Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Sant Onèsim
  • Si no es prenen mesures 150 milions de nenes seran casades abans del 2030
  • Més de 200 cristians a la presó acusats per la llei de blasfèmia al Pakistan
  • El Papa demana als pobles originaris "transmetre'ns la seva saviesa ancestral de diàleg amb la terra"
  • Augmenten en 1,5% les visites a la Catedral de Girona durant l’any 2018
  • Els bisbes catalans parlen sobre diversos temes d'actualitat
  • Una marxa cap a la frontera per la pau entre l'Índia i el Pakistan
  • Neuròlegs del Trueta troben una nova malaltia genètica
  • Papa Francesc: "La litúrgia és un tresor que no pot reduir-se a gustos o corrents"
  • Vèncer la batalla contra la fam és possible: "No és un eslògan"
  • Mèxic: 152 sacerdots retirats del ministeri per pederàstia, en els últims 9 anys

El Papa desitja visitar Japó el proper any

"Aprofitant aquesta visita, voldria anunciar la meva intenció de visitar Japó el proper any. Espero que puguem fer-ho", va expressar el papa Francesc en rebre el dimecres 12 de setembre passat, a un grup de membres de l'Associació "Tensho Kenoh Shisetsu Kenshoukai" del Japó, encarregada de promoure projectes de cultura i solidaritat. L'Associació va ser fundada en memòria de la primera missió diplomàtica japonesa a Europa organitzada pels Pares Jesuïtes presents al Japó des de 1585.

AICA, 14 setembre 18

Referent a això el pontífex va recordar: "Fa més de 400 anys, el 1585, quatre joves japonesos van arribar a Roma, acompanyats per alguns missioners jesuïtes per visitar el Papa, que era llavors Gregori XIII. Va ser un viatge extraordinari, ja que era la primera vegada que un grup de representants d'aquest gran país venia a Europa. Els quatre joves van ser rebuts meravellosament no només pel Papa, sinó també en totes les ciutats i les corts que van travessar: Lisboa, Madrid, Florència, Roma, Venècia, Milà, Gènova. Els europeus van trobar als japonesos i els japonesos van trobar Europa i el cor de l'Església Catòlica. Una trobada històrica entre dos grans cultures i tradicions espirituals, del qual és just preservar la memòria, com ho fa la seva Associació ".

"El viatge dels seus joves predecessors va durar més de vuit anys. El de vostès és més curt i menys esgotador. Però espero que se sentin rebuts pel Papa com ho van ser ells i que, com ells, gaudeixin de l'alegria d'aquesta reunió i se sentin animats a tornar al seu país com a ambaixadors d'amistat i promotors de grans valors humans i cristians ".

Sé que la seva Associació promou projectes de cultura i solidaritat bellíssims. Valoro, sobretot el seu esforç actual per establir un fons d'ajuda per a la formació de joves i orfes, gràcies a la contribució de les empreses que són sensibles als seus problemes. Demostren que la religió, la cultura i el món econòmic poden col·laborar pacíficament per crear un món més humà, caracteritzat per una ecologia integral. Això està totalment d'acord amb el que jo també desitjo per la humanitat d'avui i de demà, com vaig escriure en l'encíclica Laudato si '. És el camí encertat per al futur de la nostra casa comuna.

Gràcies de nou per la seva visita. Com els seus quatre joves predecessors, portin al seu meravellós poble i al seu gran país l'amistat del Papa de Roma i l'estima de tota l'Església Catòlica.

"I aprofitant aquesta visita m'agradaria anunciar la meva intenció de visitar Japó l'any que ve. Esperem que pugui ser així ".

Al final de l'audiència del dimecres passat, el Papa va dir, improvisant en espanyol:

"Estic molt content del que vostès m'han dit i d'aquesta història que coneixia de lluny. Les amistats es fan al llarg de la història. Per això és important la memòria. No oblideu les coses que ens van donar la cultura, el país, la llengua, la religió, la pertinença social. No oblideu això i fer un pas endavant. El Provincial ho sap perquè va ser director d'un museu, així que coneix bé. Cal conrear la memòria".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 15 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DOCAT. QUÈ CAL FER? LA DOCTRINA SOCIAL DE L’ESGLÉSIAHi intervindran: Cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona; Mn. Josep Mateu, coordinador del Secretariat Interdiocesà de Joventut; Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona i Màxim Muñoz, representant d’Editorial Claret. Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret, c. Roger de Llúria, 5, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 16 DE FEBRER

II APLEC DE MESTRES I PROFESSORS CRISTIANS AMB EL LEMA “SOM TESTIMONIS!”. Organitzen: delegacions d’Ensenyament de les diòcesis amb seu de Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c. de Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: de 9.30 a 17 h

DIJOUS, 21 DE FEBRER

JORNADA D'ESTUDI MORIR DIGNAMENT EN EL SEGLE XXI. METES ACONSEGUIDES I REPTES PENDENTS. Organitza: Metges Cristians de Catalunya. Lloc: Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona). Hora: De 9.45 h a 14.30 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.