• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

L’enriquiment del diàleg interreligiós

L’Alba Tarroc és una persona interessada per la diversitat religiosa i el diàleg interreligiós, que ha treballat a l'AUDIR i a la Fundació Migra Studium. Actualment, és tècnica a l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura, un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que treballa per afavorir el reconeixement de la diversitat cultural de la ciutat. L’Alba considera que el catolicisme té “una responsabilitat més gran en el treball pel diàleg interreligiós en ser la religió majoritària”, però que “encara hi ha una mica de reticència a deixar anar part de la preeminència que ostenta”.

Full Dominical/Òscar Bardají, 31 juliol 19

Per què és necessari el coneixement de la diversitat cultural i religiosa?

Perquè en les societats actuals hi convivim dia a dia. Ja no podem esperar una societat monocultural o monoreligiosa, i és important tenir un coneixement mínim del que tenim al voltant. A més, tenim certa tendència a l’etnocentrisme i a creure que allò que coneixem i que som és l’únic possible, o el millor. El coneixement de la diversitat cultural i religiosa ens dona noves perspectives, ens ajuda a sortir de nosaltres mateixos.

Què t’ha aportat el diàleg interreligiós?

A la carrera vaig estudiar sociologia de la religió i em va fascinar. Em vaig adonar de la gran importància que tenien les religions en la conformació de les maneres de ser de tantes societats. Em vaig especialitzar en diversitat religiosa. El diàleg m’ha aportat coneixement, una mirada més amplia i descentrada.

El coneixement de les altres religions pot enfortir les pròpies creences o generar-nos dubtes?

Jo crec que en el diàleg i en el coneixement genuí i obert de l’altre, d’allò extern, sempre hi ha un punt de transformació personal. Aquesta transformació potser genera interrogants i reflexions que abans no havien aparegut i, fins i tot, pot generar dubtes. Però no crec que el dubte sigui contrari a l’enfortiment del propi cos de creences. Sovint, el que et qüestiona també t’ajuda a aprofundir en allò que ets i et pot donar més solidesa.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.