• Comença a l'Índia el Kumbh Mela, la major peregrinació religiosa del món
  • El Govern declara l’església de Sant Ruf de Lleida bé cultural d’interès nacional
  • El Parlament Europeu aprova una major protecció de la llibertat religiosa
  • L'Església Catòlica a Colòmbia manifesta dolor i repudi per atemptat a Escola de Policia
  • El papa Francesc: "Els immigrants són una riquesa per a la societat"
  • Vaticà: El P. Lombardi serà el moderador de la cimera anti abusos
  • L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu celebra el seu LXIX Capítol General
  • “Hem de tenir en compte la religiositat en un sentit plural”
  • Els bisbes catalans parlen del baptisme del Senyor i de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
  • El cardenal Omella nomena cinc nous canonges de la catedral de Barcelona

El Papa a Santa Marta: la fe venç l'esperit del món que divideix

Si no estimes al teu germà, no pots estimar Déu. Ho ha recordat el Papa aquest divendres 11 de gener al matí a la Missa a la Casa Santa Marta subratllant que és la fe la que dóna la força per pregar per tots, fins i tot pels enemics, per no deixar créixer els sentiments de gelosia i enveja.

Vatican News, 11 gener 19

Per estimar Déu concretament, cal estimar els germans, és a dir, pregar per ells, simpàtics i no simpàtics, fins i tot per "l'enemic", no donar espai a sentiments de gelosia i enveja, i no donar lloc a "enraonies" que destrueixen les persones. És una forta exhortació a l'amor, la qual el Papa ha dirigit aquest matí, en l'homilia de la Missa a la Casa Santa Marta. És la fe, que dóna la força d'estimar així, la fe la que venç l'esperit del món, que menteix i divideix.

L'esperit del món sempre divideix la família, la comunitat i la societat

L'apòstol ens ofereix el camí cap a la concreció de l'Esperit de Déu, que "no va per les fantasies": el dir i el fer són la mateixa cosa. "Si tens l'Esperit de Déu" - recorda el Papa - faràs les coses bones. I l'apòstol Joan diu alguna cosa "quotidiana": "Qui no estima el seu germà a qui veu, no pot estimar Déu, que no el veu". "Si no pots estimar una cosa que veus, com és que vas a estimar una cosa que no pots veure? Aquesta és la fantasia", emfasitza Francesc, exhortant a estimar "el que veus, el que pots tocar, el que és real". I no les fantasies que no veus".

"Si no ets capaç d'estimar Déu en la pràctica, no és veritat que estimes Déu. I l'esperit del món és un esperit de divisió i quan es fica en la família, en la comunitat, en la societat, sempre crea divisions: sempre. I les divisions creixen i vénen l'odi i la guerra ... Joan va més enllà i diu: "Si un diu: 'Jo estimo Déu' i odia el seu germà, és un mentider", és a dir, un fill de l'esperit del món, que és pura mentida, pura aparença. I això és una cosa sobre el que us farà bé pensar: Jo estimo Déu? Anem a la pedra de comparació i vegem com tu estimes al germà: vegem com tu l'estimes".

El papa Francesc s'atura, per tant, en els tres signes que indiquen que no s'estima al germà. Es pot somriure de moltes maneres: fins i tot en el circ dels pallassos somriuen i moltes vegades ploren en els seus cors. Abans de res, doncs, el Papa ens exhorta a pregar pel nostre proïsme, fins i tot per aquella persona que "m'està antipàtica" i que sé que "no em vol", fins i tot per aquell que "m'odia", fins i tot per "l'enemic", com va dir Jesús. Si no rés, és un senyal que no m'estimo:

"El primer senyal, la pregunta que tots ens hem de fer és: ¿reso per les persones? Per totes elles, concretes, les que m'estan simpàtiques i les que m'estan antipàtiques, les que són amigues i les que no ho són. Primer. Segona senyal: quan sento en el meu interior sentiments de gelosia, enveja i vull desitjar-li mal o no ... és un senyal que no estimes. Atura't aquí. No deixis que aquests sentiments creixin. Són perillosos. No deixis que creixin. I llavors, el senyal més diari que no estimo al meu proïsme i per tant no puc dir que estimo Déu, són les enraonies. Posem-nos al cor i al cap, clarament: si jo critico, no estimo Déu perquè amb la xafarderia estic destruint a aquesta persona.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 18 DE GENER

CELEBRACIÓ ECUMÈNICA EN LA SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. Amb la participació de representants de diverses confessions cristianes. Lloc: Catedral de Barcelona. Hora: 19.30 h

DISSABTE, 19 DE GENER

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “QUI ENS PODRÀ SEPARAR DE L’AMOR DE CRIST?”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit de Catalunya. Lloc: Residència salesiana Martí Codolar, Av. Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 10 h

DILLUNS, 21 DE GENER

INAUGURACIÓ DE LA PRIMERA FASE DEL JARDÍ BÍBLIC, AMB LA BENEDICCIÓ DE LES IMATGES D’ABRAHAM, SANT PAU I SANT FRUCTUÓS. Acte presidit per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de TarragonaLloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.