• Comença a l'Índia el Kumbh Mela, la major peregrinació religiosa del món
  • El Govern declara l’església de Sant Ruf de Lleida bé cultural d’interès nacional
  • El Parlament Europeu aprova una major protecció de la llibertat religiosa
  • L'Església Catòlica a Colòmbia manifesta dolor i repudi per atemptat a Escola de Policia
  • El papa Francesc: "Els immigrants són una riquesa per a la societat"
  • Vaticà: El P. Lombardi serà el moderador de la cimera anti abusos
  • L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu celebra el seu LXIX Capítol General
  • “Hem de tenir en compte la religiositat en un sentit plural”
  • Els bisbes catalans parlen del baptisme del Senyor i de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
  • El cardenal Omella nomena cinc nous canonges de la catedral de Barcelona

Del 31 de maig al 2 de juny el papa Francesc viatjarà a Romania

El papa Francesc viatjarà a Romania del 31 de maig al 2 de juny, segons ha informat el director interí de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Alessandro Gisotti, aquest divendres 11 de gener.

ACIprensa, 11 gener 19

La declaració oficial indica que "acollint la invitació del president, de les autoritats de l'Estat i de l'Església Catòlica a Romania, Sa Santedat el papa Francesc farà un Viatge Apostòlic a aquest país del 31 de maig al 2 de juny de 2019, per visitar les ciutats de Bucarest, Iasi, Blaj i el Santuari marià de ?umuleu Ciuc".

El lema de la visita és "Caminem junts" i el logotip representa el poble de Déu de Romania que camina baixa la protecció de la Mare de Déu amb els colors de la bandera: blau, groc i vermell.

"Romania és nomenada freqüentment 'jardí de la Mare de Déu', terme apreciat per tots els fidels i que va ser usada també per Sant Joan Pau II durant la visita de 1999. La visita del papa Francesc reprèn aquesta accentuació mariana, convidant a unir totes les forces sota el mantell protector de la Verge", assenyala la nota vaticana.

El papa Francesc havia anunciat les seves intencions de fer un viatge a Romania durant la visita ad limina dels bisbes del país al novembre de 2018.

A la ciutat de Bucarest, la capital, el Papa es reunirà amb el Patriarca ortodox Daniel; en Blaj, va ser on es va realitzar la primera traducció al romanès de la Bíblia, publicada el 1795 amb la doble versió en caràcters ciríl·lics i llatins; a Iasi va ser la primera diòcesi llatina del país, al costat de Bucarest van ser constituïdes pel papa Lleó XIII el 1883 i Miercurea Ciuc a la regió de Transilvània on celebrarà la Missa al monestir de Csiksomlyoi, localitzada a Simulea Ciuc.

Sant Joan Pau II va visitar Romania del 7 al 9 de maig de 1999 i allí va tenir una trobada històrica amb el llavors Patriarca ortodox Teoctist. Durant el viatge, va recordar als set màrtirs greco catòlics durant una Divina Litúrgia celebrada a ritu greco catòlic a la Catedral de Sant Josep a Bucarest.

En la seva homilia, Sant Joan Pau II va dir que va anar a retre homenatge al poble romanès "als germans i germanes que han consagrat aquesta terra amb el testimoni de la seva fe, fent florir-hi una civilització inspirada en l'evangeli de Crist; a un poble cristià orgullós de la seva identitat, defensada amb freqüència a un preu molt elevat, en les tribulacions i en les vicissituds que han marcat la seva existència".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 18 DE GENER

CELEBRACIÓ ECUMÈNICA EN LA SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. Amb la participació de representants de diverses confessions cristianes. Lloc: Catedral de Barcelona. Hora: 19.30 h

DISSABTE, 19 DE GENER

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “QUI ENS PODRÀ SEPARAR DE L’AMOR DE CRIST?”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit de Catalunya. Lloc: Residència salesiana Martí Codolar, Av. Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 10 h

DILLUNS, 21 DE GENER

INAUGURACIÓ DE LA PRIMERA FASE DEL JARDÍ BÍBLIC, AMB LA BENEDICCIÓ DE LES IMATGES D’ABRAHAM, SANT PAU I SANT FRUCTUÓS. Acte presidit per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de TarragonaLloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.