• ’Editorial Claret presenta “Canviar el consum per canviar la vida”, una proposta educativa i de conversió ecològica
  • Els targarins visqueren la gran festa religiosa i cultural del Corpus
  • Calor, crida de Sant'Egidio: Hi ha molts ancians en perill. No els deixem sols
  • El Secretariat Interdiocesà de Catequesi organitza les XVIIIes Jornades Interdiocesanes de Catequesi
  • La Filmoteca Vaticana presenta el "videocatecisme de l'Església Catòlica"
  • L’Orde del Sant Sepulcre nomena el català Enric Mas Vice-governador General per Llatinoamèrica
  • Cardenal Omella: «l’Eucaristia és el centre de la vida cristiana, que fa i construeix l’Església»
  • Mèxic - Sol·licitud d'asil s'ha convertit en un viacrucis per als immigrants
  • Polítics encara a la presó, esglésies assetjades, fidels atacats: el diàleg continua sent la solució a la crisi
  • Des d'avui 30a reunió del Consell de Cardenals amb el Papa

El Papa a Santa Marta: la fe venç l'esperit del món que divideix

Si no estimes al teu germà, no pots estimar Déu. Ho ha recordat el Papa aquest divendres 11 de gener al matí a la Missa a la Casa Santa Marta subratllant que és la fe la que dóna la força per pregar per tots, fins i tot pels enemics, per no deixar créixer els sentiments de gelosia i enveja.

Vatican News, 11 gener 19

Per estimar Déu concretament, cal estimar els germans, és a dir, pregar per ells, simpàtics i no simpàtics, fins i tot per "l'enemic", no donar espai a sentiments de gelosia i enveja, i no donar lloc a "enraonies" que destrueixen les persones. És una forta exhortació a l'amor, la qual el Papa ha dirigit aquest matí, en l'homilia de la Missa a la Casa Santa Marta. És la fe, que dóna la força d'estimar així, la fe la que venç l'esperit del món, que menteix i divideix.

L'esperit del món sempre divideix la família, la comunitat i la societat

L'apòstol ens ofereix el camí cap a la concreció de l'Esperit de Déu, que "no va per les fantasies": el dir i el fer són la mateixa cosa. "Si tens l'Esperit de Déu" - recorda el Papa - faràs les coses bones. I l'apòstol Joan diu alguna cosa "quotidiana": "Qui no estima el seu germà a qui veu, no pot estimar Déu, que no el veu". "Si no pots estimar una cosa que veus, com és que vas a estimar una cosa que no pots veure? Aquesta és la fantasia", emfasitza Francesc, exhortant a estimar "el que veus, el que pots tocar, el que és real". I no les fantasies que no veus".

"Si no ets capaç d'estimar Déu en la pràctica, no és veritat que estimes Déu. I l'esperit del món és un esperit de divisió i quan es fica en la família, en la comunitat, en la societat, sempre crea divisions: sempre. I les divisions creixen i vénen l'odi i la guerra ... Joan va més enllà i diu: "Si un diu: 'Jo estimo Déu' i odia el seu germà, és un mentider", és a dir, un fill de l'esperit del món, que és pura mentida, pura aparença. I això és una cosa sobre el que us farà bé pensar: Jo estimo Déu? Anem a la pedra de comparació i vegem com tu estimes al germà: vegem com tu l'estimes".

El papa Francesc s'atura, per tant, en els tres signes que indiquen que no s'estima al germà. Es pot somriure de moltes maneres: fins i tot en el circ dels pallassos somriuen i moltes vegades ploren en els seus cors. Abans de res, doncs, el Papa ens exhorta a pregar pel nostre proïsme, fins i tot per aquella persona que "m'està antipàtica" i que sé que "no em vol", fins i tot per aquell que "m'odia", fins i tot per "l'enemic", com va dir Jesús. Si no rés, és un senyal que no m'estimo:

"El primer senyal, la pregunta que tots ens hem de fer és: ¿reso per les persones? Per totes elles, concretes, les que m'estan simpàtiques i les que m'estan antipàtiques, les que són amigues i les que no ho són. Primer. Segona senyal: quan sento en el meu interior sentiments de gelosia, enveja i vull desitjar-li mal o no ... és un senyal que no estimes. Atura't aquí. No deixis que aquests sentiments creixin. Són perillosos. No deixis que creixin. I llavors, el senyal més diari que no estimo al meu proïsme i per tant no puc dir que estimo Déu, són les enraonies. Posem-nos al cor i al cap, clarament: si jo critico, no estimo Déu perquè amb la xafarderia estic destruint a aquesta persona.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 25 DE JUNY

CURS SOBRE ANTONI GAUDÍ. Dies: del 25 al 28. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià i Facultat Antoni Gaudí. Lloc: Facultat Antoni Gaudí, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 17 h

DIMECRES, 26 DE JUNY

TALLER SOBRE “EDUCACIÓ DE LA INTIMITAT I PREVENCIÓ D’ABUSOS SEXUALS A MENORS”. A càrrec de: Lourdes Illán, psicòloga i sexòloga. Lloc: església de Sant Joan, Berga. Hora: 20.30 h

DIJOUS, 27 DE JUNY

JORNADA SOBRE ART I CULTURA RELIGIOSA A CATALUNYA. Organitzen: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Lloc: Institut Superior de Ciències Religioses, Ronda de Francesc Camprodon, 2, Vic. Hora: de 9 a 17.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.