• Costa Rica: Després de 10 dies de vaga i violència, la primera reunió entre el govern i els sindicats
  • El Suprem espanyol estableix que un tocament no consentit és abús sexual
  • El papa Francesc demana preservar el tresor de la llibertat
  • 980è aniversari de la dedicació de la catedral de Girona
  • Reunió dels Bisbes i el Consell Assessor de Rectors a la CEE
  • La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants
  • La Sagrada Família mostra l’interior de la torre de Jesucrist a les seves Portes Obertes
  • Els bisbes catalans parlen dels 800 anys de l'Orde de la Mercè
  • Nomenament de tres canonges del Capítol de la Catedral de Tarragona
  • "Un cristià sempre ha de ser conscient que és pecador"

Macron busca l’equilibri amb un pla contra la pobresa

El president francès, Emmanuel Macron, intenta equilibrar la seva política amb un ambiciós pla contra la pobresa. Després d’haver-se guanyat la reputació de “president dels rics” i que la seva popularitat hagi caigut fortament durant l’estiu, el jove dirigent va presentar, ahir, una sèrie de mesures socials per combatre la “reproducció de la pobresa”.

El Punt Avui, 14 setembre 18

Valorades en 40.000 milions d’euros, tindran com a objectius principals erradicar la pobresa infantil, afavorir la reinserció en el mercat laboral i simplificar i humanitzar el sistema d’ajudes socials. D’aquesta manera, Macron busca fer un lleuger gir a l’esquerra en la seva política neoliberal, que s’ha caracteritzat per una flexibilització del mercat laboral i una reducció de 5.000 milions dels impostos als més rics.

“Crec que podrem erradicar la pobresa al nostre país durant la propera generació”, va assegurar el president francès durant el discurs amb què va presentar aquest pla al Museu de l’Home, a París. Tot i que França és un dels països menys desiguals d’Europa, uns 9 milions d’habitants, el 14% de la seva població, viuen per sota del llindar de la pobresa. I un de cada cinc nens forma part d’una família desafavorida.

Per frenar la pobresa infantil, el dirigent centrista proposa limitar a un euro el preu dels menús escolars a les escoles dels barris i les localitats més modestes. També preveu impulsar la distribució d’esmorzars gratuïts.

L’altra gran mesura d’aquest pla contra la pobresa és la creació d’una “renda universal d’activitat”. Impulsada amb una nova legislació el 2020, servirà per fusionar les diferents ajudes socials, com les ajudes al lloguer o la renda de solidaritat activa (RSA) –l’equivalent a França de la renda mínima d’inserció–. Tot i que aquesta mesura simplificarà el complex sistema d’ajudes socials francès i garantirà als més pobres uns “ingressos mínims dignes”, les associacions temen que serveixi per reduir el pressupost total de les prestacions socials.

De fet, l’executiu francès ha previst una quasi congelació de les pensions i les ajudes socials durant els dos pròxims anys. Amb el seu pla contra la pobresa, Macron és acusat de posar aigua al vi a les seves polítiques neoliberals.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

CONCERT INAUGURAL DEL NOU ORGUE DE LA MERCÈ. A càrrec de: Thomas Ospital, organista cotitular de Saint Eustache (París) i organista resident de la Maison de Radio France. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 20 h 

DILLUNS, 24 DE SETEMBRE

MISSA SOLEMNE EN LA FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ, PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONA. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 10.30 h

DIMECRES, 26 DE SETEMBRE

INAUGURACIÓ OFICIAL DEL CURS 2018-2019 DE L’ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ (FACULTAT DE TEOLOGIA DE CATALUNYA, FACULTAT DE FILOSOFIA DE CATALUNYA, FACULTAT ANTONI GAUDÍ, INSTITUT SUPERIOR DE LITÚRGIA DE BARCELONA I INSTITUT DE TEOLOGIA FONAMENTAL). Lliçó inaugural sobre “Escletxes en el jo impermeable a Déu. La proposta cristiana en un món secular”, a càrrec del Dr. Xavier Morlans. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 11.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.