• Salvini vol multar les ONG que rescatin migrants al Mediterrani
  • Maduro anuncia eleccions anticipades a l'Assemblea Nacional de Veneçuela
  • El papa Francesc demana als bisbes una major proximitat amb els sacerdots
  • Papa a Missions Estrangeres: "No tingueu por d'evangelitzar amb valentia"
  • Es publica el llibre 'Sant Francesc Coll. Apòstol de l’evangeli'
  • Estrena del documental "425 anys: una història de resistència"
  • El compromís de Betània en l’acollida a víctimes d’abusos
  • El Comitè de l'ONU denuncia que un integrant d'ETA va ser torturat a Espanya
  • Papa: Custodiar sempre la vida, no a la cultura del descart
  • El Papa insta els periodistes a "treballar d'acord amb la veritat i la justícia"

La congregació de Jesús-Maria fa 200 anys

200 anys per la congregació Jesús-Maria. Un bicentenari ple d’alegries, sacrificis i d’ajudar al pròxim. La Sagrada Família es va omplir per celebrar aquest gran aniversari. Una trajectòria en què el perdó ha fet girar els engranatges de la congregació tal com la fundadora santa Claudina va fer. Per tant, un perdó que ha portat a la institució religiosa fins on és ara.

Arquebisbat de Barcelona, 15 octubre 18

Santa Claudina Thévenet i el perdó

“Santa Claudina Thévenet rep aquest do dins d’una experiència de perdó molt forta. Produïda per l’assassinat dels seus dos germans grans i que fa que ella descobreixi la immensa bondat de Déu”. Així ho definia el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, qui va presidir l’Eucaristia per celebrar el bicentenari de la congregació.

Claudina Thévenet. Aquest va ser el nom religiós que es va atorgar a la Mare Maria de Sant Ignasi, nascuda a Lió, França. Va ser fundadora de la Congregació de Religioses de Jesús-Maria per a l’educació dels nens abandonats. Beatificada en 1981, el  papa Joan Pau II la va proclamar santa el 21 de març de 1993.

Per tant, el bicentenari de la congregació de Jesús-Maria commemorava la vida de la santa en una celebració molt emotiva per tots els seus membres. Cap d’ells va faltar a la cita a la basílica de la Sagrada Família. Un acte on el record d’Isa Solà, la missionera assassinada mentre donava la seva vida a Haití, va ser molt present.

Isa Solà

Membre important de la Congregació de Religioses de Jesús-Maria. Va viure molt de temps a l’estranger, dedicada a la cooperació al desenvolupament. Arran del terratrèmol d’Haití del 2010, Solà va anar a ajudar al país i s’hi va acabar quedant. Allà va crear un centre d’atenció i rehabilitació de mutilats, anomenat Projecte Haití. Sola portava pròtesis usades d’Espanya per a reciclar-les. Per aquest projecte era coneguda com la monja dels peus.

Finalment, va ser assassinada a trets a Port-au-Prince, on havia anat com a mestra i on va promoure centres escolars en els barris de les perifèries de la capital. Mentre conduïa al centre de la capital haitiana, va ser víctima d’un atracament i assassinada a trets per dos desconeguts que anaven en una moto i li van robar la bossa que portava.

Mirar al futur, recordant el passat

200 anys que serveixen per recordar el passat, els que han donat la seva vida per la congregació; el present, per no perdre de vista els objectius i projectes actuals. I finalment, el futur per continuar creixent amb el mateix entusiasme i els mateixos valors que Santa Claudina va aportar quan va posar la primera pedra de la congregació de Jesús-Maria.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 22 DE MAIG

CONFERÈNCIA SOBRE “CRISTIANISME I ISLAM”. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià. A càrrec de: Jacint Duran i Jaume Flaquer, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Lloc: Ateneu Universitari Sant Pacià, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: de 12.15 a 13.15 h.

DIJOUS, 23 DE MAIG

JORNADA SOBRE ELS DRETS HUMANS. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. Lloc: Seminari de Vic, Sala d’actes Torras i Bages, Ronda Camprodon, 2, Vic. Hora: de 18 a 20.45 h.

DIVENDRES, 24 DE MAIG

VETLLA DE PREGÀRIA AMB LA CREU DE MOSSULLloc: església parroquial de Sant Joan Baptista, Tarragona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.