Dijous, 18 d'Abril de 2019
Sant Apol·loni, màrtir
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

JMJ Panamà: 35 presos estan fabricant 250 confessionaris

35 reclusos de la Presó La Joya i la Nueva Joya estan construint 250 confessionaris que s'instal·laran al Parc del Perdón durant la Jornada Mundial de la Joventut Panamà 2019. Són 35 persones privades de llibertat que han trobat una segona oportunitat de vida. Segons ells mateixos opinen, no es tracta "d'un simple treball de fusteria", sinó de sentir-se inclosos en un projecte per als joves, que igual que ells s'enfronten riscos socials, però que "encara poden prendre un camí diferent". Allà al taller han guanyat hores d'assossec, aprenentatge, treball en equip i confiança en si mateixos, aptituds que pensen posar en pràctica un cop surtin del centre penitenciari.

Vatican News, 9 novembre 18

Testimonis

Entre els testimonis cal destacar Jesús Ramos qui estava convençut que pagaria la seva condemna enmig de quatre parets, amb la Bíblia com la seva única companya; però, va ser triat per participar d'aquesta iniciativa i, tot i no ser catòlic, està segur de la valuosa aportació que la Jornada Mundial de la Joventut els deixa als joves del món.

"Jo sóc evangèlic i agraeixo que m'hagin tingut en compte perquè aquí he après a utilitzar les eines, a treballar amb la base del respecte i junts cap a una mateixa meta. Gràcies a la JMJ em sento inclòs i feliç de treballar per Déu", ha destacat.

Luis Domínguez s'encarrega de pintar i supervisar el poliment dels confessionaris. La seva experiència ha estat igual de gratificant que la dels seus companys en sentir-se part de la JMJ, i assegura que el que ha après al taller, ho ha de posar en pràctica un cop surti de la presó.

Així mateix va dir que se sent que està fent alguna cosa important, i li dóna gràcies a Déu per l'oportunitat que se li ha donat d'aportar amb una missió tan important com és la JMJ.

Una manera de sentir-se partícips a la JMJ

Els 250 confessionaris seran ubicats al Parc Recreatiu Omar al gener de 2019. Alma De León, Coordinadora de Projectes del Sistema Penitenciari va explicar que aquest treball es realitza amb el suport d'un instructor del INADEH i és una manera de demostrar a la societat la capacitat que tenen els privats de llibertat, i els desitjos que alberguen de ser persones diferents i útils.

Va explicar que en posar tot el seu esforç en aquests confessionaris ells se senten molt lligats a un interès espiritual del que significa el confessionari en si; se senten molt íntimament relacionats amb la JMJ i la joventut del món.

Per la seva banda Sharon Díaz, sotsdirectora general del Sistema Penitenciari, ha assenyalat que aquest tipus de projectes marca al privat de llibertat, no només en la part tècnica. "Saber que estan aportant al projecte país en l'espiritual, els fa sentir presents dins de la Jornada Mundial de la Joventut, independentment de la fe que cada un dels privats professi, formen un sol equip, i saben la importància de treballar en un projecte únic com aquest ".

Els confessionaris

La dissenyadora d'interiors Lilibeth Bennet va crear dos models diferents d'aquests confessionaris, tots dos inspirats en les línies corbes que té el logotip de la JMJ i utilitzant els mateixos colors. Per ella, els seus dissenys cobren un significat encara més especial en ser portats a la realitat per reclusos, ja que en ells hi ha l'obra transformadora de Crist, capaç de treure el millor de cada un de nosaltres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.