• Comença a l'Índia el Kumbh Mela, la major peregrinació religiosa del món
  • El Govern declara l’església de Sant Ruf de Lleida bé cultural d’interès nacional
  • El Parlament Europeu aprova una major protecció de la llibertat religiosa
  • L'Església Catòlica a Colòmbia manifesta dolor i repudi per atemptat a Escola de Policia
  • El papa Francesc: "Els immigrants són una riquesa per a la societat"
  • Vaticà: El P. Lombardi serà el moderador de la cimera anti abusos
  • L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu celebra el seu LXIX Capítol General
  • “Hem de tenir en compte la religiositat en un sentit plural”
  • Els bisbes catalans parlen del baptisme del Senyor i de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
  • El cardenal Omella nomena cinc nous canonges de la catedral de Barcelona

El Papa: "Gràcies per fer periodisme de persones per a les persones"

El Papa ha rebut els membres de l'Institut per a la promoció de les noves generacions de publicistes. Una escola de periodisme alemanya fundada fa 50 anys després del Concili Vaticà II.

Vatican News, 9 novembre 18

Des de llavors, els ha dit el Papa, el vostre Institut forma a periodistes qualificats que obren en la seva professió i com a cristians en la societat. Alemanya pot sentir-se amb sort, ha afirmat, perquè molts dels periodistes ja sigui en els mitjans de comunicació coneguts i els eclesials, pertanyen a aquest Institut.

"Gràcies perquè com a periodistes es dediquen a les persones i diuen injustícia a les injustícies. Gràcies per parlar de les coses belles que potser no hi acaben a la portada dels mitjans, però que posen les persones al centre. Gràcies perquè amb el vostre estil cristià continuen fent un periodisme de persones per a les persones ".

Periodistes cristians que es distingeixen per actitud positiva

Com a periodistes cristians, es distingeixen per la vostra actitud positiva cap a la persona i per la vostra ètica professional. Vostès, ha apuntat, no fan només una feina, sinó que compleixen una tasca i un compromís. No obstant això, ha advertit el Pontífex, és fàcil deixar-se anar per una opinió comuna, per un derrotisme i un pessimisme que paralitza i cega. És pel costum que no afrontem més el mal dit, i permetem que les coses, "vagin com van" o com alguns han decidit que han d'anar.

Per tant, el Papa demana la franquesa que ve de l'Esperit Sant i que ens ajuda a confiar en la veritat de Crist que ens fa lliures. Saltem el mur de la tristesa i de la resignació i ajudem a les persones a obrir els ulls i les orelles però sobretot el cor per ser custodis els uns dels altres i així adonar-se'n de ser fills i filles de l'únic Pare.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 18 DE GENER

CELEBRACIÓ ECUMÈNICA EN LA SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. Amb la participació de representants de diverses confessions cristianes. Lloc: Catedral de Barcelona. Hora: 19.30 h

DISSABTE, 19 DE GENER

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “QUI ENS PODRÀ SEPARAR DE L’AMOR DE CRIST?”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit de Catalunya. Lloc: Residència salesiana Martí Codolar, Av. Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 10 h

DILLUNS, 21 DE GENER

INAUGURACIÓ DE LA PRIMERA FASE DEL JARDÍ BÍBLIC, AMB LA BENEDICCIÓ DE LES IMATGES D’ABRAHAM, SANT PAU I SANT FRUCTUÓS. Acte presidit per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de TarragonaLloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.