• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

Macron busca l’equilibri amb un pla contra la pobresa

El president francès, Emmanuel Macron, intenta equilibrar la seva política amb un ambiciós pla contra la pobresa. Després d’haver-se guanyat la reputació de “president dels rics” i que la seva popularitat hagi caigut fortament durant l’estiu, el jove dirigent va presentar, ahir, una sèrie de mesures socials per combatre la “reproducció de la pobresa”.

El Punt Avui, 14 setembre 18

Valorades en 40.000 milions d’euros, tindran com a objectius principals erradicar la pobresa infantil, afavorir la reinserció en el mercat laboral i simplificar i humanitzar el sistema d’ajudes socials. D’aquesta manera, Macron busca fer un lleuger gir a l’esquerra en la seva política neoliberal, que s’ha caracteritzat per una flexibilització del mercat laboral i una reducció de 5.000 milions dels impostos als més rics.

“Crec que podrem erradicar la pobresa al nostre país durant la propera generació”, va assegurar el president francès durant el discurs amb què va presentar aquest pla al Museu de l’Home, a París. Tot i que França és un dels països menys desiguals d’Europa, uns 9 milions d’habitants, el 14% de la seva població, viuen per sota del llindar de la pobresa. I un de cada cinc nens forma part d’una família desafavorida.

Per frenar la pobresa infantil, el dirigent centrista proposa limitar a un euro el preu dels menús escolars a les escoles dels barris i les localitats més modestes. També preveu impulsar la distribució d’esmorzars gratuïts.

L’altra gran mesura d’aquest pla contra la pobresa és la creació d’una “renda universal d’activitat”. Impulsada amb una nova legislació el 2020, servirà per fusionar les diferents ajudes socials, com les ajudes al lloguer o la renda de solidaritat activa (RSA) –l’equivalent a França de la renda mínima d’inserció–. Tot i que aquesta mesura simplificarà el complex sistema d’ajudes socials francès i garantirà als més pobres uns “ingressos mínims dignes”, les associacions temen que serveixi per reduir el pressupost total de les prestacions socials.

De fet, l’executiu francès ha previst una quasi congelació de les pensions i les ajudes socials durant els dos pròxims anys. Amb el seu pla contra la pobresa, Macron és acusat de posar aigua al vi a les seves polítiques neoliberals.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.