• Comença a l'Índia el Kumbh Mela, la major peregrinació religiosa del món
  • El Govern declara l’església de Sant Ruf de Lleida bé cultural d’interès nacional
  • El Parlament Europeu aprova una major protecció de la llibertat religiosa
  • L'Església Catòlica a Colòmbia manifesta dolor i repudi per atemptat a Escola de Policia
  • El papa Francesc: "Els immigrants són una riquesa per a la societat"
  • Vaticà: El P. Lombardi serà el moderador de la cimera anti abusos
  • L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu celebra el seu LXIX Capítol General
  • “Hem de tenir en compte la religiositat en un sentit plural”
  • Els bisbes catalans parlen del baptisme del Senyor i de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
  • El cardenal Omella nomena cinc nous canonges de la catedral de Barcelona

Dia dels Pobres a Colòmbia: No només assistencialisme, sinó compromís amb la transformació de la societat

Respondre davant la cultura del rebuig i del malbaratament, promoure la cultura de la trobada, enfortir les comunitats cristianes perquè siguin cada vegada més un signe concret de l'amor de Crist cap als més petits i necessitats: aquests són els objectius de la Jornada Mundial dels pobres del diumenge 18 de novembre, que l'Església colombiana convida a celebrar a través del Secretariat Nacional de Pastoral Social (SNPS) - Càritas Colòmbia. "El Senyor escolta el pobre que l'invoca i el salva dels perills" (Sal 34) és el tema proposat enguany pel Papa a tots els catòlics i a les persones de bona voluntat, perquè no siguin indiferents als que invoquen la nostra ajuda i la nostra solidaritat.

Fides, 9 novembre 18

"Aquesta iniciativa del papa Francesc és una oportunitat per viure la fraternitat, la solidaritat, en família, en les parròquies i en les diòcesis Càritas Colòmbia. El missatge del Sant Pare subratlla tres verbs: cridar, respondre i ser lliures, per escoltar la crida de tants germans amb necessitats, vivint les obres de misericòrdia ", explica el Pare Enan Xavier Humánez, sotsdirector del SNPS.

Per a l'ocasió es van preparar diversos ajuts: els ensenyaments sobre els pobres en la Bíblia i en el magisteri, les reflexions sobre la II Jornada Mundial dels Pobres, els compromisos i les iniciatives que es duran a terme a les circumscripcions eclesiàstiques i en els diferents contextos socials.

Entre les propostes presentades per viure aquest dia, destaca la invitació als pobres a participar amb la comunitat en les Misses del diumenge 18 de novembre, no com a espectadors, sinó activament prenent part en les lectures, en l'oració dels fidels, a la processó de l'ofertori i en l'acció de gràcies. També es va proposar convidar a la gent pobra o necessitada d'ajuda que viu a prop dels feligresos de nosaltres, a compartir el dinar en família com a "convidats d'honor", el que ajudarà a viure la fe d'una manera més coherent.

La caritat viva és el compromís i la missió de tota l'Església, per la qual cosa també cal enfortir les Càritas parroquials i diocesanes, que animen i acompanyen el compromís de tota la comunitat en favor dels exclosos. Un altre objectiu d'aquesta ocasió és promoure la formació dels laics en la Doctrina Social de l'Església, per concentrar esforços en la construcció d'un nou sistema econòmic centrat en la persona humana. La invitació és a no reduir el Dia dels Pobres a "l'assistencialisme", sinó també a promoure el naixement de nous homes per una civilització d'amor.

Càritas Colòmbia també va demanar que es produeixin subsidis, també a través dels mitjans socials, per difondre el missatge del Papa i les activitats que promouen les parròquies i les diòcesis. Finalment, la consciència que la Mare Terra també és marginada, explotada i maltractada ha de fomentar l'organització d'activitats d'educació ambiental, la plantació d'arbres, la recollida d'escombraries, la promoció de programes de reciclatge, la neteja de llocs públics, la pintura de murals amb missatges ecològics, l'organització de reunions en institucions educatives, concerts, etc.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 18 DE GENER

CELEBRACIÓ ECUMÈNICA EN LA SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. Amb la participació de representants de diverses confessions cristianes. Lloc: Catedral de Barcelona. Hora: 19.30 h

DISSABTE, 19 DE GENER

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “QUI ENS PODRÀ SEPARAR DE L’AMOR DE CRIST?”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit de Catalunya. Lloc: Residència salesiana Martí Codolar, Av. Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 10 h

DILLUNS, 21 DE GENER

INAUGURACIÓ DE LA PRIMERA FASE DEL JARDÍ BÍBLIC, AMB LA BENEDICCIÓ DE LES IMATGES D’ABRAHAM, SANT PAU I SANT FRUCTUÓS. Acte presidit per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de TarragonaLloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.