Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

El papa Francesc recorda el llegat i els dons de sant Joan Pau II

El papa Francesc ha recordat aquest dimecres 10 d'octubre a sant Joan Pau II durant l'audiència que va concedir, a l'Aula Pau VI, a un grup de pelegrins polonesos de l'arxidiòcesi de Cracòvia, presents a Roma per commemorar el 40è aniversari de l'elecció del papa polonès el proper 16 d'octubre.

AICA, 11 octubre 18

En el seu discurs el pontífex va assegurar que "sant Joan Pau II va enriquir a l'Església universal amb una gran quantitat de dons, que en gran part va heretar del tresor de la fe i la santedat de la seva terra i de la seva Església".

"Va portar en el seu cor i, per així dir-ho, en la carn els testimonis dels sants de Cracòvia: des de Sant Estanislau i Santa Eduvigis reina, fins Sant Albert i Santa Faustina", va dir Francesc.

D'ells, "aprendre la dedicació il·limitada a Déu i la gran sensibilitat per a cada home; dedicació i sensibilitat manifestades en el seu ministeri sacerdotal, episcopal i papal ".

Sant Joan Pau II, va dir el Papa, "va rebre" de Déu el gran do de poder llegir els signes dels temps a la llum de l'Evangeli, i ho va fer fructificar a benefici del camí del seu poble, del seu poble, que en els diversos esdeveniments dolorosos mai va perdre la confiança en Déu ni la fidelitat a la pròpia cultura arrelada en l'esperit cristià ".

"Fidel a aquestes arrels, va tractar de fer que l'Església s'erigís com guardiana dels drets inalienables de l'home, de la família i dels pobles, per ser signe de pau, de justícia i de desenvolupament integral per a tota la família humana". Alhora, "subratllava sempre la prioritat de la gràcia i l'obediència a la voluntat de Déu, abans de qualsevol càlcul humà".

"Aquesta rica herència, que Sant Joan Pau II ens ha deixat, és per a nosaltres, i especialment per als seus compatriotes, un desafiament per a ser fidels a Crist i respondre amb alegre dedicació al cridat a la santedat, que el Senyor dirigeix ??a cada un i cadascuna de nosaltres, en la nostra situació personal, familiar i social específica ".

Finalment, el Papa va agrair a l'Església a Cracòvia l'acollida que li va brindar durant la Jornada Mundial de la Joventut de 2016.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.