Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

El Papa a Santa Marta: la fe venç l'esperit del món que divideix

Si no estimes al teu germà, no pots estimar Déu. Ho ha recordat el Papa aquest divendres 11 de gener al matí a la Missa a la Casa Santa Marta subratllant que és la fe la que dóna la força per pregar per tots, fins i tot pels enemics, per no deixar créixer els sentiments de gelosia i enveja.

Vatican News, 11 gener 19

Per estimar Déu concretament, cal estimar els germans, és a dir, pregar per ells, simpàtics i no simpàtics, fins i tot per "l'enemic", no donar espai a sentiments de gelosia i enveja, i no donar lloc a "enraonies" que destrueixen les persones. És una forta exhortació a l'amor, la qual el Papa ha dirigit aquest matí, en l'homilia de la Missa a la Casa Santa Marta. És la fe, que dóna la força d'estimar així, la fe la que venç l'esperit del món, que menteix i divideix.

L'esperit del món sempre divideix la família, la comunitat i la societat

L'apòstol ens ofereix el camí cap a la concreció de l'Esperit de Déu, que "no va per les fantasies": el dir i el fer són la mateixa cosa. "Si tens l'Esperit de Déu" - recorda el Papa - faràs les coses bones. I l'apòstol Joan diu alguna cosa "quotidiana": "Qui no estima el seu germà a qui veu, no pot estimar Déu, que no el veu". "Si no pots estimar una cosa que veus, com és que vas a estimar una cosa que no pots veure? Aquesta és la fantasia", emfasitza Francesc, exhortant a estimar "el que veus, el que pots tocar, el que és real". I no les fantasies que no veus".

"Si no ets capaç d'estimar Déu en la pràctica, no és veritat que estimes Déu. I l'esperit del món és un esperit de divisió i quan es fica en la família, en la comunitat, en la societat, sempre crea divisions: sempre. I les divisions creixen i vénen l'odi i la guerra ... Joan va més enllà i diu: "Si un diu: 'Jo estimo Déu' i odia el seu germà, és un mentider", és a dir, un fill de l'esperit del món, que és pura mentida, pura aparença. I això és una cosa sobre el que us farà bé pensar: Jo estimo Déu? Anem a la pedra de comparació i vegem com tu estimes al germà: vegem com tu l'estimes".

El papa Francesc s'atura, per tant, en els tres signes que indiquen que no s'estima al germà. Es pot somriure de moltes maneres: fins i tot en el circ dels pallassos somriuen i moltes vegades ploren en els seus cors. Abans de res, doncs, el Papa ens exhorta a pregar pel nostre proïsme, fins i tot per aquella persona que "m'està antipàtica" i que sé que "no em vol", fins i tot per aquell que "m'odia", fins i tot per "l'enemic", com va dir Jesús. Si no rés, és un senyal que no m'estimo:

"El primer senyal, la pregunta que tots ens hem de fer és: ¿reso per les persones? Per totes elles, concretes, les que m'estan simpàtiques i les que m'estan antipàtiques, les que són amigues i les que no ho són. Primer. Segona senyal: quan sento en el meu interior sentiments de gelosia, enveja i vull desitjar-li mal o no ... és un senyal que no estimes. Atura't aquí. No deixis que aquests sentiments creixin. Són perillosos. No deixis que creixin. I llavors, el senyal més diari que no estimo al meu proïsme i per tant no puc dir que estimo Déu, són les enraonies. Posem-nos al cor i al cap, clarament: si jo critico, no estimo Déu perquè amb la xafarderia estic destruint a aquesta persona.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.