Del 3 al 8 de març visita «ad limina apostolorum» dels bisbes catalans a Roma
GIEC, 17 febrer 14
Els dies 13 i 14 de febrer de 2014 ha tingut lloc la reunió n. 209 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), a la casa d’exercicis «Sant Ignasi» de Sarrià, a Barcelona. La reunió ha estat presidida per Jaume Pujol Balcells, Arquebisbe de Tarragona i primat, i hi han assistit tots els seus membres. En començar, el Cardenal Lluís Martínez Sistach ha tingut un record i una pregària pel Cardenal Ricard Maria Carles, arquebisbe emèrit de Barcelona, traspassat el 17 de desembre de 2013 i per Pere Tena i Garriga, bisbe auxiliar emèrit de Barcelona, que va morir el 10 de febrer passat.
més informació
El cardenal Parolin i el ministre d'Afers Estrangers rus Lavrov es reuneixen a Nova York
23 setembre 22:

El secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, i el ministre d'Afers Estrangers rus, Sérguei Lavrov, han parlat al marge de l'Assemblea General de les Nacions Unides. "Sempre hi ha la possibilitat que en el diàleg es puguin canviar les coses", han apuntat.


més informació
Els bisbes amb seu a Catalunya parlen de la 108 Jornada del Migrant i del Refugiat
23 setembre 22:

Aquest proper diumenge 25 de setembre, l’Església celebra la 108a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, amb el lema “Construir el futur amb els migrants i els refugiats”, una jornada per a recordar que la presència dels migrants i refugiats és una oportunitat de creixement cultural i espiritual per a tots, ja que gràcies a ells podem conèixer millor el món i la bellesa de la seva diversitat, podem madurar en humanitat i construir junts un “nosaltres” més gran.


més informació
Carlos Castillo, Arquebisbe de Lima i Primat del Perú, convidat a la Tercera Sessió de la Tribuna Joan Carrera
23 setembre 22:

La tercera sessió de la Tribuna Joan Carrera se celebrarà el proper dijous 13 d'octubre a les vuit del vespre. Aquesta vegada el format i l'escenari seran diferents: serà un sopar-col·loqui i el farem al claustre de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona.


més informació
Visites catequètiques a la Sagrada Família
23 setembre 22:

Amb el lema «Escolta la veu de la creació», l’1 de setembre va començar la celebració cristiana anual de «Temps de la Creació», amb la Jornada Mundial d’Oració per la Cura de la Creació, i acaba el 4 d’octubre, festa de Sant Francesc d’Assís. Al llarg d’aquests dies la família ecumènica de tot el món s’uneix per resar i protegir la llar comuna.


més informació
El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, convida els 250 participants en l’Enviament a “ser autèntics testimonis del Senyor
23 setembre 22:

Més de 250 persones, entre pastors, membres de Vida Consagrada, catequistes, professors de religió, monitors d’esplai, membres d'equips d'oració, de Càritas Diocesana de Lleida i d'altres organitzacions socials han participat, aquest dijous 22 de setembre, a la tarda, a la Catedral de Lleida en la Celebració de l’Enviament, que tradicionalment obre el curs a la Diòcesi de Lleida. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha animat tots els assistents a “ser autèntics testimonis del Senyor allà on siguem enviats”.


més informació
Les organitzacions de defensa dels Drets Humans demanen la creació d’un Grup de Treball sobre contencions mecàniques a les presons
23 setembre 22:

Justícia i Pau s'uneix al comunicat, junt amb onze entitats més, en el qual demanen la creació d'un Grup de Treball al Parlament de Catalunya sobre contencions mecàniques i mesures alternatives als centres penitenciaris catalans, per tal de transitar cap al model de contencions zero.


més informació
El reconeixement de les persones LGTBIQ+ en l’Església
23 setembre 22:

“L’acostament pastoral als catòlics LGBTIQ+ no és simplement una moda, ni una tendència passatgera, ni tan sols alguna cosa que respongui a les pressions de la cultura, sinó una labor constitutiva de l’Església i una missió que troba les seves arrels últimes en els Evangelis”. Són paraules del jesuïta James Martin al pròleg del quadern que acaba de publicar el centre d’estudis Cristianisme i Justícia i que porta per títol El reconeixement de les persones LGTBIQ+ en l’Església. Amb aportacions dels teòlegs Enric Vilà i Montserrat Escribano, el quadern recorre la diversitat de situacions que viuen les persones LGTBIQ+ i assenyala la necessitat de superar ja la voluntat d’acollida i acompanyament per transitar cap a un paradigma de reconeixement i plena inclusió.


més informació
Mn. Luigi Usubelli a l’Església de Barcelona: “Avui no ens sentim hostes, sinó família vostra”
23 setembre 22:

El dimecres 21 de setembre passat la Sagrada Família va acollir la celebració diocesana de la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat. La missa la va convocar el papa Francesc amb el lema  “Construir el futur amb els migrants i els refugiats”. El bisbe auxiliar de Barcelona, Xavier Vilanova, va presidir la celebració, concelebrada amb els sacerdots de les diferents comunitats cristianes a la diòcesi de Barcelona. També, destacava la presència del delegat de la Pastoral Social, Mn. Joan Costa, el director de Secretariat pels Migrants i Refugiats, Mn. Joan Cabot i el rector de la parròquia de la Sagrada Família, Mn. Josep M. Turull.


més informació
Arquebisbat de Tarragona: Decret pel qual s’actualitzen les mesures sanitàries per la COVID-19
23 setembre 22:

Aquest dimarts dia 20 de setembre, l'Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha signat un decret pel qual s’actualitzen les mesures sanitàries per la COVID1-9, vist que la situació de pandèmia és a prop de ser vençuda, tal com ha declarat recentment l’Organització Mundial de la Salut.


més informació
L'Acadèmia Mariana de Lleida celebra els 160 anys de vida
23 setembre 22:

El proper 12 d'octubre es compliran 160 anys de la fundació, el 1862, de l'Acadèmia Mariana per part de mossèn Josep Maria Escolà i Cugat, amb la col·laboració dels prohoms lleidatans Lluís Roca Florejachs i Josep Mensa. A més de la institució, com a monument a la Immaculada Concepció de Maria, es va promoure la construcció del Palau de Maria. Les obres es van iniciar el 1869 i es van completar en fases successives. La façana clàssica enllaça els tres cossos que conformen l'edifici, bastit damunt els fonaments d'un convent mercedari del segle XIII. Una doble escalinata estil imperi dona accés a l'oratori neogòtic florentí, inaugurat el 1871. L'oratori, junt amb el paranimf modernista i el teatre d'art decó són espais del patrimoni artístic de la ciutat de Lleida poc coneguts pel conjunt de la ciutadania.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 22 de setembre

Inauguració de curs de l'Institut Emmanuel Mounier.

Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, C/ Diputació 231.

Hora: 17.30.

Dilluns, 26 de setembre

Inauguració de curs de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.

Lloc: Seminari Diocesà de Girona, C/ Pujada de Sant Martí, 12, Girona.

Hora: 18.00: Missa

          19.00: Lliçó inaugural: "L'ésser humà davant de la Raó Infinita i l'Amor Creador", a càrrec d'Arturo Fernàndez.

Dimarts, 27 de setembre

Conferència de David Jou: "Cant espiritual, poesia i ciència en l'experiència cristiana".

Lloc: Monestir de Sant Daniel, Girona.

Hora: 19.00.

Diumenge, 2 d'octubre

Ordenació sacerdotal de Mn. Carles Sánchez, diaca.

Lloc: Catedral de Girona

Hora: 17.00

Diumenge, 9 d'octubre

Conferència: La vida monàstica. Un camí d'interioritat i de compromís. Amb la Gna. Griselda Cos.

Hora: 18.00 h

Lloc: Monestir de Sant Pere de les Puel·les. c/ Anglí, 55, Sarrià, Barcelona

Fins dissabte, 31 de desembre

Exposició dedicada al 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lloc: Saló Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros, Montserrat.

Horari: 9.00-21.00, tots els dies.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.