Dilluns, 15 d'Octubre de 2018
Santa Teresa de Jesús, verge i doctora
  • El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell
  • Les pèrdues econòmiques pels desastres climàtics creixen un 151% en vint anys
  • El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II
  • Nous nomenaments signats per l'Arquebisbe de Tarragona
  • Els aiguats deixen 10 morts i un desaparegut a Mallorca
  • El papa Francesc possiblement viatjarà a Madagascar el 2019
  • Els bisbes catalans parlen de la canonització del papa Pau VI i l’arquebisbe Óscar Romero
  • Coneguem quina és la tasca del missioner germà de La Salle Joan Sala Coll
  • L’embassament de Riudecanyes i la Sagrada Família, objectius gihadistes
  • "L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II

El papa Francesc ha recordat aquest dimecres 10 d'octubre a sant Joan Pau II durant l'audiència que va concedir, a l'Aula Pau VI, a un grup de pelegrins polonesos de l'arxidiòcesi de Cracòvia, presents a Roma per commemorar el 40è aniversari de l'elecció del papa polonès el proper 16 d'octubre.

AICA, 11 octubre 18

En el seu discurs el pontífex va assegurar que "sant Joan Pau II va enriquir a l'Església universal amb una gran quantitat de dons, que en gran part va heretar del tresor de la fe i la santedat de la seva terra i de la seva Església".

"Va portar en el seu cor i, per així dir-ho, en la carn els testimonis dels sants de Cracòvia: des de Sant Estanislau i Santa Eduvigis reina, fins Sant Albert i Santa Faustina", va dir Francesc.

D'ells, "aprendre la dedicació il·limitada a Déu i la gran sensibilitat per a cada home; dedicació i sensibilitat manifestades en el seu ministeri sacerdotal, episcopal i papal ".

Sant Joan Pau II, va dir el Papa, "va rebre" de Déu el gran do de poder llegir els signes dels temps a la llum de l'Evangeli, i ho va fer fructificar a benefici del camí del seu poble, del seu poble, que en els diversos esdeveniments dolorosos mai va perdre la confiança en Déu ni la fidelitat a la pròpia cultura arrelada en l'esperit cristià ".

"Fidel a aquestes arrels, va tractar de fer que l'Església s'erigís com guardiana dels drets inalienables de l'home, de la família i dels pobles, per ser signe de pau, de justícia i de desenvolupament integral per a tota la família humana". Alhora, "subratllava sempre la prioritat de la gràcia i l'obediència a la voluntat de Déu, abans de qualsevol càlcul humà".

"Aquesta rica herència, que Sant Joan Pau II ens ha deixat, és per a nosaltres, i especialment per als seus compatriotes, un desafiament per a ser fidels a Crist i respondre amb alegre dedicació al cridat a la santedat, que el Senyor dirigeix ??a cada un i cadascuna de nosaltres, en la nostra situació personal, familiar i social específica ".

Finalment, el Papa va agrair a l'Església a Cracòvia l'acollida que li va brindar durant la Jornada Mundial de la Joventut de 2016.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 12 D'OCTUBRE

65a JORNADA GENERAL DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL LEMA “ANEU PER TOT ARREU I DONEU FRUIT”. Lloc: col·legi Salesians Sant Joan Bosco, Pg. Vall d’Hebron, 258, Barcelona. Hora: 9.30 h

DISSABTE, 13 D'OCTUBRE

OBRA DE TEATRE “POBRECITO FRANCISCO DE ASÍS”. Obra de teatre sobre Sant Francesc d'Assís, adreçada a tos els públics, amb dos actors, un com a Francesc i l’altre que arriba a donar cos a 12 personatges. És un obra interactiva, dinàmica, i contundent en el seu missatge, narrat en llenguatge actual. Lloc: Caputxins d’Igualada, c. Caputxins, 66, Igualada. Hora: de 17.30 a 19.30 h

DIUMENGE, 14 D'OCTUBRE

CANONITZACIÓ DE PAU VI, ÒSCAR ROMERO I ALTRES BEATS. Lloc: Plaça de Sant Pere, Ciutat del Vaticà. Hora: 10.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.