• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

Estats Units: El Papa accepta la renúncia del bisbe Bransfield, acusat d'abusos

L'Oficina de Premsa de la Santa Seu ha informat aquest dijous 13 de setembre, que el papa Francesc "va acceptar la renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Wheeling-Charleston (EUA), presentada per Michael J. Bransfield, i va nomenar administrador apostòlic 'seu vacant' de la mateixa diòcesi a monsenyor William I. Lori, arquebisbe de Baltimore".

AICA, 14 setembre 18

Segons indica la informació de VaticanNews, tot i que no s'especifica en el comunicat vaticà, el bisbe Bransfield està sent investigat per assetjament sexual a adults. De fet, monsenyor Lori arriba a aquesta diòcesi de Virgínia amb un encàrrec especial del Papa: conduir una investigació sobre les acusacions contra el pastor sortint.

L'actual nunci als Estats Units, monsenyor Christophe Pierre, va deixar clar que monsenyor Lori, com a administrador apostòlic de Wheeling-Charleston, "té una funció específica més enllà de l'impuls pastoral de la diòcesi".

Per la seva banda l'arxidiòcesi de Baltimore, va emetre un comunicat citant declaracions del seu pastor: "La meva principal preocupació és l'atenció i el suport dels sacerdots i la gent de la diòcesi de Wheeling-Charleston en aquest moment difícil". "Prometo dur a terme -emfasitza- una investigació exhaustiva a la recerca de la veritat en les inquietants acusacions contra el bisbe Bransfield i treballar estretament amb el clergat, els religiosos i els líders laics de la diòcesi fins al nomenament d'un nou bisbe".

El 2012, en un judici a altres clergues de Filadèlfia, monsenyor Bransfield va ser acusat d'haver abusat sexualment de deu menors a finals de la dècada dels 70 i principis dels 80. En altres ocasions, va ser relacionat amb suposats abusos a adults, però ell sempre va defensar la seva innocència, assenyala VaticanNews.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.