Dijous, 13 de Desembre de 2018
Santa Llúcia, verge i màrtir
  • Kenya: Sacerdot assassinat en un atracament a mà armada
  • El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà la família coral de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau
  • No a la confiscació de propietats eclesiàstiques a Israel
  • Piero Marini, distingit amb el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
  • Mn. Manuel Claret rep un homenatge pòstum sis mesos després de la seva mort
  • Cardenal Parolin: "L'aïllament no és la resposta davant la migració"
  • El 36% de persones de la Diòcesi de Barcelona viuen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial
  • “Un jutge no pot obligar a l’alimentació forçada”
  • El bisbe de Solsona dona suport als dejunis els divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam
  • Catequesi del Papa: "Que Jesús ens doni la gràcia d'una total confiança en Déu"

El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II

El papa Francesc ha recordat aquest dimecres 10 d'octubre a sant Joan Pau II durant l'audiència que va concedir, a l'Aula Pau VI, a un grup de pelegrins polonesos de l'arxidiòcesi de Cracòvia, presents a Roma per commemorar el 40è aniversari de l'elecció del papa polonès el proper 16 d'octubre.

AICA, 11 octubre 18

En el seu discurs el pontífex va assegurar que "sant Joan Pau II va enriquir a l'Església universal amb una gran quantitat de dons, que en gran part va heretar del tresor de la fe i la santedat de la seva terra i de la seva Església".

"Va portar en el seu cor i, per així dir-ho, en la carn els testimonis dels sants de Cracòvia: des de Sant Estanislau i Santa Eduvigis reina, fins Sant Albert i Santa Faustina", va dir Francesc.

D'ells, "aprendre la dedicació il·limitada a Déu i la gran sensibilitat per a cada home; dedicació i sensibilitat manifestades en el seu ministeri sacerdotal, episcopal i papal ".

Sant Joan Pau II, va dir el Papa, "va rebre" de Déu el gran do de poder llegir els signes dels temps a la llum de l'Evangeli, i ho va fer fructificar a benefici del camí del seu poble, del seu poble, que en els diversos esdeveniments dolorosos mai va perdre la confiança en Déu ni la fidelitat a la pròpia cultura arrelada en l'esperit cristià ".

"Fidel a aquestes arrels, va tractar de fer que l'Església s'erigís com guardiana dels drets inalienables de l'home, de la família i dels pobles, per ser signe de pau, de justícia i de desenvolupament integral per a tota la família humana". Alhora, "subratllava sempre la prioritat de la gràcia i l'obediència a la voluntat de Déu, abans de qualsevol càlcul humà".

"Aquesta rica herència, que Sant Joan Pau II ens ha deixat, és per a nosaltres, i especialment per als seus compatriotes, un desafiament per a ser fidels a Crist i respondre amb alegre dedicació al cridat a la santedat, que el Senyor dirigeix ??a cada un i cadascuna de nosaltres, en la nostra situació personal, familiar i social específica ".

Finalment, el Papa va agrair a l'Església a Cracòvia l'acollida que li va brindar durant la Jornada Mundial de la Joventut de 2016.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 13 DE DESEMBRE

SEMBRADORS D’ESTELS. Activitat adreçada a les escoles de Tarragona que marca l’inici de la campanya d’Infància Missionera del curs amb el lema “Aventura’t a ser missioner”. Organitza: delegació de missions i cooperació entre les Esglésies de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Església de Sant Antoni de Pàdua, Rambla Nova, 105, Tarragona. Hora: 15.30 h

SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE “RAÓ I EMOCIÓ: SOCIETAT, POLÍTICA I RELIGIÓ”. Sessions sobre “Raó, emocions i coneixement segons la ciència” i “Raó i emoció en la psicologia i l’ensenyament”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Palau Macaya. Dies: 13 i 14. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: de 16 a 20 h

DIVENDRES, 14 DE DESEMBRE

ORATORI “PONTIFICAL DE FLAMES”, amb lletra de Mn. Miquel Melendres i música de Mn. Francesc Tàpies. Concert extraordinari amb motiu dels 30 anys del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Organitzen: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i Joventuts musicals de Tarragona. A càrrec de: Cor Ciutat de Tarragona, Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i altres professionals músics de la ciutat. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE

MISSA I BENEDICCIÓ DELS “JESUSETS”. Presidida per Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida. La Missa serà cantada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida. dirigit per Mn. Joaquim Mesalles. Lloc: Catedral de Lleida. Hora: 12.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.