• Comença a l'Índia el Kumbh Mela, la major peregrinació religiosa del món
  • El Govern declara l’església de Sant Ruf de Lleida bé cultural d’interès nacional
  • El Parlament Europeu aprova una major protecció de la llibertat religiosa
  • L'Església Catòlica a Colòmbia manifesta dolor i repudi per atemptat a Escola de Policia
  • El papa Francesc: "Els immigrants són una riquesa per a la societat"
  • Vaticà: El P. Lombardi serà el moderador de la cimera anti abusos
  • L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu celebra el seu LXIX Capítol General
  • “Hem de tenir en compte la religiositat en un sentit plural”
  • Els bisbes catalans parlen del baptisme del Senyor i de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
  • El cardenal Omella nomena cinc nous canonges de la catedral de Barcelona

"Dissabtes al Clot", un nou espai per pensar, pregar i compartir

La comunitat cristiana Sant Pere Claver del Clot és una comunitat molt activa. Aplega i dinamitza un gran nombre d'iniciatives, pastorals i socials: catequesi, esplai, grups de joves, de gospel, projectes solidaris... El moment de trobada i celebratiu per tots aquests grups i activitats és l'Eucaristia dels dissabtes a les 19.30 h.

Horeb, 11 gener 19

És una comunitat que, junt amb l'escola Jesuïtes El Clot, forma part d'un mateix projecte de presència educativa i pastoral de la Companyia de Jesús al barri del Clot i que té el seu origen a la Congregació Mariana, als inicis del segle XX. "És una comunitat oberta al barri i a la ciutat", explica Pere Borràs, actualment superior de la comunitat de jesuïtes Clot i delegat de la Plataforma Apostòlica (PAL) de la Companyia de Jesús a la zona.

Ara, la comunitat és a punt d'estrenar un nou projecte, els "dissabtes al Clot", que es presenten com "un espai per a pensar, pregar i compartir", que tindrà lloc la tarda del dissabte, abans de l'Eucaristia. Es tracta, segons Pere Borràs, d'una iniciativa que "sorgeix de la necessitat de tenir un temps i un espai de formació espiritual, que fa falta a les comunitats cristianes". Però no ens hem d'imaginar purament unes xerrades formatives, sinó que la proposta parteix de la voluntat de crear un espai de vivència i participació.

De moment s'han programat ja cinc xerrades fins el mes de maig, sobre temàtiques que toquen a l'experiència i l'espiritualitat. "És possible creure en Déu avui?" interpel·la Albert Florensa, professor de filosofia i ètica, en la primera trobada, el 19 de gener. També s'abordaran qüestions com el silenci, la figura de Maria de Natzaret o la pregària a través de la dansa, amb experts com Xavier Melloni, Francesc Riera, Núria Caum o Dolors Parellada.

La iniciativa, insisteix Pere Borràs, és oberta a tothom, sigui o no de la comunitat i del barri, i no cal cap tipus d'inscripció prèvia. La comunitat té la seva seu al carrer València, 680, a l'escola Jesuïtes El Clot.

Podeu descarregar la programació de xerrades de "Dissabtes al Clot" aquí: http://jesuites.net/sites/default/files/dissabtes_al_clot_programacio_2019.jpg


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 18 DE GENER

CELEBRACIÓ ECUMÈNICA EN LA SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. Amb la participació de representants de diverses confessions cristianes. Lloc: Catedral de Barcelona. Hora: 19.30 h

DISSABTE, 19 DE GENER

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “QUI ENS PODRÀ SEPARAR DE L’AMOR DE CRIST?”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit de Catalunya. Lloc: Residència salesiana Martí Codolar, Av. Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 10 h

DILLUNS, 21 DE GENER

INAUGURACIÓ DE LA PRIMERA FASE DEL JARDÍ BÍBLIC, AMB LA BENEDICCIÓ DE LES IMATGES D’ABRAHAM, SANT PAU I SANT FRUCTUÓS. Acte presidit per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de TarragonaLloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.