• ’Editorial Claret presenta “Canviar el consum per canviar la vida”, una proposta educativa i de conversió ecològica
  • Els targarins visqueren la gran festa religiosa i cultural del Corpus
  • Calor, crida de Sant'Egidio: Hi ha molts ancians en perill. No els deixem sols
  • El Secretariat Interdiocesà de Catequesi organitza les XVIIIes Jornades Interdiocesanes de Catequesi
  • La Filmoteca Vaticana presenta el "videocatecisme de l'Església Catòlica"
  • L’Orde del Sant Sepulcre nomena el català Enric Mas Vice-governador General per Llatinoamèrica
  • Cardenal Omella: «l’Eucaristia és el centre de la vida cristiana, que fa i construeix l’Església»
  • Mèxic - Sol·licitud d'asil s'ha convertit en un viacrucis per als immigrants
  • Polítics encara a la presó, esglésies assetjades, fidels atacats: el diàleg continua sent la solució a la crisi
  • Des d'avui 30a reunió del Consell de Cardenals amb el Papa

Del 3 al 8 de març visita «ad limina apostolorum» dels bisbes catalans a Roma
GIEC, 17 febrer 14
Els dies 13 i 14 de febrer de 2014 ha tingut lloc la reunió n. 209 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), a la casa d’exercicis «Sant Ignasi» de Sarrià, a Barcelona. La reunió ha estat presidida per Jaume Pujol Balcells, Arquebisbe de Tarragona i primat, i hi han assistit tots els seus membres. En començar, el Cardenal Lluís Martínez Sistach ha tingut un record i una pregària pel Cardenal Ricard Maria Carles, arquebisbe emèrit de Barcelona, traspassat el 17 de desembre de 2013 i per Pere Tena i Garriga, bisbe auxiliar emèrit de Barcelona, que va morir el 10 de febrer passat.
més informació
Des d'avui 30a reunió del Consell de Cardenals amb el Papa
25 juny 19:

La trobada prosseguirà fins dijous que ve. Al centre del treball està la nova Constitució Apostòlica sobre la Cúria Romana, el títol provisional és "Praedicate evangelium".


més informació
Mèxic - Sol·licitud d'asil s'ha convertit en un viacrucis per als immigrants
25 juny 19:

"Una estratègia migratòria que pugui anar més enllà de la imposició d'aranzels que provoqui com a resposta immediata la militarització de les fronteres o l'aixecament dels murs humans, s'ha de basar en els drets humans i posar al migrant al centre de les mesures polítiques i socials i en millors condicions per a una migració ordenada i segura ", va referir-se mons. José Guadalupe Torres Campos, bisbe de Ciudad Juárez, president de la Dimensió Episcopal de Pastoral de la Mobilitat Humana (DEPMH), de la Conferència Episcopal Mexicana, en un missatge publicat amb motiu del Dia Mundial del Refugiat.


més informació
Francesc Torralba: “Viure en un univers volàtil i provisional crea frustració”
25 juny 19:
Comença el seu llibre Món volàtil. Com sobreviure en un món incert i inestable amb una citació de Karl Marx: “Tot allò sòlid s’esvaeix en l’aire. Tot allò que creiem segur ja no ho és.” Marx tenia raó, aleshores?
 
En aquest punt, totalment. És una frase que es troba en el Manifest del Partit Comunista del 1848, que van signar Marx i Engels, que anticipa l’escenari que vivim, un escenari molt volàtil pel que fa a la política, l’economia, els vincles humans... Ell ho deia en un altre context, però la frase descriu molt bé la situació actual. Es pot estar d’acord o no amb Marx però la frase descriu el que vivim: que tot allò sòlid percebem que s’està desfent en l’aire.

més informació
Polítics encara a la presó, esglésies assetjades, fidels atacats: el diàleg continua sent la solució a la crisi de Nicaragua
25 juny 19:

Han passat més de 430 dies des de l'inici de la crisi a Nicaragua, però el 18 de juny es va confirmar la notícia que encara hi ha presos polítics a les presons governamentals. Segons les autoritats, els detinguts no són presos polítics, sinó detinguts per altres delictes comuns.


més informació
“L’opció de matar els refugiats climàtics està sobre la taula”
25 juny 19:

Miguel Pajares, antropòleg social i president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR). Expert en migracions, té una llarga trajectòria de compromís en matèria de drets humans i és autor d’assajos i novel·les en què denuncia el racisme, el tràfic de dones i les desigualtats.


més informació
La Filmoteca Vaticana presenta el "videocatecisme de l'Església Catòlica"
25 juny 19:

La tarda del 24 de juny es va presentar a la Filmoteca Vaticana, el Videocatecisme de l'Església Catòlica. Mons. Rino Fisichella, president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització ha assegurat que es tracta d'un projecte multimèdia únic que ens diu fins a quin punt els mitjans de comunicació moderns són capaços de proposar una obra tan complexa com el catecisme, adaptada al llenguatge del nostre temps.


més informació
L’Orde del Sant Sepulcre nomena el català Enric Mas Vice-governador General per Llatinoamèrica
25 juny 19:

El Cardenal Edwin F. O'Brien, Gran Mestre de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem, ha nomenat al català Enric Mas com a nou Vice-governador General de l’Orde per Llatinoamèrica. Es tracta del primer català que formarà part del Gran Magisteri de l’Orde en temps moderns.


més informació
Cardenal Omella: «l’Eucaristia és el centre de la vida cristiana, que fa i construeix l’Església»
25 juny 19:

No passa tots els anys que la processó de Corpus Christi coincideixi amb la vigília de Sant Joan. Així ha estat aquest diumenge 23 de juny de 2019, que ha tingut lloc l’adoració del pas de la custòdia en una de les vetllades més màgiques de l’any.


més informació
El Secretariat Interdiocesà de Catequesi organitza les XVIIIes Jornades Interdiocesanes de Catequesi
25 juny 19:

Els propers dies 5 i 6 de juliol de 2019, el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC), organitza a Barcelona les XVIIIes Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, amb el títol: «La catequesi, al cor de la comunitat».


més informació
Els targarins visqueren la gran festa religiosa i cultural del Corpus
25 juny 19:

La feligresia targarina participà activament en l’acte religiós i cultural de la Festivitat del Corpus, organitzada per la Parròquia de Tàrrega, amb la col·laboració del bestiari local, grups parroquials i entitats targarines. La diada festiva del diumenge 23, s’obrí amb la celebració d’una missa solemne a Santa Maria de l'Alba, presidida pel rector Mn. Josep M. Vilaseca acompanyat del diaca permanent, Joan Novell. Després de l’homilia en la qual ressaltà el gran valor i el significat de l’Eucaristia, fou llegit el Manifest de Càritas 2019, per Ezequiel Rufes, president de Càritas Parroquial. En acabar l’Eucaristia, entrà solemnement al temple l’Àliga de Tàrrega fent una simbòlica dansa davant de la custòdia en senyal d'homenatge ciutadà al Santíssim.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 25 DE JUNY

CURS SOBRE ANTONI GAUDÍ. Dies: del 25 al 28. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià i Facultat Antoni Gaudí. Lloc: Facultat Antoni Gaudí, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 17 h

DIMECRES, 26 DE JUNY

TALLER SOBRE “EDUCACIÓ DE LA INTIMITAT I PREVENCIÓ D’ABUSOS SEXUALS A MENORS”. A càrrec de: Lourdes Illán, psicòloga i sexòloga. Lloc: església de Sant Joan, Berga. Hora: 20.30 h

DIJOUS, 27 DE JUNY

JORNADA SOBRE ART I CULTURA RELIGIOSA A CATALUNYA. Organitzen: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Lloc: Institut Superior de Ciències Religioses, Ronda de Francesc Camprodon, 2, Vic. Hora: de 9 a 17.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.