• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

Dia dels Pobres a Colòmbia: No només assistencialisme, sinó compromís amb la transformació de la societat

Respondre davant la cultura del rebuig i del malbaratament, promoure la cultura de la trobada, enfortir les comunitats cristianes perquè siguin cada vegada més un signe concret de l'amor de Crist cap als més petits i necessitats: aquests són els objectius de la Jornada Mundial dels pobres del diumenge 18 de novembre, que l'Església colombiana convida a celebrar a través del Secretariat Nacional de Pastoral Social (SNPS) - Càritas Colòmbia. "El Senyor escolta el pobre que l'invoca i el salva dels perills" (Sal 34) és el tema proposat enguany pel Papa a tots els catòlics i a les persones de bona voluntat, perquè no siguin indiferents als que invoquen la nostra ajuda i la nostra solidaritat.

Fides, 9 novembre 18

"Aquesta iniciativa del papa Francesc és una oportunitat per viure la fraternitat, la solidaritat, en família, en les parròquies i en les diòcesis Càritas Colòmbia. El missatge del Sant Pare subratlla tres verbs: cridar, respondre i ser lliures, per escoltar la crida de tants germans amb necessitats, vivint les obres de misericòrdia ", explica el Pare Enan Xavier Humánez, sotsdirector del SNPS.

Per a l'ocasió es van preparar diversos ajuts: els ensenyaments sobre els pobres en la Bíblia i en el magisteri, les reflexions sobre la II Jornada Mundial dels Pobres, els compromisos i les iniciatives que es duran a terme a les circumscripcions eclesiàstiques i en els diferents contextos socials.

Entre les propostes presentades per viure aquest dia, destaca la invitació als pobres a participar amb la comunitat en les Misses del diumenge 18 de novembre, no com a espectadors, sinó activament prenent part en les lectures, en l'oració dels fidels, a la processó de l'ofertori i en l'acció de gràcies. També es va proposar convidar a la gent pobra o necessitada d'ajuda que viu a prop dels feligresos de nosaltres, a compartir el dinar en família com a "convidats d'honor", el que ajudarà a viure la fe d'una manera més coherent.

La caritat viva és el compromís i la missió de tota l'Església, per la qual cosa també cal enfortir les Càritas parroquials i diocesanes, que animen i acompanyen el compromís de tota la comunitat en favor dels exclosos. Un altre objectiu d'aquesta ocasió és promoure la formació dels laics en la Doctrina Social de l'Església, per concentrar esforços en la construcció d'un nou sistema econòmic centrat en la persona humana. La invitació és a no reduir el Dia dels Pobres a "l'assistencialisme", sinó també a promoure el naixement de nous homes per una civilització d'amor.

Càritas Colòmbia també va demanar que es produeixin subsidis, també a través dels mitjans socials, per difondre el missatge del Papa i les activitats que promouen les parròquies i les diòcesis. Finalment, la consciència que la Mare Terra també és marginada, explotada i maltractada ha de fomentar l'organització d'activitats d'educació ambiental, la plantació d'arbres, la recollida d'escombraries, la promoció de programes de reciclatge, la neteja de llocs públics, la pintura de murals amb missatges ecològics, l'organització de reunions en institucions educatives, concerts, etc.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.