• Comença a l'Índia el Kumbh Mela, la major peregrinació religiosa del món
  • El Govern declara l’església de Sant Ruf de Lleida bé cultural d’interès nacional
  • El Parlament Europeu aprova una major protecció de la llibertat religiosa
  • L'Església Catòlica a Colòmbia manifesta dolor i repudi per atemptat a Escola de Policia
  • El papa Francesc: "Els immigrants són una riquesa per a la societat"
  • Vaticà: El P. Lombardi serà el moderador de la cimera anti abusos
  • L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu celebra el seu LXIX Capítol General
  • “Hem de tenir en compte la religiositat en un sentit plural”
  • Els bisbes catalans parlen del baptisme del Senyor i de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
  • El cardenal Omella nomena cinc nous canonges de la catedral de Barcelona

La Congregació de la Causa dels Sants promulga el decret de beatificació del Servent de Déu Marià Mullerat i Soldevila

Aquest dijous, dia 8 de novembre, la Congregació de la Causa dels Sants ha promulgat el Decret de beatificació del Servent de Déu Marià Mullerat i Soldevila, pare de família i metge de professió, mort el 13 d’agost de 1936 a El Pla, prop d’Arbeca, per odi a la fe.

Arquebisbat de Tarragona, 9 novembre 18

Després de comprovar la fama de martiri estesa entre els fidels i amb el compliment de les exigències del Dret, el dia 9 de juliol de 2003, essent arquebisbe metropolità de Tarragona i primat el Dr. Lluís Martínez Sistach, va decretar obrir la Causa diocesana i, un any després, el dia 26 d’abril de 2004 es va celebrar la sessió de clausura. La Congregació per a la Causa dels Sants va atorgar el decret de validesa dels actes l’any 2007.

El lloc i data de la celebració de beatificació es donaran a conèixer properament.

Breu perfil biogràfic de Marià Mullerat i Soldevila

Marià Mullerat va néixer a Santa Coloma de Queralt el 24 de març de 1897. Als tretze anys va ser enviat a Reus on va ingressar al col·legi «Sant Pere Apòstol», pertanyent als religiosos Fills de la Sagrada Família, fundats per Sant Josep Manyanet. L’any 1914 va començar la carrera de medicina a la Universitat de Barcelona sent un dels estudiants més actius que recorria, especialment durant les vacances, diversos pobles i ciutats donant conferències sobre temes catòlics i sociopolítics en conformitat amb la doctrina de l’Església. Va obtenir la llicenciatura en medicina i cirurgia a l’octubre de 1921.

Mesos més tard, el 14 de gener de 1922, va contraure matrimoni amb Dolors Sans i Bové a Arbeca. En aquesta població van establir la seva llar, i allà, i en diversos pobles veïns, va exercir com a metge. Del matrimoni van néixer cinc filles, encara que la primogènita va morir tot just nascuda al gener de 1923. Va pertànyer a l’associació dels Exercicis Espirituals Parroquials. Es va inscriure en el Apostolat de l’Oració i va ser president del grup de la Perseverança de la fe. Animava els malalts greus a rebre els sagraments, assistia als pobres de manera gratis i fins als ajudava amb mitjans materials.

L’any 1924 va ser elegit alcalde d’Arbeca, càrrec que va exercir per dos triennis consecutius, fins al març de 1930. Era respectat pels seus conciutadans i va treballar en favor d’una convivència en pau entre els habitants de la vila, i va impulsar el progrés en els diferents àmbits, també en el religiós.

L’any 1931, en proclamar-se la Segona República Espanyola, es va manifestar molt conscient de la gravetat de la situació i del perill que corria la seva pròpia existència, per motiu de la fe que professava en l’àmbit personal i professional.

El matí del dia 13 d’agost de 1936 va ser tret violentament del seu domicili. Fins i tot, en aquests moments, no va deixar de fer el bé a aquells que el perseguien. Juntament amb cinc detinguts més va ser portat a «El Pla», a uns 3 quilòmetres de distància d’Arbeca, on va ser mort.

La fama del martiri del Servent de Déu va començar arrel del coneixement de la seva mort i va anar augmentant amb el pas del temps.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 18 DE GENER

CELEBRACIÓ ECUMÈNICA EN LA SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. Amb la participació de representants de diverses confessions cristianes. Lloc: Catedral de Barcelona. Hora: 19.30 h

DISSABTE, 19 DE GENER

TROBADA ANUAL DE LA RENOVACIÓ CARISMÀTICA DE CATALUNYA AMB EL LEMA “QUI ENS PODRÀ SEPARAR DE L’AMOR DE CRIST?”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit de Catalunya. Lloc: Residència salesiana Martí Codolar, Av. Vidal i Barraquer, 15, Barcelona. Hora: 10 h

DILLUNS, 21 DE GENER

INAUGURACIÓ DE LA PRIMERA FASE DEL JARDÍ BÍBLIC, AMB LA BENEDICCIÓ DE LES IMATGES D’ABRAHAM, SANT PAU I SANT FRUCTUÓS. Acte presidit per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de TarragonaLloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1-C, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.