Dijous, 18 d'Abril de 2019
Sant Apol·loni, màrtir
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

Dia dels Pobres a Colòmbia: No només assistencialisme, sinó compromís amb la transformació de la societat

Respondre davant la cultura del rebuig i del malbaratament, promoure la cultura de la trobada, enfortir les comunitats cristianes perquè siguin cada vegada més un signe concret de l'amor de Crist cap als més petits i necessitats: aquests són els objectius de la Jornada Mundial dels pobres del diumenge 18 de novembre, que l'Església colombiana convida a celebrar a través del Secretariat Nacional de Pastoral Social (SNPS) - Càritas Colòmbia. "El Senyor escolta el pobre que l'invoca i el salva dels perills" (Sal 34) és el tema proposat enguany pel Papa a tots els catòlics i a les persones de bona voluntat, perquè no siguin indiferents als que invoquen la nostra ajuda i la nostra solidaritat.

Fides, 9 novembre 18

"Aquesta iniciativa del papa Francesc és una oportunitat per viure la fraternitat, la solidaritat, en família, en les parròquies i en les diòcesis Càritas Colòmbia. El missatge del Sant Pare subratlla tres verbs: cridar, respondre i ser lliures, per escoltar la crida de tants germans amb necessitats, vivint les obres de misericòrdia ", explica el Pare Enan Xavier Humánez, sotsdirector del SNPS.

Per a l'ocasió es van preparar diversos ajuts: els ensenyaments sobre els pobres en la Bíblia i en el magisteri, les reflexions sobre la II Jornada Mundial dels Pobres, els compromisos i les iniciatives que es duran a terme a les circumscripcions eclesiàstiques i en els diferents contextos socials.

Entre les propostes presentades per viure aquest dia, destaca la invitació als pobres a participar amb la comunitat en les Misses del diumenge 18 de novembre, no com a espectadors, sinó activament prenent part en les lectures, en l'oració dels fidels, a la processó de l'ofertori i en l'acció de gràcies. També es va proposar convidar a la gent pobra o necessitada d'ajuda que viu a prop dels feligresos de nosaltres, a compartir el dinar en família com a "convidats d'honor", el que ajudarà a viure la fe d'una manera més coherent.

La caritat viva és el compromís i la missió de tota l'Església, per la qual cosa també cal enfortir les Càritas parroquials i diocesanes, que animen i acompanyen el compromís de tota la comunitat en favor dels exclosos. Un altre objectiu d'aquesta ocasió és promoure la formació dels laics en la Doctrina Social de l'Església, per concentrar esforços en la construcció d'un nou sistema econòmic centrat en la persona humana. La invitació és a no reduir el Dia dels Pobres a "l'assistencialisme", sinó també a promoure el naixement de nous homes per una civilització d'amor.

Càritas Colòmbia també va demanar que es produeixin subsidis, també a través dels mitjans socials, per difondre el missatge del Papa i les activitats que promouen les parròquies i les diòcesis. Finalment, la consciència que la Mare Terra també és marginada, explotada i maltractada ha de fomentar l'organització d'activitats d'educació ambiental, la plantació d'arbres, la recollida d'escombraries, la promoció de programes de reciclatge, la neteja de llocs públics, la pintura de murals amb missatges ecològics, l'organització de reunions en institucions educatives, concerts, etc.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.