• Ministeris eclesials per a les dones
  • Assemblea de la Comissió Episcopal de Comunicació Social de la CEE
  • Amuntegament, epidèmies i violència a les presons d'Hondures
  • La muntanya Hermon és ara una reserva natural del Líban
  • Moçambic: Destruïda completament la missió de Nangololo, ocupada pels insurgents a l'octubre
  • La Pastoral d'Escolta de l'Arquebisbat de Lima atén més de 2.600 trucades
  • Escrits dominicals dels bisbes catalans
  • Moren dos preveres del Bisbat de Solsona
  • Estats Units prepara la seva tradicional col·lecta per a l'Església d'Amèrica Llatina
  • V Setmana de la Bíblia amb el lema “Sortim a sembrar la Paraula”

1r. Fòrum de Balsareny dedicat al bisbe Pere Casaldàliga

Els dies 13 i 14 d'octubre la Sala Sindicat serà escenari del "1r. Fòrum de Balsareny, les causes del bisbe Pere Casaldàliga". Aquest fòrum de debat, reflexió i cultura, coincideix amb dues onomàstiques que serviran d'eix temàtic per a les taules rodones i debats: els 50 anys de la inauguració del Concili Vaticà II i els 40 anys del camí com a bisbe de Pere Casaldàliga.

Redacció, 28 setembre 12

El Fòrum, que compta amb l'estreta col·laboració de l'ajuntament de Balsareny, acollirà moltes activitats, conferències i actes culturals i comptarà amb la presència d'importants personalitats tant de l'església com del món social i civil.

La Universitat Catòlica de Goiàs (Goiàs PUC) ha concedit el títol de Doctor Honoris Causa al claretià Pere Casaldàliga per la seva brillant i intensa activitat intel·lectual, cultural i social.

Els 50 anys del Concili Vaticà II

La lluita contra la marginació, la pobresa i la indignació davant de les injustícies, el treball ecumènic i el diàleg interreligiós, la recuperació del bon humor i l'alegria cristiana amb una església més plural i oberta a la diversitat, a la mística, al compromís i als joves, seran alguns del temes que es treballaran durant la jornada de dissabte dia 13 d'octubre, on la presència dels valors que va promoure el Concili Vaticà II estarà present en tota la jornada. A més es comptarà amb ponents de categoria com el monjo de Montserrat i historiador, Hilari Raguer; l'escolapi i biòleg Ramon Maria Nogués o el sacerdot i escriptor Jaume Reixac, entre d'altres pensadors destacats.

Les causes del bisbe Pere Casaldàliga

Pere Casaldàliga va néixer, a Balsareny, el 16 de febrer de 1928. El Concili Vaticà II va marcar la vida d'aquest bisbe defensor de la teologia de l'alliberament.

El primer Fòrum de Balsareny girarà en torn a les causes de Pere Casaldàliga. Joan Soler, claretià i membre de l'Associació Araguaia, Antoni Comín, ex-parlamentari i professor d'ESADE o José Arregi, ex franciscà i teòleg del País Basc formaran part d'una taula rodona que es presentarà sota el títol "El bisbe Pere Casaldàliga, profeta i místic del Segle XXI" i que obrirà la jornada del diumenge.

Projeccions i sèrie per TV3

Durant el primer Fòrum de Balsareny es podrà visutalitzar el film "Descalç sobre la terra vermella" que està centrat en la vida del bisbe nascut a Balsareny. A més es comptarà amb la presència de Paco Escribano, autor del llibre en el que es basa la pel·lícula. Tot això coincideix, a més a més, amb el final de l'enregistrament d'una sèrie que s'emetrà per TV3 en un futur molt proper.

Durant el Fòrum els assistents tindran l'oportunitat de poder signar i escriure en un llibre que s'enviarà a la selva brasilera on resideix el bisbe des de 1968. A més, durant el Fòrum es llegirà el manifest que el propi Pere Casaldàliga ha escrit per a aquest esdeveniment.

Accions culturals

Totes les activitats aniran acompanyades, a més de diferents acutacions musicals com la del pianista Carles Cases, que ha composat unes músiques inspirades en Casaldàliga. L'actuació es farà el dissabte, dia 13, a partir de les 22.00h i comptarà, també, amb la presència de la coral Sant Esteve de Balsareny. El diumenge, després de la celebració eucarística a càrrec de mossèn Climent Forner, es farà una recitació de poemes escrits pel propi Pere Casaldàliga que finalitarà amb la ballada de gegants de Balsareny i una festa popular.

Inscripcions obertes

La presència al Fòrum tindrà un cost de 5 euros per assistir a les activitats i de 15 euros si s’inclou el menjar. És necessari enviar un mail a primerforumdebalsareny@gmail.com amb les dades personal com nom, telèfon, adreça i mail i realitzar un ingrés al número de compte corrent 2013 6024 51 0200208283. Serà obligatori presentar el reguard de l’ingrés per poder accedir a les activitats.

Més informació: www.primerforumdebalsareny.blogspot.com


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström reprenen les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.