Dimarts, 7 de Juliol de 2020
Sant Ot, bisbe
  • Publicat el programa per al curs vinent de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona
  • El bisbe Josep Àngel Saiz Meneses presideix l’Ofici de Festa Major a Terrassa
  • El papa Francesc celebrarà una Eucaristia amb motiu dels 7 anys de la visita a Lampedusa
  • El Papa lliura 25 mil euros per al Programa Mundial d'Aliments
  • El Papa a l'Àngelus: Jesús parla "avui" a tots els homes de bona voluntat
  • La Sagrada Família reobre les portes fent un homenatge als professionals sanitaris
  • Trobada de final de curs del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya a La Seu d’Urgell
  • Càritas de Lleida i Arrels Sant Ignasi s'impliquen en l'acollida a les persones temporeres
  • Santa Seu: Contra el tràfic serveix un enfocament mundial coordinat
  • Cessament al foc mundial: El Papa dóna suport a la Resolució del Consell de Seguretat de l'ONU

«Quaderns de la Revista de Girona» dedica una nova guia a la imatgeria religiosa d’Olot

La guia La imatgeria religiosa d’Olot, de Josep Murlà, correspon al volum número 159 de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona». Amb aquesta guia es pretén explicar la història i les característiques subjacents a la indústria d’imatgeria religiosa d’Olot, que sempre ha anat tan lligada a la història de la ciutat i de la comarca garrotxina. La presentació d’aquest volum va tenir lloc el dissabte passat al vespre, al Museu dels Sants d’Olot.

Bisbat de Girona, 18 juny 12

El 16 de juny passat, al Museu dels Sants d’Olot, tingué lloc la presentació d’una nova guia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», dedicada a la imatgeria religiosa d’Olot, l’autor de la qual és Josep Murlà.

La imatgeria religiosa d’Olot correspon al número 159 de la col·lecció que edita la Diputació conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa” i que porta per nom «Quaderns de la Revista de Girona». Al llarg dels més de cent números publicats, la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines a través de les seves dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d’abast general).

Amb aquesta guia es pretén explicar la història i les característiques subjacents a la indústria d’imatgeria religiosa d’Olot, que sempre ha anat tan lligada a la història de la ciutat i de la comarca garrotxina.

La imatgeria religiosa d’Olot

La indústria olotina d’imatgeria religiosa, és a dir, de fabricació de “sants”, com es diu popularment a Olot, a hores d’ara encara existeix. El seu origen està estretament vinculat a la creació de l’Escola de Dibuix d’Olot, el 1783, i, anys més tard, a la decisió de Joaquim Vayreda, Valentí Carrera i Josep Berga d’obrir una societat industrial amb la finalitat de construir, decorar i vendre escultures religioses.

Des de llavors, la indústria d’imatgeria religiosa d’Olot ha passat per moments molt bons i d’altres de dolentíssims, però ara encara resisteix i manté la seva singularitat.

Amb aquest llibre, Josep Murlà explica, al llarg de quaranta capítols, les singularitats de la història d’aquesta indústria tradicional, que no deixa de ser artesana, de la qual han sortit infinitat d’imatges de sants, marededéus i santcristos que han anat a parar a moltes parts del món.

L’autor

Josep Murlà (Olot, 1950) és redactor en cap del setmanari La Comarca d’Olot des de 1979 i dirigeix la revista Bisania (vall de Bianya). Ha col·laborat a la Revista de Girona, Alimara i Catalonia Culture, entre d’altres. Té treballs històrics en publicacions especialitzades, i és autor d’un bon nombre de llibres. 


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.