• ’Editorial Claret presenta “Canviar el consum per canviar la vida”, una proposta educativa i de conversió ecològica
  • Els targarins visqueren la gran festa religiosa i cultural del Corpus
  • Calor, crida de Sant'Egidio: Hi ha molts ancians en perill. No els deixem sols
  • El Secretariat Interdiocesà de Catequesi organitza les XVIIIes Jornades Interdiocesanes de Catequesi
  • La Filmoteca Vaticana presenta el "videocatecisme de l'Església Catòlica"
  • L’Orde del Sant Sepulcre nomena el català Enric Mas Vice-governador General per Llatinoamèrica
  • Cardenal Omella: «l’Eucaristia és el centre de la vida cristiana, que fa i construeix l’Església»
  • Mèxic - Sol·licitud d'asil s'ha convertit en un viacrucis per als immigrants
  • Polítics encara a la presó, esglésies assetjades, fidels atacats: el diàleg continua sent la solució a la crisi
  • Des d'avui 30a reunió del Consell de Cardenals amb el Papa

Macron busca l’equilibri amb un pla contra la pobresa

El president francès, Emmanuel Macron, intenta equilibrar la seva política amb un ambiciós pla contra la pobresa. Després d’haver-se guanyat la reputació de “president dels rics” i que la seva popularitat hagi caigut fortament durant l’estiu, el jove dirigent va presentar, ahir, una sèrie de mesures socials per combatre la “reproducció de la pobresa”.

El Punt Avui, 14 setembre 18

Valorades en 40.000 milions d’euros, tindran com a objectius principals erradicar la pobresa infantil, afavorir la reinserció en el mercat laboral i simplificar i humanitzar el sistema d’ajudes socials. D’aquesta manera, Macron busca fer un lleuger gir a l’esquerra en la seva política neoliberal, que s’ha caracteritzat per una flexibilització del mercat laboral i una reducció de 5.000 milions dels impostos als més rics.

“Crec que podrem erradicar la pobresa al nostre país durant la propera generació”, va assegurar el president francès durant el discurs amb què va presentar aquest pla al Museu de l’Home, a París. Tot i que França és un dels països menys desiguals d’Europa, uns 9 milions d’habitants, el 14% de la seva població, viuen per sota del llindar de la pobresa. I un de cada cinc nens forma part d’una família desafavorida.

Per frenar la pobresa infantil, el dirigent centrista proposa limitar a un euro el preu dels menús escolars a les escoles dels barris i les localitats més modestes. També preveu impulsar la distribució d’esmorzars gratuïts.

L’altra gran mesura d’aquest pla contra la pobresa és la creació d’una “renda universal d’activitat”. Impulsada amb una nova legislació el 2020, servirà per fusionar les diferents ajudes socials, com les ajudes al lloguer o la renda de solidaritat activa (RSA) –l’equivalent a França de la renda mínima d’inserció–. Tot i que aquesta mesura simplificarà el complex sistema d’ajudes socials francès i garantirà als més pobres uns “ingressos mínims dignes”, les associacions temen que serveixi per reduir el pressupost total de les prestacions socials.

De fet, l’executiu francès ha previst una quasi congelació de les pensions i les ajudes socials durant els dos pròxims anys. Amb el seu pla contra la pobresa, Macron és acusat de posar aigua al vi a les seves polítiques neoliberals.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 25 DE JUNY

CURS SOBRE ANTONI GAUDÍ. Dies: del 25 al 28. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià i Facultat Antoni Gaudí. Lloc: Facultat Antoni Gaudí, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 17 h

DIMECRES, 26 DE JUNY

TALLER SOBRE “EDUCACIÓ DE LA INTIMITAT I PREVENCIÓ D’ABUSOS SEXUALS A MENORS”. A càrrec de: Lourdes Illán, psicòloga i sexòloga. Lloc: església de Sant Joan, Berga. Hora: 20.30 h

DIJOUS, 27 DE JUNY

JORNADA SOBRE ART I CULTURA RELIGIOSA A CATALUNYA. Organitzen: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Lloc: Institut Superior de Ciències Religioses, Ronda de Francesc Camprodon, 2, Vic. Hora: de 9 a 17.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.