• ’Editorial Claret presenta “Canviar el consum per canviar la vida”, una proposta educativa i de conversió ecològica
  • Els targarins visqueren la gran festa religiosa i cultural del Corpus
  • Calor, crida de Sant'Egidio: Hi ha molts ancians en perill. No els deixem sols
  • El Secretariat Interdiocesà de Catequesi organitza les XVIIIes Jornades Interdiocesanes de Catequesi
  • La Filmoteca Vaticana presenta el "videocatecisme de l'Església Catòlica"
  • L’Orde del Sant Sepulcre nomena el català Enric Mas Vice-governador General per Llatinoamèrica
  • Cardenal Omella: «l’Eucaristia és el centre de la vida cristiana, que fa i construeix l’Església»
  • Mèxic - Sol·licitud d'asil s'ha convertit en un viacrucis per als immigrants
  • Polítics encara a la presó, esglésies assetjades, fidels atacats: el diàleg continua sent la solució a la crisi
  • Des d'avui 30a reunió del Consell de Cardenals amb el Papa

Estats Units: El Papa accepta la renúncia del bisbe Bransfield, acusat d'abusos

L'Oficina de Premsa de la Santa Seu ha informat aquest dijous 13 de setembre, que el papa Francesc "va acceptar la renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Wheeling-Charleston (EUA), presentada per Michael J. Bransfield, i va nomenar administrador apostòlic 'seu vacant' de la mateixa diòcesi a monsenyor William I. Lori, arquebisbe de Baltimore".

AICA, 14 setembre 18

Segons indica la informació de VaticanNews, tot i que no s'especifica en el comunicat vaticà, el bisbe Bransfield està sent investigat per assetjament sexual a adults. De fet, monsenyor Lori arriba a aquesta diòcesi de Virgínia amb un encàrrec especial del Papa: conduir una investigació sobre les acusacions contra el pastor sortint.

L'actual nunci als Estats Units, monsenyor Christophe Pierre, va deixar clar que monsenyor Lori, com a administrador apostòlic de Wheeling-Charleston, "té una funció específica més enllà de l'impuls pastoral de la diòcesi".

Per la seva banda l'arxidiòcesi de Baltimore, va emetre un comunicat citant declaracions del seu pastor: "La meva principal preocupació és l'atenció i el suport dels sacerdots i la gent de la diòcesi de Wheeling-Charleston en aquest moment difícil". "Prometo dur a terme -emfasitza- una investigació exhaustiva a la recerca de la veritat en les inquietants acusacions contra el bisbe Bransfield i treballar estretament amb el clergat, els religiosos i els líders laics de la diòcesi fins al nomenament d'un nou bisbe".

El 2012, en un judici a altres clergues de Filadèlfia, monsenyor Bransfield va ser acusat d'haver abusat sexualment de deu menors a finals de la dècada dels 70 i principis dels 80. En altres ocasions, va ser relacionat amb suposats abusos a adults, però ell sempre va defensar la seva innocència, assenyala VaticanNews.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMARTS, 25 DE JUNY

CURS SOBRE ANTONI GAUDÍ. Dies: del 25 al 28. Organitza: Ateneu Universitari Sant Pacià i Facultat Antoni Gaudí. Lloc: Facultat Antoni Gaudí, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 17 h

DIMECRES, 26 DE JUNY

TALLER SOBRE “EDUCACIÓ DE LA INTIMITAT I PREVENCIÓ D’ABUSOS SEXUALS A MENORS”. A càrrec de: Lourdes Illán, psicòloga i sexòloga. Lloc: església de Sant Joan, Berga. Hora: 20.30 h

DIJOUS, 27 DE JUNY

JORNADA SOBRE ART I CULTURA RELIGIOSA A CATALUNYA. Organitzen: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Lloc: Institut Superior de Ciències Religioses, Ronda de Francesc Camprodon, 2, Vic. Hora: de 9 a 17.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.