Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

"L'avortament no és un dret, és com pagar a un sicari per resoldre un problema"

El papa Francesc va continuar aquest dimecres 10 d'octubre al matí amb la seva catequesi de l'Audiència General dedicada al Decàleg. Aquest dimecres la va dedicar al cinquè manament: "No mataràs".

AICA, 11 octubre 18

Es podria dir que tot el mal que es fa al món, va afirmar el Sant Pare, es resumeix en això: menyspreu per la vida. "La vida és atacada per les guerres, per les organitzacions que exploten a l'home, per les especulacions sobre la creació i la cultura del rebuig, i per tots els sistemes que sotmeten l'existència humana a càlculs d'oportunitat, mentre que un nombre escandalós de persones viuen en un estat indigne de l'home. Això és el menyspreu per la vida, és a dir: matar, d'alguna manera ".

El Papa va explicar també "l'enfocament contradictori que permet la supressió de la vida humana a l'úter matern en nom de la salvaguarda d'altres drets. Però, com pot ser terapèutic, civil o simplement humà un acte que suprimeix la vida innocent i indefensa en el seu naixement? I jo els pregunto - afegeix el Pontífex - És just treure una vida humana per resoldre un problema? Quina cosa pensen vostès? És just? És just pagar a un sicari per resoldre un problema? No es pot, no és just treure la vida a un ésser humà, fins i tot petit, per resoldre un problema. És com pagar a un sicari per resoldre un problema.

Aquests enfocaments i aquesta manera d'actuar, la violència i el rebuig de la vida neixen de la por, va afirmar Francesc. "L'acceptació de l'altre, de fet, és un desafiament a l'individualisme. Pensem, per exemple -va precisar- quan es descobreix que una vida que està per néixer, és portadora d'una discapacitat, fins i tot d'una discapacitat greu. Els pares, en aquests casos dramàtics, necessiten una veritable proximitat, una veritable solidaritat, per afrontar la realitat superant temors comprensibles. En canvi, sovint reben consells apressats per interrompre l'embaràs, és a dir, això és una manera de dir: interrompre l'embaràs vol dir treure la vida a un, directament ".

"Un nen malalt és com tota persona necessitada a la terra, com un ancià que necessita ajuda, com tantes persones pobres que tenen dificultats per viure: ell, ella, que es presenta com un problema, és en realitat un do de Déu que pot treure'm de l'egoisme i fer-me créixer en l'amor".

El que porta l'home a rebutjar la vida, va assenyalar el Papa, són els ídols d'aquest món: els diners, el poder, l'èxit. Aquests són paràmetres erronis per avaluar la vida. L'única mesura autèntica de la vida és l'amor, l'amor amb què Déu l'estima, l'amor amb el qual Déu estima tota vida humana.

"De fet, el sentit positiu del manament" No matar ', és que Déu és amant de la vida, com acabem d'escoltar en la lectura bíblica. El secret de la vida se'ns revela per la manera en què el Fill de Déu l'ha portat, que es va fer home fins al punt d'assumir, a la creu, el rebuig, la debilitat, la pobresa i el dolor. A cada nen malalt, en cada ancià feble, en cada emigrant desesperat, en cada vida fràgil i amenaçada, Crist ens busca, busca el nostre cor, per obrir-nos l'alegria de l'amor ".

Hem de dir als homes i dones del món, va encoratjar el Sant Pare: no menyspreïn la vida! La vida dels altres, però també la seva pròpia, perquè fins i tot per a ella val el manament: "No matar". Cal dir-los a tants joves: No menyspreïn la seva existència! ¡Deixa de rebutjar l'obra de Déu! Tu ets obra de Déu! "Que ningú mesuri la vida segons els enganys d'aquest món -va advertir el pontífex- sinó que cada un s'accepti a si mateix i als altres en el nom del Pare que ens va crear. Ell és amant de la vida i tots som tan estimats per Ell que va enviar el seu Fill per nosaltres ".

El Papa va finalitzar la seva catequesi afirmant que "hem de dir als homes i les dones del món: no menyspreïn la vida. La vida dels altres, però també la seva pròpia vida, perquè també aquesta s'inclou en el manament 'no mataràs'. A tants joves els dic: no menyspreïs la teva existència! ¡Deixa de rebutjar l'obra de Déu! Tu ets obra de Déu!".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.