• 258 milions de persones són immigrants fora del seu país
  • La Sagrada Família presenta com serà el terminal de Jesucrist que estarà acabat per una creu de quatre braços
  • La beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins serà el 6 novembre
  • Raphaël Bedros XXI Minassian, nou Patriarca dels catòlics armenis
  • Filipines: La compassió és el camí a seguir durant la pandèmia
  • El Papa abraça un grup de famílies que van fugir de Kabul
  • Tot a punt per la Festa del Beat Francesc Castelló i la Jornada dels màrtirs de Lleida
  • La Jornada del Migrant i el Refugiat apunta “cap a un ‘nosaltres’ cada cop més gran”
  • Els bisbes catalans parlen de la 107a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

«Quaderns de la Revista de Girona» dedica una nova guia a la imatgeria religiosa d’Olot

La guia La imatgeria religiosa d’Olot, de Josep Murlà, correspon al volum número 159 de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona». Amb aquesta guia es pretén explicar la història i les característiques subjacents a la indústria d’imatgeria religiosa d’Olot, que sempre ha anat tan lligada a la història de la ciutat i de la comarca garrotxina. La presentació d’aquest volum va tenir lloc el dissabte passat al vespre, al Museu dels Sants d’Olot.

Bisbat de Girona, 18 juny 12

El 16 de juny passat, al Museu dels Sants d’Olot, tingué lloc la presentació d’una nova guia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», dedicada a la imatgeria religiosa d’Olot, l’autor de la qual és Josep Murlà.

La imatgeria religiosa d’Olot correspon al número 159 de la col·lecció que edita la Diputació conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa” i que porta per nom «Quaderns de la Revista de Girona». Al llarg dels més de cent números publicats, la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines a través de les seves dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d’abast general).

Amb aquesta guia es pretén explicar la història i les característiques subjacents a la indústria d’imatgeria religiosa d’Olot, que sempre ha anat tan lligada a la història de la ciutat i de la comarca garrotxina.

La imatgeria religiosa d’Olot

La indústria olotina d’imatgeria religiosa, és a dir, de fabricació de “sants”, com es diu popularment a Olot, a hores d’ara encara existeix. El seu origen està estretament vinculat a la creació de l’Escola de Dibuix d’Olot, el 1783, i, anys més tard, a la decisió de Joaquim Vayreda, Valentí Carrera i Josep Berga d’obrir una societat industrial amb la finalitat de construir, decorar i vendre escultures religioses.

Des de llavors, la indústria d’imatgeria religiosa d’Olot ha passat per moments molt bons i d’altres de dolentíssims, però ara encara resisteix i manté la seva singularitat.

Amb aquest llibre, Josep Murlà explica, al llarg de quaranta capítols, les singularitats de la història d’aquesta indústria tradicional, que no deixa de ser artesana, de la qual han sortit infinitat d’imatges de sants, marededéus i santcristos que han anat a parar a moltes parts del món.

L’autor

Josep Murlà (Olot, 1950) és redactor en cap del setmanari La Comarca d’Olot des de 1979 i dirigeix la revista Bisania (vall de Bianya). Ha col·laborat a la Revista de Girona, Alimara i Catalonia Culture, entre d’altres. Té treballs històrics en publicacions especialitzades, i és autor d’un bon nombre de llibres. 


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dimecres, 22 de setembre

A les 16.30 h, pregària amb la imatge de la Immaculada d’Efes a la catedral de Lleida presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez; a les 19.00, trasllat a la parròquia de la Mercè de Lleida; a les 20.30, eucaristia i rosari; a les 23.00, trasllat a les germanes Carmelites de la Caparrella i adoració nocturna.

----------------------------------

Missa de Festa Major amb motiu de la Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, presidirà el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè (C/ de la Mercè, 1, Barcelona)

Hora: 10.30 h (retransmissió en directe a través de Ràdio Estel)

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.