• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

L'Institut de Teologia Fonamental (ITF) de Sant Cugat del Vallès oferirà, a partir del curs 2019-20 la llicenciatura en teologia fonamental a la ciutat de Barcelona. Els cursos i seminaris de llicència es faran a la seu de la Companyia de Jesús a Catalunya situada al carrer Roger de Llúria, 13.

Jesuïtes, 31 juliol 19

El director de l'ITF, el jesuïta Jaume Flaquer, ha explicat que amb aquest canvi s'apropa l'ITF a altres institucions de formació teològica com són la Facultat de Teologia de Catalunya i el centre d'estudis Cristianisme i Justícia, amb el que compartirà aules. D'aquesta manera es facilita i es potencia el treball conjunt i en xarxa amb aquestes entitats. D'altra banda, la nova ubicació pot facilitar també l'accés a les persones que vulguin cursar aquests estudis, oferint-los en un espai ben comunicat al centre de Barcelona. 

I fruit de la col·laboració amb Cristianisme i Justícia, aquest curs els dos centres oferiran conjuntament els "dissabtes teològics", que consisteixen en quatre matins de dissabte per aprofundir en qüestions teològiques rellevants. 

L'ITF ha publicat ja el seu programa per al curs 2019-20 amb aquest canvi d'ubicació com a principal novetat. Els cursos de formació permanent es seguirant oferint, però a la seu del Centre Borja de Sant Cugat del Vallès, com fins ara i s'adrecen a totes les persones interessades en la reflexió actualitzada sobre la fe cristiana en les seves dimensions més personals i compromeses.

Una teologia en diàleg amb la humanitat 

El programa d'estudis de l'ITF, tant de la llicenciatura com de la formació permanent, inclou els reptes actuals d'una fe cristiana en diàleg amb el món d'avui. La teologia fonamental és aquella que va als fonaments i les arrels de la fe, i que està sempre en diàleg amb la humanitat. És per això que s'estudien tot aquells punts de la teologia que tenen a veure amb el diàleg amb els altres: amb l'ateisme, amb la filosofia, amb les altres religions... Segons Flaquer, "enllaça molt amb l'espiritualitat de la Companyia de Jesús, que ens demana estar situats als marges de l'Església, aquells marges on es dialoga amb els que no en formen part". 

Un centre amb llarga trajectòria

L'Institut de Teologia Fonamental va començar la seva activitat docent com a tal el curs 1984-85, però el seu origen es remunta a l'any 1949, quan les Facultats Eclesiàstiques de Filosofia i Teologia de la Companyia de Jesús es van instal·lar a Sant Cugat, després d'haver tingut la seva seu al Col·legi de Sant Ignasi de Sarrià (Barcelona) i anteriorment a Tortosa.

Va ser amb la remodelació de la Facultat de Teologia de Barcelona que s'inicià l'any 1980 i s'aprovà el 1983, que es creà l'actual Institut de Teologia Fonamental, amb seu al Centre Borja de Sant Cugat. És un centre acadèmic erigit per la Santa Seu i encomanat a la Companyia de Jesús. Com a centre de la Facultat de Teologia de Catalunya, forma part de l'Ateneu Universitari Sant Pacià.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.