Dijous, 13 de Desembre de 2018
Santa Llúcia, verge i màrtir
  • Kenya: Sacerdot assassinat en un atracament a mà armada
  • El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà la família coral de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau
  • No a la confiscació de propietats eclesiàstiques a Israel
  • Piero Marini, distingit amb el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
  • Mn. Manuel Claret rep un homenatge pòstum sis mesos després de la seva mort
  • Cardenal Parolin: "L'aïllament no és la resposta davant la migració"
  • El 36% de persones de la Diòcesi de Barcelona viuen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial
  • “Un jutge no pot obligar a l’alimentació forçada”
  • El bisbe de Solsona dona suport als dejunis els divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam
  • Catequesi del Papa: "Que Jesús ens doni la gràcia d'una total confiança en Déu"

La congregació de Jesús-Maria fa 200 anys

200 anys per la congregació Jesús-Maria. Un bicentenari ple d’alegries, sacrificis i d’ajudar al pròxim. La Sagrada Família es va omplir per celebrar aquest gran aniversari. Una trajectòria en què el perdó ha fet girar els engranatges de la congregació tal com la fundadora santa Claudina va fer. Per tant, un perdó que ha portat a la institució religiosa fins on és ara.

Arquebisbat de Barcelona, 15 octubre 18

Santa Claudina Thévenet i el perdó

“Santa Claudina Thévenet rep aquest do dins d’una experiència de perdó molt forta. Produïda per l’assassinat dels seus dos germans grans i que fa que ella descobreixi la immensa bondat de Déu”. Així ho definia el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, qui va presidir l’Eucaristia per celebrar el bicentenari de la congregació.

Claudina Thévenet. Aquest va ser el nom religiós que es va atorgar a la Mare Maria de Sant Ignasi, nascuda a Lió, França. Va ser fundadora de la Congregació de Religioses de Jesús-Maria per a l’educació dels nens abandonats. Beatificada en 1981, el  papa Joan Pau II la va proclamar santa el 21 de març de 1993.

Per tant, el bicentenari de la congregació de Jesús-Maria commemorava la vida de la santa en una celebració molt emotiva per tots els seus membres. Cap d’ells va faltar a la cita a la basílica de la Sagrada Família. Un acte on el record d’Isa Solà, la missionera assassinada mentre donava la seva vida a Haití, va ser molt present.

Isa Solà

Membre important de la Congregació de Religioses de Jesús-Maria. Va viure molt de temps a l’estranger, dedicada a la cooperació al desenvolupament. Arran del terratrèmol d’Haití del 2010, Solà va anar a ajudar al país i s’hi va acabar quedant. Allà va crear un centre d’atenció i rehabilitació de mutilats, anomenat Projecte Haití. Sola portava pròtesis usades d’Espanya per a reciclar-les. Per aquest projecte era coneguda com la monja dels peus.

Finalment, va ser assassinada a trets a Port-au-Prince, on havia anat com a mestra i on va promoure centres escolars en els barris de les perifèries de la capital. Mentre conduïa al centre de la capital haitiana, va ser víctima d’un atracament i assassinada a trets per dos desconeguts que anaven en una moto i li van robar la bossa que portava.

Mirar al futur, recordant el passat

200 anys que serveixen per recordar el passat, els que han donat la seva vida per la congregació; el present, per no perdre de vista els objectius i projectes actuals. I finalment, el futur per continuar creixent amb el mateix entusiasme i els mateixos valors que Santa Claudina va aportar quan va posar la primera pedra de la congregació de Jesús-Maria.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 13 DE DESEMBRE

SEMBRADORS D’ESTELS. Activitat adreçada a les escoles de Tarragona que marca l’inici de la campanya d’Infància Missionera del curs amb el lema “Aventura’t a ser missioner”. Organitza: delegació de missions i cooperació entre les Esglésies de l’arquebisbat de Tarragona. Lloc: Església de Sant Antoni de Pàdua, Rambla Nova, 105, Tarragona. Hora: 15.30 h

SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE “RAÓ I EMOCIÓ: SOCIETAT, POLÍTICA I RELIGIÓ”. Sessions sobre “Raó, emocions i coneixement segons la ciència” i “Raó i emoció en la psicologia i l’ensenyament”. Organitzen: Fundació Joan Maragall i Palau Macaya. Dies: 13 i 14. Lloc: Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona. Hora: de 16 a 20 h

DIVENDRES, 14 DE DESEMBRE

ORATORI “PONTIFICAL DE FLAMES”, amb lletra de Mn. Miquel Melendres i música de Mn. Francesc Tàpies. Concert extraordinari amb motiu dels 30 anys del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Organitzen: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i Joventuts musicals de Tarragona. A càrrec de: Cor Ciutat de Tarragona, Cor de la Universitat Rovira i Virgili, Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i altres professionals músics de la ciutat. Lloc: Catedral de Tarragona. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE

MISSA I BENEDICCIÓ DELS “JESUSETS”. Presidida per Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida. La Missa serà cantada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida. dirigit per Mn. Joaquim Mesalles. Lloc: Catedral de Lleida. Hora: 12.00 h.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.