Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

"Dissabtes al Clot", un nou espai per pensar, pregar i compartir

La comunitat cristiana Sant Pere Claver del Clot és una comunitat molt activa. Aplega i dinamitza un gran nombre d'iniciatives, pastorals i socials: catequesi, esplai, grups de joves, de gospel, projectes solidaris... El moment de trobada i celebratiu per tots aquests grups i activitats és l'Eucaristia dels dissabtes a les 19.30 h.

Horeb, 11 gener 19

És una comunitat que, junt amb l'escola Jesuïtes El Clot, forma part d'un mateix projecte de presència educativa i pastoral de la Companyia de Jesús al barri del Clot i que té el seu origen a la Congregació Mariana, als inicis del segle XX. "És una comunitat oberta al barri i a la ciutat", explica Pere Borràs, actualment superior de la comunitat de jesuïtes Clot i delegat de la Plataforma Apostòlica (PAL) de la Companyia de Jesús a la zona.

Ara, la comunitat és a punt d'estrenar un nou projecte, els "dissabtes al Clot", que es presenten com "un espai per a pensar, pregar i compartir", que tindrà lloc la tarda del dissabte, abans de l'Eucaristia. Es tracta, segons Pere Borràs, d'una iniciativa que "sorgeix de la necessitat de tenir un temps i un espai de formació espiritual, que fa falta a les comunitats cristianes". Però no ens hem d'imaginar purament unes xerrades formatives, sinó que la proposta parteix de la voluntat de crear un espai de vivència i participació.

De moment s'han programat ja cinc xerrades fins el mes de maig, sobre temàtiques que toquen a l'experiència i l'espiritualitat. "És possible creure en Déu avui?" interpel·la Albert Florensa, professor de filosofia i ètica, en la primera trobada, el 19 de gener. També s'abordaran qüestions com el silenci, la figura de Maria de Natzaret o la pregària a través de la dansa, amb experts com Xavier Melloni, Francesc Riera, Núria Caum o Dolors Parellada.

La iniciativa, insisteix Pere Borràs, és oberta a tothom, sigui o no de la comunitat i del barri, i no cal cap tipus d'inscripció prèvia. La comunitat té la seva seu al carrer València, 680, a l'escola Jesuïtes El Clot.

Podeu descarregar la programació de xerrades de "Dissabtes al Clot" aquí: http://jesuites.net/sites/default/files/dissabtes_al_clot_programacio_2019.jpg


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.