• Costa Rica: Després de 10 dies de vaga i violència, la primera reunió entre el govern i els sindicats
  • El Suprem espanyol estableix que un tocament no consentit és abús sexual
  • El papa Francesc demana preservar el tresor de la llibertat
  • 980è aniversari de la dedicació de la catedral de Girona
  • Reunió dels Bisbes i el Consell Assessor de Rectors a la CEE
  • La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants
  • La Sagrada Família mostra l’interior de la torre de Jesucrist a les seves Portes Obertes
  • Els bisbes catalans parlen dels 800 anys de l'Orde de la Mercè
  • Nomenament de tres canonges del Capítol de la Catedral de Tarragona
  • "Un cristià sempre ha de ser conscient que és pecador"

Estats Units: El Papa accepta la renúncia del bisbe Bransfield, acusat d'abusos

L'Oficina de Premsa de la Santa Seu ha informat aquest dijous 13 de setembre, que el papa Francesc "va acceptar la renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Wheeling-Charleston (EUA), presentada per Michael J. Bransfield, i va nomenar administrador apostòlic 'seu vacant' de la mateixa diòcesi a monsenyor William I. Lori, arquebisbe de Baltimore".

AICA, 14 setembre 18

Segons indica la informació de VaticanNews, tot i que no s'especifica en el comunicat vaticà, el bisbe Bransfield està sent investigat per assetjament sexual a adults. De fet, monsenyor Lori arriba a aquesta diòcesi de Virgínia amb un encàrrec especial del Papa: conduir una investigació sobre les acusacions contra el pastor sortint.

L'actual nunci als Estats Units, monsenyor Christophe Pierre, va deixar clar que monsenyor Lori, com a administrador apostòlic de Wheeling-Charleston, "té una funció específica més enllà de l'impuls pastoral de la diòcesi".

Per la seva banda l'arxidiòcesi de Baltimore, va emetre un comunicat citant declaracions del seu pastor: "La meva principal preocupació és l'atenció i el suport dels sacerdots i la gent de la diòcesi de Wheeling-Charleston en aquest moment difícil". "Prometo dur a terme -emfasitza- una investigació exhaustiva a la recerca de la veritat en les inquietants acusacions contra el bisbe Bransfield i treballar estretament amb el clergat, els religiosos i els líders laics de la diòcesi fins al nomenament d'un nou bisbe".

El 2012, en un judici a altres clergues de Filadèlfia, monsenyor Bransfield va ser acusat d'haver abusat sexualment de deu menors a finals de la dècada dels 70 i principis dels 80. En altres ocasions, va ser relacionat amb suposats abusos a adults, però ell sempre va defensar la seva innocència, assenyala VaticanNews.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

CONCERT INAUGURAL DEL NOU ORGUE DE LA MERCÈ. A càrrec de: Thomas Ospital, organista cotitular de Saint Eustache (París) i organista resident de la Maison de Radio France. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 20 h 

DILLUNS, 24 DE SETEMBRE

MISSA SOLEMNE EN LA FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ, PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONA. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 10.30 h

DIMECRES, 26 DE SETEMBRE

INAUGURACIÓ OFICIAL DEL CURS 2018-2019 DE L’ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ (FACULTAT DE TEOLOGIA DE CATALUNYA, FACULTAT DE FILOSOFIA DE CATALUNYA, FACULTAT ANTONI GAUDÍ, INSTITUT SUPERIOR DE LITÚRGIA DE BARCELONA I INSTITUT DE TEOLOGIA FONAMENTAL). Lliçó inaugural sobre “Escletxes en el jo impermeable a Déu. La proposta cristiana en un món secular”, a càrrec del Dr. Xavier Morlans. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 11.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.