• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

El Papa: "Gràcies per fer periodisme de persones per a les persones"

El Papa ha rebut els membres de l'Institut per a la promoció de les noves generacions de publicistes. Una escola de periodisme alemanya fundada fa 50 anys després del Concili Vaticà II.

Vatican News, 9 novembre 18

Des de llavors, els ha dit el Papa, el vostre Institut forma a periodistes qualificats que obren en la seva professió i com a cristians en la societat. Alemanya pot sentir-se amb sort, ha afirmat, perquè molts dels periodistes ja sigui en els mitjans de comunicació coneguts i els eclesials, pertanyen a aquest Institut.

"Gràcies perquè com a periodistes es dediquen a les persones i diuen injustícia a les injustícies. Gràcies per parlar de les coses belles que potser no hi acaben a la portada dels mitjans, però que posen les persones al centre. Gràcies perquè amb el vostre estil cristià continuen fent un periodisme de persones per a les persones ".

Periodistes cristians que es distingeixen per actitud positiva

Com a periodistes cristians, es distingeixen per la vostra actitud positiva cap a la persona i per la vostra ètica professional. Vostès, ha apuntat, no fan només una feina, sinó que compleixen una tasca i un compromís. No obstant això, ha advertit el Pontífex, és fàcil deixar-se anar per una opinió comuna, per un derrotisme i un pessimisme que paralitza i cega. És pel costum que no afrontem més el mal dit, i permetem que les coses, "vagin com van" o com alguns han decidit que han d'anar.

Per tant, el Papa demana la franquesa que ve de l'Esperit Sant i que ens ajuda a confiar en la veritat de Crist que ens fa lliures. Saltem el mur de la tristesa i de la resignació i ajudem a les persones a obrir els ulls i les orelles però sobretot el cor per ser custodis els uns dels altres i així adonar-se'n de ser fills i filles de l'únic Pare.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.