• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I

Aquest 2 d'agost s'obrirà per primera vegada al públic la casa natal del papa Joan Pau I, el cardenal Albino Luciani, a Canale d'Agordo, al nord d'Itàlia.

AICA, 31 juliol 19

L'ocasió serà la presentació del llibre "Albino Luciani. Joan Pau I. Biografia ex documentis ", de Stefania Falasca, Davide Fiocco i Mauro Velati.

El llibre dedicat al pontífex, que només va viure 33 dies després de ser escollit, serà presentat pel cardenal Beniamino Stella, qui porta endavant la causa de canonització de Joan Pau I.

Seguidament està programada la visita a la casa natal del pontífex i després hi haurà una reflexió en memòria de Joan Pau I, així com una taula rodona moderada per Loris Serafini, director de la fundació papa Luciani.

La casa on Albino Luciani va néixer el 17 d'octubre de 1912 i va ser batejat aquest mateix dia per la llevadora Maria Fiocco "per perill imminent de mort", va passar recentment, a finals de juny, a la diòcesi de Vittorio Veneto.

"Pertanyent a la família Luciani i, per tant, propietat privada", va explicar el bisbe de Vittorio Veneto, monsenyor Corrado Pizziolo, al setmanari diocesà "L'Azione", estava tancada als pelegrins visitants".

"La transferència de propietat va ser possible gràcies a un benefactor anònim que va posar a disposició els recursos necessaris per a la compra de la casa i per a la seva reestructuració", va explicar el bisbe i va afegir: "Així, moltes persones que vinguin a Canale d'Agordo podran visitar el lloc de naixement del papa Luciani ".

Les visites guiades a la casa natal de Joan Pau I seran organitzades per la Fundació Giovanni Paolo I.

El 9 de novembre de 2017, el papa Francesc va reconèixer les virtuts heroiques del papa Joan Pau I i d'aquesta manera va donar inici al procés de canonització de l'ara venerable "Papa del somriure".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.