• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió

Una crida "a la misericòrdia" i "a la recerca de solucions que involucrin tots els governs de la regió, i especialment als que són responsables de la conducció política de Veneçuela" va realitzar aquest 30 de juliol l'Institut Catòlic Xilè de Migració (INCAMI ) i la Pastoral Social Càritas. L'Església a Xile demana "generar les vies de sortida" d'aquesta crisi que "dessagna" a Veneçuela.

Vatican News, 31 juliol 19

Amb el títol "Avui ens necessiten els migrants, símbol de tots els descartats de la societat" es va plasmar la preocupació de l'Església xilena respecte a la crisi humanitària que s'està vivint a la frontera de Xile amb Perú, agreujada en les setmanes passades per la sorprenent sol·licitud d'un visat consular de turisme per a l'ingrés de migrants veneçolans al país. L'Institut Catòlic Xilè de Migració - INCAMI i la Pastoral Social Caritas Xile, assenyalen que aquesta mesura imprevista "ha saturat els llocs fronterers i consolats" a causa que els que portaven setmanes de desplaçament, "no tenien coneixement dels nous requisits d'ingrés", resultant vulnerats els drets "de desenes de persones".

Les entitats eclesials posen l'accent en la necessitat de "repensar el tema migratori", a causa de "l'absència d'una llei d'acord amb el nou context llatinoamericà". "Aquesta nova mirada diuen - no pot ser desenvolupada de manera aïllada. La migració és un fenomen global que ha de ser abordat des d'aquesta perspectiva ".

Una política integral que involucri als governs de la regió

És així que "en coherència amb els ensenyaments de Jesucrist, l'Església Catòlica convida a construir una cultura de la trobada i l'acollida":

"Volem seguir aportant al diàleg amb les autoritats en matèria migratòria. Comprenem la necessitat de regular la mobilitat humana davant la capacitat limitada que té el país, però fem una forta crida a la 'misericòrdia' i a no restringir les possibilitats d'ingrés d'una comunitat en problemes. Demanem treballar en conjunt per establir una política integral que reguli la migració i permeti abordar de millor manera els desafiaments del trànsit de persones, especialment d'aquelles desplaçades per greus situacions polítiques i econòmiques".

Sol·licituds de documentació siguin "raonables"

L'Església xilena assenyala així mateix que "tots els que formem part de Llatinoamèrica estem moralment involucrats", i realitza una crida a "la recerca de solucions que involucrin tots els governs de la regió", especialment "als que són responsables de la conducció política de Veneçuela, per generar les vies de sortida d'aquesta crisi que dessagna al seu poble". A més afirma que Xile "ha d'aportar amb mesures raonables de sol·licitud de documentació a persones que viuen el drama del desplaçament des de Veneçuela".

Com ha alertat el Papa en el seu missatge per a la Jornada Mundial del Migrant i el refugiat, diu també el comunicat, "les persones migrants, refugiades, desplaçades i les víctimes del tràfic, s'han convertit en emblema de l'exclusió perquè, a més de suportar dificultats per la seva mateixa condició, sovint són objecte de judicis negatius, ja que se les considera responsables dels mals socials". Per aquest motiu l'INCAMI i la Pastoral Social Càritas conviden a "qualsevol decisió futura sobre aquest delicat assumpte sigui fruit d'una reflexió serena i des d'una mirada propera a les persones que més pateixen, més enllà de pressions i temors, ja que tota decisió porta conseqüències humanitàries que lesionen la dignitat de les persones".

"Hi ha nens, embarassades, adults grans, entre d'altres, els que més pateixen per aquest tipus de decisions".

Església no promou ingressos irregulars

Finalment sol·liciten "no incórrer en acusacions infundades a institucions de l'Església", respecte a una "suposada promoció d'ingressos irregulars de persones al país":

"Som els primers compromesos per la vigència de l'estat de Dret i el compliment de la Llei. En anys de treball conjunt, entitats públiques i civils saben del servei per la dignitat i drets dels migrants, de la xarxa catòlica que els acompanya".

El comunicat també informa que la Xarxa d'Església Migrant conformada per INCAMI, Càritas Xile, la Rectoria Pastoral Social Caritas i el Departament de Mobilitat Humana de l'Arquebisbat de Santiago, juntament amb altres organitzacions religioses que treballen en favor dels migrants al país; han actuat d'acord amb la normativa migratòria i de refugi vigent a Xile. Aquesta xarxa atén i acompanya les persones migrants en cases d'acollida, centres d'atenció i informació, borses de treball, cursos d'idiomes, centres d'assessoria legal i buscant instàncies d'integració perquè la societat d'arribada els conegui i els rebi com a germans i al mateix temps perquè ells coneguin i aportin a la societat a la qual estan arribant, les seves tradicions i organització.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.