• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals

Abans que acabi l'any, l'Estat de la Ciutat del Vaticà es dotarà d'un sistema que permetrà denunciar casos d'abusos sexuals al seu territori, així ho va anunciar el vicari general de Sa Santedat per a la Ciutat del Vaticà, el cardenal Angelo Comastri a "L'Osservatore Romano".

AICA, 31 juliol 19

Aquest nou procediment serà "públic, permanent i fàcilment accessible" al curs d'aquest any i permetrà presentar informacions sobre "delictes i negligències en matèria d'abusos sexuals a menors i persones vulnerables", ha indicat el diari vaticà.

El cardenal Comastri, va enviar una carta als caps dels dicasteris amb els detalls del nou sistema que s'aplicarà "intramurs".

Les directrius segueixen el que disposa pel papa Francesc al "motu proprio" de març amb el qual va endurir les lleis de l'Estat pontifici per prevenir i combatre actes de pederàstia per part de membres de la Cúria o de la Santa Seu.

Amb aquestes noves normes es va introduir, a més, "l'obligació de denunciar els abusos a les autoritats competents i cooperar-hi en activitats de prevenció i compliment de la llei".

En la informació publicada per "L'Osservatore Romano" s'assenyala que el sistema per denunciar serà integrat "progressivament" amb les mesures ja adoptades per altres òrgans competents.

Per exemple, unes "línies guia" aprovades pel Papa que expliquen com afrontar aquests casos als pocs religiosos que s'encarreguen de les dues parròquies de l'Estat Vaticà. Aquestes normes nomenaven un referent per fer front a aquests casos, monsenyor Robert Oliver, secretari de la Pontifícia Comissió per a la Protecció dels Menors.

El cardenal Comastri va manifestar que a aquest s'haurà de dirigir "qui tingués informació o sospites que un menor o una persona vulnerable està en risc de ser abusat o ha patit abusos en les activitats pastorals del vicariat".

També es podrà denunciar "qualsevol acte de negligència" en el tractament de les denúncies per part de les autoritats, ha precisat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.