• “Als catalans la cultura és el que ens ha fet irreductibles”
  • L’Editorial Claret presenta 'Simone Weil Educadora. Tras los ecos de su voz'
  • Guadalupe, beata
  • Nota de la PECI davant les properes eleccions municipals i al Parlament Europeu
  • Comencen les obres de restauració de la coberta de la nau central de l'Església de Sant Bartomeu d'Alpicat
  • Les Escoles Diocesanes de Tarragona celebren la VII Trobada de mestres i professors
  • El Papa explica com aconseguir la pau donada per Jesús
  • Jordi Armadans i la dona a l’Església, a la revista «Salillum» de l’ACO
  • Vincent Lambert: Declaracions del Dicasteri per a Laics, Família i Vida
  • El Papa: "En la pregària hem de demanar pels més vulnerables"

Del 3 al 8 de març visita «ad limina apostolorum» dels bisbes catalans a Roma
GIEC, 17 febrer 14
Els dies 13 i 14 de febrer de 2014 ha tingut lloc la reunió n. 209 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), a la casa d’exercicis «Sant Ignasi» de Sarrià, a Barcelona. La reunió ha estat presidida per Jaume Pujol Balcells, Arquebisbe de Tarragona i primat, i hi han assistit tots els seus membres. En començar, el Cardenal Lluís Martínez Sistach ha tingut un record i una pregària pel Cardenal Ricard Maria Carles, arquebisbe emèrit de Barcelona, traspassat el 17 de desembre de 2013 i per Pere Tena i Garriga, bisbe auxiliar emèrit de Barcelona, que va morir el 10 de febrer passat.
més informació
Cardenal Omella: «Stella Maris és la parròquia “més gran” de Barcelona»
23 maig 19:

Aquest mes de maig ha tingut lloc l’assemblea anual d’Apostolat del Mar. Cada any es fa aquesta reunió amb l’objectiu de presentar la memòria de l’any anterior i fer un repàs general a totes les activitats que comprèn l’entitat. Més d’una trentena de membres van assistir a la trobada. Entre aquests, no hi va faltar l’arquebisbe de Barcelona, el Cardenal Joan Josep Omella, així com, el delegat de Pastoral Social Mn. Joan Costa i el delegat de l’Apostolat del Mar, Mn. Ricard Rodríguez.


més informació
El Papa: "En la pregària hem de demanar pels més vulnerables"
22 maig 19:

El Sant Pare ha acabat aquest dimecres 22 de maig el cicle de les seves catequesis dedicat al "Pare Nostre". Podem dir, va dir, que l'oració cristiana neix de l'audàcia de cridar a Déu amb el nom de "Pare". No es tracta d'una fórmula, sinó d'una intimitat filial a la qual som introduïts per gràcia: Jesús és el revelador del Pare i ens dóna familiaritat amb Ell.


més informació
Vincent Lambert: Declaracions del Dicasteri per a Laics, Família i Vida
22 maig 19:

Després de la decisió del Tribunal d'Apel·lació de París, que ha ordenat reprendre l'alimentació i hidratació de Vincent Lambert, el cardenal Kevin Farrell en representació del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida i la Pontifícia Acadèmia per a la Vida, ha signat i emès un comunicat sobre el cas de Vincent Lambert.


més informació
Violència davant de l'església a Mèxic: els bisbes demanen respecte per la sacralitat de la vida i els valors fonamentals
22 maig 19:

"Amb profund dolor, manifestem la nostra tristesa i consternació, davant els fets de violència ocorreguts fora de la rectoria de Nostra Senyora de Guadalupe, a Fortín de las Flores a Còrdova, Veracruz (Mèxic). Ens unim a Mons. Eduardo Patiño, Bisbe de la diòcesi de Còrdova, al rector Jorge Montero, i especialment a les famílies que han estat víctimes d'aquest intolerable succés": això és el que escriu la Conferència Episcopal Mexicana en el text enviat a l'Agència Fides per condemnar els esdeveniments violents de la tarda del diumenge 19 de maig, en els quals van ser assassinats dos joves just al moment de començar la missa per una festa de 15 anys.


més informació
El Govern aprova la limitació del preu del lloguer
22 maig 19:

El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret llei que permet la limitació dels preus de lloguer en els barris o les ciutats on es pugui acreditar una manca d’habitatge assequible. El decret obliga a declarar una ciutat o barri com a zona amb mercat d’habitatge tens com a pas previ per imposar la contenció de preus. Com a norma general, el cost de lloguer en aquestes zones només podrà superar en un 10% l’índex de referència de preus de lloguer, ampliable fins a un 5% addicional en els casos en què es puguin justificar vistes excepcionals o característiques especials com piscines comunitàries o jardins. Els pisos de nova construcció o totalment rehabilitats tindran una moratòria de tres anys en l’aplicació del límit, i podran oferir-se a un 20% per sobre de l’índex en els primers cinc anys de la seva sortida al mercat.


més informació
“Als catalans la cultura és el que ens ha fet irreductibles”
22 maig 19:

Jordi Bonet, arquitecte, va dirigir les obres de la Sagrada Família durant 26 anys (1985-2012). Home de fe. De cultura. D’escoltisme. De fer país. Devot de Gaudí. Íntim de Dalí. El papa l’ha nomenat membre honorari de l’Acadèmia dels Virtuosos del Panteó de Roma. Un home feliç. Seguidament reproduïm l'entrevista publicada a El Punt Avui.


més informació
El Papa explica com aconseguir la pau donada per Jesús
22 maig 19:

El papa Francesc va convidar, durant l'homilia de la Missa celebrada aquest dimarts 21 de maig a la Casa Santa Marta, a buscar la pau de Jesús i viure-la "en la vida quotidiana, en les tribulacions i amb una mica d'aquest sentit de l'humor que ens fa respirar bé".


més informació
Missatge del Papa per al Dia de la Legalitat
22 maig 19:

En el seu missatge al president del Consell d'Estat italià, Filippo Patroni Griffi, el Papa es dirigeix als joves i els anima a fer les nostres ciutats més belles i habitables. "La indiferència que destrueix les relacions pot ser superada per la seva capacitat d'estar a prop, especialment d'aquells que viuen en necessitat. El menyspreu i el cinisme, fins i tot verbal, que humilia els que ja han estat durament colpejats per la vida", escriu el Papa, "troben els seus límits en la seva generositat i en la seva capacitat de tendresa.


més informació
Jordi Armadans i la dona a l’Església, a la revista «Salillum» de l’ACO
22 maig 19:

«Res del que pugui ser aquest país ho podrà ser sense convivència.» L’activista per la pau i director de Fundipau, Jordi Armadans, parla de les armes, de la pau i de les violències, del Procés a Catalunya i del paper de les religions com a promotores de pau a l’entrevista que protagonitza a la darrera revista Salillum de l’Acció Catòlica Obrera. En aquest número també s’ha abordat el paper de la dona a l’Església, en un moment que es demanen canvis profunds, amb el dossier Dona i Església: «Una presentació de dones, grups, recursos, que poden anar obrint-nos el cap i el cor a una realitat invisibilitzada que cal incorporar a la nostra manera de pregar, de creure, de fer, per tal que ningú no quedi al marge del Regne que intentem construir.»


més informació
Les Escoles Diocesanes de Tarragona celebren la VII Trobada de mestres i professors
22 maig 19:

Més de 250 docents de les sis Escoles Diocesanes de Tarragona (EDT) es van aplegar el 20 de maig passat al Centre Tarraconense El Seminari, per compartir una estona de reflexió al voltant de l’escola concertada. La trobada, presidida pel titular de les EDT, l’arquebisbe Jaume Pujol i Balcells, va iniciar a les sis de la tarda amb la intervenció del jesuïta Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Per a Puig, actualment s’està produint un “enfrontament escola pública-concertada estèril” causat, en part, “per la baixada demogràfica” dels últims anys. Repassar de la seva mà la història i les conjuntures socials i polítiques del paradigma educatiu va ajudar als assistents a comprendre que l’escola concertada respon a la pluralitat social de Catalunya, representant més del 30% de l’alumnat d’infantil, primària, l’ESO i Batxillerat.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 22 DE MAIG

CONFERÈNCIA SOBRE “CRISTIANISME I ISLAM”. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià. A càrrec de: Jacint Duran i Jaume Flaquer, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Lloc: Ateneu Universitari Sant Pacià, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: de 12.15 a 13.15 h.

DIJOUS, 23 DE MAIG

JORNADA SOBRE ELS DRETS HUMANS. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. Lloc: Seminari de Vic, Sala d’actes Torras i Bages, Ronda Camprodon, 2, Vic. Hora: de 18 a 20.45 h.

DIVENDRES, 24 DE MAIG

VETLLA DE PREGÀRIA AMB LA CREU DE MOSSULLloc: església parroquial de Sant Joan Baptista, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.