• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Del 3 al 8 de març visita «ad limina apostolorum» dels bisbes catalans a Roma
GIEC, 17 febrer 14
Els dies 13 i 14 de febrer de 2014 ha tingut lloc la reunió n. 209 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), a la casa d’exercicis «Sant Ignasi» de Sarrià, a Barcelona. La reunió ha estat presidida per Jaume Pujol Balcells, Arquebisbe de Tarragona i primat, i hi han assistit tots els seus membres. En començar, el Cardenal Lluís Martínez Sistach ha tingut un record i una pregària pel Cardenal Ricard Maria Carles, arquebisbe emèrit de Barcelona, traspassat el 17 de desembre de 2013 i per Pere Tena i Garriga, bisbe auxiliar emèrit de Barcelona, que va morir el 10 de febrer passat.
més informació
Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
17 octubre 19:

El Sínode dels Bisbes per a l'Amazònia, a meitat de camí, ha fet un "salt qualitatiu" dimarts a la tarda ", diu als periodistes presents a la sessió informativa diària a l'Oficina de Premsa del Vaticà, Giacomo Costa, secretari de la Comissió per a la Informació, gràcies a les intervencions lliures d'alguns pares sinodals, "que van demanar que no es fragmenti el camí de l'Assemblea en la recerca de petites solucions per a temes individuals", sinó més aviat, explica Paolo Ruffini, Prefecte del Dicasteri de la Comunicació, "per reprendre un impuls profètic, deixant espai a l'Esperit Sant, per no perdre la mirada general".


més informació
Els bisbes parlen del Domund
17 octubre 19:

El proper diumenge 20 d’octubre l’Església celebra la Jornada Mundial de les Missions, anomenada també el diumenge del Domund, organitzada per les Obres Missionals Pontifícies, la institució de la Santa Seu encarregada de buscar mitjans per impulsar l’activitat missionera de l’Església. Enguany, aquesta Jornada, amb el lema “Batejats i enviats”, està emmarcada en el mes missioner extraordinari, convocat amb motiu dels cent anys de la promulgació de la carta apostòlica de Benet XV Maximum illud sobre l’activitat missionera. Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar del Domund, així com de la Trobada "Pau sense Fronteres. Religions i Cultures en diàleg" i del projecte vacances per a famílies nombroses.


més informació
El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
17 octubre 19:

El Concurs Bíblic de Catalunya, organitzat pel Grup Avant de Terrassa de la Federació de Cristians de Catalunya, arriba a la 35a edició, i com sempre el que pretén és ajudar les noves generacions en el coneixement de la Bíblia i en la trobada, personal i lliure, amb la persona de Jesucrist. El tema d'enguany és "Si vols trobar-te amb Jesucrist... avui tens una oportunitat!". La recepció dels treballs es tancarà el 15 de febrer de 2020.


més informació
El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
17 octubre 19:

El bisbe de Mallorca, el menorquí Sebastià Taltavull, ha guanyat el Premi Abat Marcet pel seu llibre "Brots de vida", un recull de 85 textos sobre fets quotidians que el prelat va escriure durant la seva etapa com a bisbe auxiliar de Barcelona, entre 2009 i 2016.


més informació
Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
17 octubre 19:

L’organista Juan de la Rubia serà l’encarregat d’inaugurar l’edició d’enguany del Festival Internacional d’Orgue de Poblet, aquest dissabte, 19 d'octubre, a les 20.45h. El repertori escollit per a l’ocasió inclou obres de Bach, Brahms i Mendelssohn, a més d’improvisacions, gènere en què aquest intèrpret destaca de manera especial.


més informació
Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
17 octubre 19:

"Un evangelitzador no pot ser un impediment per a l'obra creadora de Déu, que 'vol que tots els homes se salvin', sinó algú que afavoreix la trobada dels cors amb el Senyor, va expressar el dimecres 16 d'octubre el papa Francesc, en l'audiència general , celebrada a la Plaça de Sant Pere, continuant amb el seu cicle de catequesi sobre els Fets dels Apòstols.


més informació
"Val la pena viure la fe de l'Església?"
17 octubre 19:

La parròquia de Santa Maria Magdalena de Lleida va iniciar el 21 de setembre passat els recessos mensuals de la Unitat Pastoral Agermanada (UPA) de les parròquies de la Mare de Déu del Pilar-Santa Maria Magdalena. Aquest any els recessos tenen per títol 'Val la pena viure la fe de l'Església' i van a càrrec de Mossèn Ramon Prat.


més informació
Oliana acull amb molt interès el llibre amb l’obra de Mn. Albert Vives
17 octubre 19:

La sala d’actes de l’Ajuntament d’Oliana va quedar petita per acollir els assistents a la presentació del llibre “Mn. Albert Vives i Mir, el poeta, el músic i una persona amant del seu país” que recull l’obra de Mn. Albert Vives, fill d’Oliana i un personatge destacat de la cultura a la comarca de l’Alt Urgell i a la diòcesi d’Urgell.


més informació
XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
17 octubre 19:

Les XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa, celebrades l’11 d’octubre a l’Hospital Sant Rafael de Barcelona i organitzades pels serveis PAER dels centres de Barcelona de Germanes Hospitalàries, van congregar a 130 persones. El lema de les jornades d’aquest any va ser la Neuroespiritualitat, una temàtica que, tal com es va posar de manifest, suggereix l’enriquiment de l’abordatge assistencial a partir d’integrar de manera professional l’atenció biològica, psicològica, social, espiritual i religiosa.


més informació
Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
17 octubre 19:

En una nota, els bisbes de Costa Rica li demanen al president Alvarado que no signi la llei sobre l'avortament terapèutic i conviden a tots els fidels a unir-se als "40 dies de per vida" per dir no a la legalització de la interrupció voluntària de l'embaràs en el país.


més informació
Pàgina   <<  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  >>  
MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.