Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

Macron busca l’equilibri amb un pla contra la pobresa

El president francès, Emmanuel Macron, intenta equilibrar la seva política amb un ambiciós pla contra la pobresa. Després d’haver-se guanyat la reputació de “president dels rics” i que la seva popularitat hagi caigut fortament durant l’estiu, el jove dirigent va presentar, ahir, una sèrie de mesures socials per combatre la “reproducció de la pobresa”.

El Punt Avui, 14 setembre 18

Valorades en 40.000 milions d’euros, tindran com a objectius principals erradicar la pobresa infantil, afavorir la reinserció en el mercat laboral i simplificar i humanitzar el sistema d’ajudes socials. D’aquesta manera, Macron busca fer un lleuger gir a l’esquerra en la seva política neoliberal, que s’ha caracteritzat per una flexibilització del mercat laboral i una reducció de 5.000 milions dels impostos als més rics.

“Crec que podrem erradicar la pobresa al nostre país durant la propera generació”, va assegurar el president francès durant el discurs amb què va presentar aquest pla al Museu de l’Home, a París. Tot i que França és un dels països menys desiguals d’Europa, uns 9 milions d’habitants, el 14% de la seva població, viuen per sota del llindar de la pobresa. I un de cada cinc nens forma part d’una família desafavorida.

Per frenar la pobresa infantil, el dirigent centrista proposa limitar a un euro el preu dels menús escolars a les escoles dels barris i les localitats més modestes. També preveu impulsar la distribució d’esmorzars gratuïts.

L’altra gran mesura d’aquest pla contra la pobresa és la creació d’una “renda universal d’activitat”. Impulsada amb una nova legislació el 2020, servirà per fusionar les diferents ajudes socials, com les ajudes al lloguer o la renda de solidaritat activa (RSA) –l’equivalent a França de la renda mínima d’inserció–. Tot i que aquesta mesura simplificarà el complex sistema d’ajudes socials francès i garantirà als més pobres uns “ingressos mínims dignes”, les associacions temen que serveixi per reduir el pressupost total de les prestacions socials.

De fet, l’executiu francès ha previst una quasi congelació de les pensions i les ajudes socials durant els dos pròxims anys. Amb el seu pla contra la pobresa, Macron és acusat de posar aigua al vi a les seves polítiques neoliberals.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.