• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

Jornada RELIG 2018 sobre religió, mort i espiritualitat

La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya organitza la “Jornada RELIG 2018. Religió, mort i espiritualitat. Ritus funeraris i gestió de cementiris”. La jornada se celebrarà el dijous 29 de novembre a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Departament de Justícia, 9 novembre 18

Amb aquesta Jornada, la Direcció General d'Afers Religiosos vol reconèixer i fer difusió de diferents recursos divulgatius i de gestió sobre cementiris i ritus funeraris, així com donar a conèixer els resultats del projecte de recerca RELIG El pensament inter-intra-cultural de Raimon Panikkar dut a terme per la Universitat Pompeu Fabra, sumant-nos així als actes del centenari del seu naixement. Aquesta recerca està impulsada amb el suport d’Afers Religiosos en el marc de la línia d’ajuts RELIG  que promou la innovació i la recerca sobre afers religiosos amb la finalitat d’obtenir resultats científics i propostes d’intervenció aplicables en l’àmbit del dret a la llibertat religiosa.  

L’objectiu final de la jornada és contribuir a generar debat i reflexió entre tots els agents implicats. La presentació de les eines de gestió comptarà amb les experiències impulsades per diferents ajuntaments, així com la Guia per al respecte a la diversitat de creences als cementiris de Catalunya impulsada per la Direcció General d’Afers Religiosos en col·laboració amb el Departament de Salut i la Guia sobre celebracions funeràries  de creences i conviccions de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós.

La jornada es clourà amb la presentació del recurs didàctic a partir del llibre La gota d'aigua, segons Raimon Panikkar, d’Inês Castel-Branco, autora i editora Akiara Books. 

Les inscripcions es poden realitzar fins el 22 de novembre. Podeu consultar el programa i el formulari d’inscripció als enllaços següents: Programa Adm. Generalitat codi 10307 |  Programa i inscripció Adm. Local codi 20238.

La jornada s’adreça a empleats públics en general i, específicament, a aquells que hagin de planificar serveis públics o atendre persones d’orígens culturals i de religions diverses; professionals de l’àmbit d’intervenció social i de la salut; personal investigador en matèria d’afers religiosos; personal vinculat al teixit associatiu religiós i personal electe local.

Aquesta jornada del 29 de novembre suposa ja la cinquena de les Jornades RELIG, amb les quals la Direcció General d’Afers Religiosos vol contribuir a la difusió de bones pràctiques i recerques i sensibilitzar sobre la matèria del dret a la llibertat religiosa i la seva gestió. Podeu consultar en els enllaços següents el desenvolupament de les edicions anteriors: (RELIG 2014 sobre innovació i diversitat religiosa a l'àmbit local), (RELIG 2015 sobre diàleg interreligiós i acció comunitària i educativa),  (RELIG 2016 sobre joves i religió: escenaris de futur, agents de canvi) i la darrera edició RELIG 2017 (sobre espai públic i religió).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.