Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Els targarins renovaran la tradició centenària de l'Aplec de l’ermita de Sant Eloi

Tàrrega celebrarà aquest proper diumenge dia 8 la tradició centenària de l'Aplec a Sant Eloi, en el qual uns quants milers de persones, tant de la pròpia ciutat com d'altres de fora, peregrinaran durant tot el matí fins a dalt de la serra de Sant Eloi per venerar, en la seva ermita, fundada pel argenter Simó Canet l’any 1248, al Sant Bisbe de Limoges, que es el copatró dels targarins.

Josep Castellà per a Flama.info, 4 setembre 13

Els actes s’iniciaran amb l’arribada de la comitives de la plaça Major fins a dalt del parc, encapçalada per l’alcaldessa RosaMaria Perelló i el rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, acompanyats de la Colla de la Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra. A l’ermita, a les 10 del matí, s’oficiarà una Eucaristia solemne predicada per Mn. Josep M. Vilaseca.

La novetat, la constituirà la benedicció i col·locació de la nova imatge de la Mare de Déu de Montserrat al recinte del petit temple. En aquesta edició, els cants  aniran a càrrec de la Coral Fres Cor de Claravalls, acabant amb la interpretació dels Goigs a Sant Eloi, lletra d’Antoni Bonastre i música de Jaume Vidal, i la veneració del sant.

L’aplec, continuarà després pel gran recinte del parc amb el típic esmorzar de coca i préssec, la venda de firetes de terra cuita, el Ball de Gegants, una exhibició canina i el XXIX Concurs Nacional de Colles Sardanistes.

L’Associació Amics de l'Arbre, que té cura del Parc de Sant Eloi, posarà a la venda la rajola commemorativa del seu centenari (1913-2013), mostrant les noves obres de la nova plaça de Sant Jordi inaugurada l'1 de setembre passat, així com la restaurada Creu de Terme del poble deshabitat de Conill, un element arquitectònic del segle XVII, en el nou espai creat en el gran parc targarí de 17 hectàrees de superfície i més de 20.000 arbres d’una setantena de varietats. 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.