Dissabte, 24 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Lloret de Mar dóna suport al Tractat d'Armes

L'Ajuntament de Lloret de Mar ja ha manifestat el seu suport a un Tractat Mundial que reguli el Comerç d'Armes (TCA). A petició de Plataforma per la Pau de Lloret, tots els grups municipals de Lloret van expressar el seu suport a la iniciativa. Actualment, la manca de regulació mundial del comerç d'armes convencionals i munició està agreujant els conflictes oberts, incrementa la pobresa i afavoreix que es cometin abusos contra els drets humans. Del 2 al 27 de juliol es farà a la seu de les Nacions Unides, la conferència diplomàtica pel Tractat sobre Comerç d’Armes, que ha de donar com a fruit la regulació internacional d'aquest comerç.

Fundació per la Pau, 27 juny 12

La coalició Armes Sota Control participa activament en el procés de les Nacions Unides per al Tractat sobre Comerç d'Armes per vetllar que el text que s'aprovi al final del procés sigui realment eficaç. Les ONG consideren que un bon tractat s'ha de basar en els Drets Humans i el Dret Internacional Humanitari.

La violència armada afecta els drets humans bàsics dels ciutadans, a la seguretat, l'alimentació, l'educació i la salut, entre d'altres. Un Tractat sobre Comerç d'Armes ha de garantir que no es facin transferències d'armes quan hi hagi un risc substancial de que siguin usades per cometre greus violacions al Dret Internacional dels Drets Humans o al Dret Internacional Humanitari.

Ha de respectar la Carta de les Nacions Unides

Les transferències irresponsables d'armes violen les obligacions que conté la Carta de l'ONU de mantenir i enfortir la pau i la seguretat internacional, així com aconseguir la cooperació internacional en la resolució de disputes. Un Tractat sobre Comerç d'Armes ha de garantir que no es permetin transferències d'armes quan hi hagi un risc substancial que siguin usades per violar els principis de la Carta de les Nacions Unides.

Ha de ser inclusiu

Ha d'incloure totes les armes, totes les transferències i totes les transaccions.

Totes les armes

La violència armada no la causen únicament les armes que estan en mans de grups il·legals. Un Tractat sobre Comerç d'Armes ha d'incloure totes les armes militars, policials, de seguretat, les municions, l'equip relacionat i l'entrenament relacionat a aquestes activitats.

Totes les transferències i transaccions

Les armes no entren en un país només a través de les vendes directes. Un Tractat sobre Comerç d'Armes ha de controlar la importació, l'exportació i la reexportació d'armes a més de les transferències temporals i transbordaments, els préstecs, regals i donacions. També ha de controlar a tots aquells que ofereixen entrenament, transport, dipòsit, finançament i assegurances.

S'ha d'implementar

Ha de proporcionar pautes per a una implementació completa i clara.

Transparència i cooperació

La regulació del comerç d'armes no es pot dur a terme d'una forma opaca i amagada. Per tant, un Tractat sobre Comerç d'Armes ha de ser transparent i ha d'incloure un pla integral per a la cooperació internacional i l'emissió d'informes.

Compliment i rendiment de comptes

Els acord d'armes s'han de complir. Un Tractat sobre Comerç d'Armes ha de tenir un mecanisme per supervisar el seu compliment i ha d'incloure clàusules per a solucionar controvèrsies i sancions.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.