Diumenge, 24 de Març de 2019
Sant Adelmar, abat
  • Per l'acollida i inclusió d'infants i joves emigrats sols
  • Creix la pobresa i les desigualtats després de 2 anys de millora lleugera
  • "Promoveu una sanitat solidària i inclusiva" demana el Papa als pediatres
  • Cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització del P. Butinyà
  • El papa Francesc encoratja els joves a no esperar el futur per començar a actuar
  • Obrir una aixeta i obtenir aigua potable, un gest quotidià impossible per 2.100 milions de persones
  • "Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat"
  • Nova Zelanda prohibeix la venda d'armes d'assalt i semiautomàtiques
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada a favor de la vida
  • El Papa a polítics eslaus: sigueu protagonistes de la fraternitat i promotors del bé comú

Del 31 de maig al 2 de juny el papa Francesc viatjarà a Romania

El papa Francesc viatjarà a Romania del 31 de maig al 2 de juny, segons ha informat el director interí de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Alessandro Gisotti, aquest divendres 11 de gener.

ACIprensa, 11 gener 19

La declaració oficial indica que "acollint la invitació del president, de les autoritats de l'Estat i de l'Església Catòlica a Romania, Sa Santedat el papa Francesc farà un Viatge Apostòlic a aquest país del 31 de maig al 2 de juny de 2019, per visitar les ciutats de Bucarest, Iasi, Blaj i el Santuari marià de ?umuleu Ciuc".

El lema de la visita és "Caminem junts" i el logotip representa el poble de Déu de Romania que camina baixa la protecció de la Mare de Déu amb els colors de la bandera: blau, groc i vermell.

"Romania és nomenada freqüentment 'jardí de la Mare de Déu', terme apreciat per tots els fidels i que va ser usada també per Sant Joan Pau II durant la visita de 1999. La visita del papa Francesc reprèn aquesta accentuació mariana, convidant a unir totes les forces sota el mantell protector de la Verge", assenyala la nota vaticana.

El papa Francesc havia anunciat les seves intencions de fer un viatge a Romania durant la visita ad limina dels bisbes del país al novembre de 2018.

A la ciutat de Bucarest, la capital, el Papa es reunirà amb el Patriarca ortodox Daniel; en Blaj, va ser on es va realitzar la primera traducció al romanès de la Bíblia, publicada el 1795 amb la doble versió en caràcters ciríl·lics i llatins; a Iasi va ser la primera diòcesi llatina del país, al costat de Bucarest van ser constituïdes pel papa Lleó XIII el 1883 i Miercurea Ciuc a la regió de Transilvània on celebrarà la Missa al monestir de Csiksomlyoi, localitzada a Simulea Ciuc.

Sant Joan Pau II va visitar Romania del 7 al 9 de maig de 1999 i allí va tenir una trobada històrica amb el llavors Patriarca ortodox Teoctist. Durant el viatge, va recordar als set màrtirs greco catòlics durant una Divina Litúrgia celebrada a ritu greco catòlic a la Catedral de Sant Josep a Bucarest.

En la seva homilia, Sant Joan Pau II va dir que va anar a retre homenatge al poble romanès "als germans i germanes que han consagrat aquesta terra amb el testimoni de la seva fe, fent florir-hi una civilització inspirada en l'evangeli de Crist; a un poble cristià orgullós de la seva identitat, defensada amb freqüència a un preu molt elevat, en les tribulacions i en les vicissituds que han marcat la seva existència".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 22 DE MARÇ

XXI JORNADES NACIONALS DELS PROFESSIONALS SANITARIS CRISTIANS. Les Jornades ofereixen als professionals sanitaris cristians, laics (metges, personal d’infermeria, psicòlegs, treballadores socials, etc.) compartir experiències, reflexionar junts per animar i estimular a tots per ser testimonis de l’Evangeli en el món sanitari. Lloc: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 15.30 h

DISSABTE, 23 DE MARÇ

BEATIFICACIÓ DEL SERVENT DE DÉU MARIÀ MULLERAT I SOLDEVILA. Celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 11 h

DILLUNS, 25 DE MARÇ

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI: PARRÒQUIES AMB COMPROMÍS ECOLÒGIC per Maria Bargalló Castellon, responsable de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau. Sala Mn. Joan Vinyeta. Plaça de Sant Maria, 7 de Vilafranca del Penedès. Hora: 9.00 h a 2/4 d'11 de la nit.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.