Dijous, 18 d'Abril de 2019
Sant Apol·loni, màrtir
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

Jornada RELIG 2018 sobre religió, mort i espiritualitat

La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya organitza la “Jornada RELIG 2018. Religió, mort i espiritualitat. Ritus funeraris i gestió de cementiris”. La jornada se celebrarà el dijous 29 de novembre a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Departament de Justícia, 9 novembre 18

Amb aquesta Jornada, la Direcció General d'Afers Religiosos vol reconèixer i fer difusió de diferents recursos divulgatius i de gestió sobre cementiris i ritus funeraris, així com donar a conèixer els resultats del projecte de recerca RELIG El pensament inter-intra-cultural de Raimon Panikkar dut a terme per la Universitat Pompeu Fabra, sumant-nos així als actes del centenari del seu naixement. Aquesta recerca està impulsada amb el suport d’Afers Religiosos en el marc de la línia d’ajuts RELIG  que promou la innovació i la recerca sobre afers religiosos amb la finalitat d’obtenir resultats científics i propostes d’intervenció aplicables en l’àmbit del dret a la llibertat religiosa.  

L’objectiu final de la jornada és contribuir a generar debat i reflexió entre tots els agents implicats. La presentació de les eines de gestió comptarà amb les experiències impulsades per diferents ajuntaments, així com la Guia per al respecte a la diversitat de creences als cementiris de Catalunya impulsada per la Direcció General d’Afers Religiosos en col·laboració amb el Departament de Salut i la Guia sobre celebracions funeràries  de creences i conviccions de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós.

La jornada es clourà amb la presentació del recurs didàctic a partir del llibre La gota d'aigua, segons Raimon Panikkar, d’Inês Castel-Branco, autora i editora Akiara Books. 

Les inscripcions es poden realitzar fins el 22 de novembre. Podeu consultar el programa i el formulari d’inscripció als enllaços següents: Programa Adm. Generalitat codi 10307 |  Programa i inscripció Adm. Local codi 20238.

La jornada s’adreça a empleats públics en general i, específicament, a aquells que hagin de planificar serveis públics o atendre persones d’orígens culturals i de religions diverses; professionals de l’àmbit d’intervenció social i de la salut; personal investigador en matèria d’afers religiosos; personal vinculat al teixit associatiu religiós i personal electe local.

Aquesta jornada del 29 de novembre suposa ja la cinquena de les Jornades RELIG, amb les quals la Direcció General d’Afers Religiosos vol contribuir a la difusió de bones pràctiques i recerques i sensibilitzar sobre la matèria del dret a la llibertat religiosa i la seva gestió. Podeu consultar en els enllaços següents el desenvolupament de les edicions anteriors: (RELIG 2014 sobre innovació i diversitat religiosa a l'àmbit local), (RELIG 2015 sobre diàleg interreligiós i acció comunitària i educativa),  (RELIG 2016 sobre joves i religió: escenaris de futur, agents de canvi) i la darrera edició RELIG 2017 (sobre espai públic i religió).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.