peregrinaran durant tot el matí fins a dalt de la serra de Sant Eloi per venerar, en la seva ermita, fundada pel argenter Simó Canet l’any 1248, al Sant Bisbe de Limoges, que es el copatró dels targarins.

Josep Castellà per a Flama.info, 4 setembre 13

Els actes s’iniciaran amb l’arribada de la comitives de la plaça Major fins a dalt del parc, encapçalada per l’alcaldessa RosaMaria Perelló i el rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, acompanyats de la Colla de la Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra. A l’ermita, a les 10 del matí, s’oficiarà una Eucaristia solemne predicada per Mn. Josep M. Vilaseca.

La novetat, la constituirà la benedicció i col·locació de la nova imatge de la Mare de Déu de Montserrat al recinte del petit temple. En aquesta edició, els cants  aniran a càrrec de la Coral Fres Cor de Claravalls, acabant amb la interpretació dels Goigs a Sant Eloi, lletra d’Antoni Bonastre i música de Jaume Vidal, i la veneració del sant.

L’aplec, continuarà després pel gran recinte del parc amb el típic esmorzar de coca i préssec, la venda de firetes de terra cuita, el Ball de Gegants, una exhibició canina i el XXIX Concurs Nacional de Colles Sardanistes.

L’Associació Amics de l'Arbre, que té cura del Parc de Sant Eloi, posarà a la venda la rajola commemorativa del seu centenari (1913-2013), mostrant les noves obres de la nova plaça de Sant Jordi inaugurada l'1 de setembre passat, així com la restaurada Creu de Terme del poble deshabitat de Conill, un element arquitectònic del segle XVII, en el nou espai creat en el gran parc targarí de 17 hectàrees de superfície i més de 20.000 arbres d’una setantena de varietats. 


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.