Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

S'ordenen dos nous claretins a Vic

Aquest dissabte 29 de juny, a les 11.30h, al temple de Sant Antoni M. Claret de Vic, tindrà lloc l'ordenació sacerdotal dels claretians Benjitu Yohanes i Dion Paskalis. La celebració estarà presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova. Pels Missioners Claretians de Catalunya, aquestes ordenacions, suposen un sòlid motiu d’esperança i alegria. I també un repte. Un repte perquè els claretians catalans sempre han viscut pensant que una dimensió important de la seva missió era enviar evangelitzadors món enllà. I cal estar contents per tot el que s’ha fet en aquest sentit durant un segle i mig. Ara, en canvi, els Claretians més joves que hi ha a Catalunya han vingut de l’Índia i d’Indonèsia. I això suposa saber-los acollir i integrar en la família, tot confiant-los responsabilitats en la seva missió de comunicadors de l’Evangeli.

Claretians, 28 juny 13

En BenjituYohanes Barreto va néixer a Atambua, una regió molt petitade la província, Nusa Tenggara Timora Indonèsia, on hi ha una comunitat claretiana. Com és costum al seu país, lesdiferents congregacions s’encarreguen de dur a terme la pastoral vocacional alscol·legis, i així és com en Benjitu va conèixer una petita part del carisma claretià, i de mica en mica va adonar-se que era el què buscava. Durant el noviciat va aprofundir encara més en la missió i valors de la Congregació, i durant el període formatiu ha anat creixent com a persona, donant sentit a la seva història personal. Tal i com comenta en Benjitu, ell mai va plantejar-se viatjar a Catalunya, va ser tota una sorpresa i un repte considerable. Ell se sent orgullós de trobar-se a la Província Claretiana Mare, i conèixer en primera persona les arrels de la Congregació i la seva història. Això comporta tenir cura dels llocs claretians, mantenint i conreant l’espiritualitat claretiana.

En paraules d’en Benjitu: «L’ordenació per mi és un pas endavant i el més important és ser un fidel seguidor de Jesús. El repte és fer arribar el missatge de Déu amb l’exemple. No depèn de la quantitat sinó de poder fer arribar la Paraula de Déu aquí i ara. En el món actual la vida es contempla com un procés que comença, passa i acaba, mentre que el Senyor és la metamorfosi amorosa. Un segon repte per mi és el d’oferir com a cristià un altre estil de vida». 

En Dion Paskalis va néixer a Ruteng, capital de la comarca de Maggarai a l’illa de Flores (Indonèsia)

De petit va anar a un col·legi catòlic. Dels 13 als 16 anys va formar-se al seminari diocesà, i prosseguí els estudis en un col·legi públic fins al 2001, data en què va ingressar al seminari claretià de Kupang (illa de Timor) on va estudiar filosofia. El 2005 va fer la seva primera professió religiosa, com a claretià, a Benlutu, també a l’illa de Timor.

El P. General i el Consell dels Missioners Claretians d’Indonèsia Timor Oriental, el van destinar a la Província Claretiana de Catalunya. Del 2008 al 2011 va estudiar teologia a la Universitat Pontifícia de Comillas (Madrid). Mentrestant residia a Colmenar Viejo juntament amb altres estudiants claretians d’arreu del món.

Des de l'estiu de 2011 viu a Catalunya. El mes de febrer del 2011 va fer la professió perpètua a Vic, i enguany, el gener del 2013 va rebre l'ordenació diaconal a Barcelona.

En Dion mai havia pensat que viuria la seva vocació claretiana a Catalunya. Era molt conscient de les seves dificultats amb l’idioma, les diferències culturals, polítiques, socials...  Però ell sempre havia confiat molt en la Providència de Déu. 

A Catalunya ha trobat uns companys claretians molt acollidors i que l’han ajudat molt a conèixer a fons i integrar-se apostòlicament en aquest país.

L’any passat va col·laborar durant els caps de setmana amb les activitats dels claretians de Girona: grup de joves i eucaristies. Enguany, col·labora amb les Parròquies del Cor de Maria i  St. Tomàs de Barcelona.

Tant a Indonèsia com ara a Catalunya, sempre ha confiat en què «per a Déu no hi ha res impossible» (Lc 1,37). Per això, aquest és el lema que ha escollit per a la seva ordenació sacerdotal.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.