• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Celebració de les centenàries Festes del Carme de Tàrrega

La tradicional novena a la Mare del Déu del Carme que se celebrarà des del dia 7 al 15 de juliol, obrirà les centenàries celebracions religioses i populars de les Festes del Carme de Tàrrega. La novena serà predicada pel pare provincial dels Carmelites, Manel Bonilla, i en les eucaristies diàries hi faran les pregàries els grups cooperadors de la comunitat Carmelitana i parroquials, a més d'ofrenes florals de famílies de la barriada del Carme. La pervivència d’aquesta tradició es manté ininterrompuda des del segle XIV, quan els carmelites arribaren a la ciutat, fundant l’església i el seu convent l’any  1362.

Josep Castellà per a Flama.info, 3 juliol 13

El 15 de juliol, vigília de la Mare de Déu del Carme, a les 11 de la nit, es farà l’exercici marià, i enguany, com a novetat, es farà una processó de torxes amb el res del sant Rosari, per la plaça del Carme de Tàrrega, i els carrers Jacint Verdaguer i Comabruna, acabant amb el cant de la Salve i el besamans.

En la jornada principal del dia 16 de juliol, solemnitat litúrgica de la Mare de Déu del Carme, se celebrarà a les 8 del vespre, una missa solemne al Santuari dels Beats Carmelites i del Carme, presidida pel P. Provincial, Manel Bonilla, concelebrant els sacerdots de l'Arxiprestat, amb els cants de la Coral de Mollerussa dirigida per Mn. Lluís Frauca. Els actes religiosos es tancaran el 29 de juliol, amb la tradicional Romeria al “Clot dels Aubins”, de Cervera, en honor dels beats màrtirs Carmelites de Tàrrega, fent-se una processó i res del sant rosari al lloc on foren immolats l’any 1936.

Com actes populars se celebrarà dels dies 8 a l'11 de juliol, el 20è cicle de concerts Mare de Déu del Carme, amb la participació de la coral Ramon Carnicer, coral Sant Jordi d’Anglesola, coral Bona Nova del Casal de la Gent Gran de Tàrrega i l’Orfeó Nova Tàrrega. Finalment, el 16 de juliol a la tarda hi haurà una cercavila popular pel centre urbà amb els geganters, capgrossos i grallers de la ciutat, acabant amb la tradicional ofrena floral dels nens i nenes de la barriada del Carme, i una xocolatada. Tanmateix es dansarà davant el temple marià el típic “Ball de Bastonets”, per l’Esbart Albada.  


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.