• ’Editorial Claret presenta “Canviar el consum per canviar la vida”, una proposta educativa i de conversió ecològica
  • Els targarins visqueren la gran festa religiosa i cultural del Corpus
  • Calor, crida de Sant'Egidio: Hi ha molts ancians en perill. No els deixem sols
  • El Secretariat Interdiocesà de Catequesi organitza les XVIIIes Jornades Interdiocesanes de Catequesi
  • La Filmoteca Vaticana presenta el "videocatecisme de l'Església Catòlica"
  • L’Orde del Sant Sepulcre nomena el català Enric Mas Vice-governador General per Llatinoamèrica
  • Cardenal Omella: «l’Eucaristia és el centre de la vida cristiana, que fa i construeix l’Església»
  • Mèxic - Sol·licitud d'asil s'ha convertit en un viacrucis per als immigrants
  • Polítics encara a la presó, esglésies assetjades, fidels atacats: el diàleg continua sent la solució a la crisi
  • Des d'avui 30a reunió del Consell de Cardenals amb el Papa

"Dissabtes al Clot", un nou espai per pensar, pregar i compartir

La comunitat cristiana Sant Pere Claver del Clot és una comunitat molt activa. Aplega i dinamitza un gran nombre d'iniciatives, pastorals i socials: catequesi, esplai, grups de joves, de gospel, projectes solidaris... El moment de trobada i celebratiu per tots aquests grups i activitats és l'Eucaristia dels dissabtes a les 19.30 h.

Horeb, 11 gener 19

És una comunitat que, junt amb l'escola Jesuïtes El Clot, forma part d'un mateix projecte de presència educativa i pastoral de la Companyia de Jesús al barri del Clot i que té el seu origen a la Congregació Mariana, als inicis del segle XX. "És una comunitat oberta al barri i a la ciutat", explica Pere Borràs, actualment superior de la comunitat de jesuïtes Clot i delegat de la Plataforma Apostòlica (PAL) de la Companyia de Jesús a la zona.

Ara, la comunitat és a punt d'estrenar un nou projecte, els "dissabtes al Clot", que es presenten com "un espai per a pensar, pregar i compartir", que tindrà lloc la tarda del dissabte, abans de l'Eucaristia. Es tracta, segons Pere Borràs, d'una iniciativa que "sorgeix de la necessitat de tenir un temps i un espai de formació espiritual, que fa falta a les comunitats cristianes". Però no ens hem d'imaginar purament unes xerrades formatives, sinó que la proposta parteix de la voluntat de crear un espai de vivència i participació.

De moment s'han programat ja cinc xerrades fins el mes de maig, sobre temàtiques que toquen a l'experiència i l'espiritualitat. "És possible creure en Déu avui?" interpel·la Albert Florensa, professor de filosofia i ètica, en la primera trobada, el 19 de gener. També s'abordaran qüestions com el silenci, la figura de Maria de Natzaret o la pregària a través de la dansa, amb experts com Xavier Melloni, Francesc Riera, Núria Caum o Dolors Parellada.

La iniciativa, insisteix Pere Borràs, és oberta a tothom, sigui o no de la comunitat i del barri, i no cal cap tipus d'inscripció prèvia. La comunitat té la seva seu al carrer València, 680, a l'escola Jesuïtes El Clot.

Podeu descarregar la programació de xerrades de "Dissabtes al Clot" aquí: http://jesuites.net/sites/default/files/dissabtes_al_clot_programacio_2019.jpg


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 25 DE JUNY

CURS SOBRE ANTONI GAUDÍ. Dies: del 25 al 28. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià i Facultat Antoni Gaudí. Lloc: Facultat Antoni Gaudí, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 17 h

DIMECRES, 26 DE JUNY

TALLER SOBRE “EDUCACIÓ DE LA INTIMITAT I PREVENCIÓ D’ABUSOS SEXUALS A MENORS”. A càrrec de: Lourdes Illán, psicòloga i sexòloga. Lloc: església de Sant Joan, Berga. Hora: 20.30 h

DIJOUS, 27 DE JUNY

JORNADA SOBRE ART I CULTURA RELIGIOSA A CATALUNYA. Organitzen: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Lloc: Institut Superior de Ciències Religioses, Ronda de Francesc Camprodon, 2, Vic. Hora: de 9 a 17.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.