• Comença a l'Índia el Kumbh Mela, la major peregrinació religiosa del món
  • El Govern declara l’església de Sant Ruf de Lleida bé cultural d’interès nacional
  • El Parlament Europeu aprova una major protecció de la llibertat religiosa
  • L'Església Catòlica a Colòmbia manifesta dolor i repudi per atemptat a Escola de Policia
  • El papa Francesc: "Els immigrants són una riquesa per a la societat"
  • Vaticà: El P. Lombardi serà el moderador de la cimera anti abusos
  • L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu celebra el seu LXIX Capítol General
  • “Hem de tenir en compte la religiositat en un sentit plural”
  • Els bisbes catalans parlen del baptisme del Senyor i de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
  • El cardenal Omella nomena cinc nous canonges de la catedral de Barcelona

Jornada RELIG 2018 sobre religió, mort i espiritualitat

La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya organitza la “Jornada RELIG 2018. Religió, mort i espiritualitat. Ritus funeraris i gestió de cementiris”. La jornada se celebrarà el dijous 29 de novembre a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Departament de Justícia, 9 novembre 18

Amb aquesta Jornada, la Direcció General d'Afers Religiosos vol reconèixer i fer difusió de diferents recursos divulgatius i de gestió sobre cementiris i ritus funeraris, així com donar a conèixer els resultats del projecte de recerca RELIG El pensament inter-intra-cultural de Raimon Panikkar dut a terme per la Universitat Pompeu Fabra, sumant-nos així als actes del centenari del seu naixement. Aquesta recerca està impulsada amb el suport d’Afers Religiosos en el marc de la línia d’ajuts RELIG  que promou la innovació i la recerca sobre afers religiosos amb la finalitat d’obtenir resultats científics i propostes d’intervenció aplicables en l’àmbit del dret a la llibertat religiosa.  

L’objectiu final de la jornada és contribuir a generar debat i reflexió entre tots els agents implicats. La presentació de les eines de gestió comptarà amb les experiències impulsades per diferents ajuntaments, així com la Guia per al respecte a la diversitat de creences als cementiris de Catalunya impulsada per la Direcció General d’Afers Religiosos en col·laboració amb el Departament de Salut i la Guia sobre celebracions funeràries  de creences i conviccions de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós.

La jornada es clourà amb la presentació del recurs didàctic a partir del llibre La gota d'aigua, segons Raimon Panikkar, d’Inês Castel-Branco, autora i editora Akiara Books. 

Les inscripcions es poden realitzar fins el 22 de novembre. Podeu consultar el programa i el formulari d’inscripció als enllaços següents: Programa Adm. Generalitat codi 10307 |  Programa i inscripció Adm. Local codi 20238.

La jornada s’adreça a empleats públics en general i, específicament, a aquells que hagin de planificar serveis públics o atendre persones d’orígens culturals i de religions diverses; professionals de l’àmbit d’intervenció social i de la salut; personal investigador en matèria d’afers religiosos; personal vinculat al teixit associatiu religiós i personal electe local.

Aquesta jornada del 29 de novembre suposa ja la cinquena de les Jornades RELIG, amb les quals la Direcció General d’Afers Religiosos vol contribuir a la difusió de bones pràctiques i recerques i sensibilitzar sobre la matèria del dret a la llibertat religiosa i la seva gestió. Podeu consultar en els enllaços següents el desenvolupament de les edicions anteriors: (RELIG 2014 sobre innovació i diversitat religiosa a l'àmbit local), (RELIG 2015 sobre diàleg interreligiós i acció comunitària i educativa),  (RELIG 2016 sobre joves i religió: escenaris de futur, agents de canvi) i la darrera edició RELIG 2017 (sobre espai públic i religió).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 18 DE GENER

CELEBRACIÓ ECUMÈNICA EN LA SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. Amb la participació de representants de diverses confessions cristianes. Lloc: Catedral de Barcelona. Hora: 19.30 h

DISSABTE, 19 DE GENER

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “QUI ENS PODRÀ SEPARAR DE L’AMOR DE CRIST?”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit de Catalunya. Lloc: Residència salesiana Martí Codolar, Av. Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 10 h

DILLUNS, 21 DE GENER

INAUGURACIÓ DE LA PRIMERA FASE DEL JARDÍ BÍBLIC, AMB LA BENEDICCIÓ DE LES IMATGES D’ABRAHAM, SANT PAU I SANT FRUCTUÓS. Acte presidit per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de TarragonaLloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.