• Trobada diocesana d'acció de gràcies al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • “La Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià homenatgen al cardenal Vidal i Barraquer”
  • Jornada "Diversitat religiosa per la convivència i la pau"
  • Les entitats socials d'Església fan una crida a descobrir el valor d'estar al costat de persones més vulnerables
  • El Papa prefereix una Església que creix en silenci abans que una Església de l'espectacle
  • Andreu Muñoz: “Moltes qüestions de l’arqueologia i de la història de l’Església són desconegudes per la societat
  • Deu anys d’un Gran Recapte cada cop més sostenible
  • El Homrani afirma que tenen preparades més de 800 places per als MENA en centres de segona oportunitat
  • Més de 600 desapareguts i 66 morts pels incendis de Califòrnia
  • Els bisbes catalans parlen de la II Jornada Mundial dels Pobres

El Papa desitja visitar Japó el proper any

"Aprofitant aquesta visita, voldria anunciar la meva intenció de visitar Japó el proper any. Espero que puguem fer-ho", va expressar el papa Francesc en rebre el dimecres 12 de setembre passat, a un grup de membres de l'Associació "Tensho Kenoh Shisetsu Kenshoukai" del Japó, encarregada de promoure projectes de cultura i solidaritat. L'Associació va ser fundada en memòria de la primera missió diplomàtica japonesa a Europa organitzada pels Pares Jesuïtes presents al Japó des de 1585.

AICA, 14 setembre 18

Referent a això el pontífex va recordar: "Fa més de 400 anys, el 1585, quatre joves japonesos van arribar a Roma, acompanyats per alguns missioners jesuïtes per visitar el Papa, que era llavors Gregori XIII. Va ser un viatge extraordinari, ja que era la primera vegada que un grup de representants d'aquest gran país venia a Europa. Els quatre joves van ser rebuts meravellosament no només pel Papa, sinó també en totes les ciutats i les corts que van travessar: Lisboa, Madrid, Florència, Roma, Venècia, Milà, Gènova. Els europeus van trobar als japonesos i els japonesos van trobar Europa i el cor de l'Església Catòlica. Una trobada històrica entre dos grans cultures i tradicions espirituals, del qual és just preservar la memòria, com ho fa la seva Associació ".

"El viatge dels seus joves predecessors va durar més de vuit anys. El de vostès és més curt i menys esgotador. Però espero que se sentin rebuts pel Papa com ho van ser ells i que, com ells, gaudeixin de l'alegria d'aquesta reunió i se sentin animats a tornar al seu país com a ambaixadors d'amistat i promotors de grans valors humans i cristians ".

Sé que la seva Associació promou projectes de cultura i solidaritat bellíssims. Valoro, sobretot el seu esforç actual per establir un fons d'ajuda per a la formació de joves i orfes, gràcies a la contribució de les empreses que són sensibles als seus problemes. Demostren que la religió, la cultura i el món econòmic poden col·laborar pacíficament per crear un món més humà, caracteritzat per una ecologia integral. Això està totalment d'acord amb el que jo també desitjo per la humanitat d'avui i de demà, com vaig escriure en l'encíclica Laudato si '. És el camí encertat per al futur de la nostra casa comuna.

Gràcies de nou per la seva visita. Com els seus quatre joves predecessors, portin al seu meravellós poble i al seu gran país l'amistat del Papa de Roma i l'estima de tota l'Església Catòlica.

"I aprofitant aquesta visita m'agradaria anunciar la meva intenció de visitar Japó l'any que ve. Esperem que pugui ser així ".

Al final de l'audiència del dimecres passat, el Papa va dir, improvisant en espanyol:

"Estic molt content del que vostès m'han dit i d'aquesta història que coneixia de lluny. Les amistats es fan al llarg de la història. Per això és important la memòria. No oblideu les coses que ens van donar la cultura, el país, la llengua, la religió, la pertinença social. No oblideu això i fer un pas endavant. El Provincial ho sap perquè va ser director d'un museu, així que coneix bé. Cal conrear la memòria".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 16 DE NOVEMBRE

XI JORNADES INTERDIOCESANES DE FORMACIÓ PER A CATEQUISTES AMB EL TEMA “TINDRÀS UN TRESOR. EL DESVETLLAMENT DE LA FE EN LA CATEQUESI”. Organitza: Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears. Dies: del 16 al 18. Lloc: Figueres. Hora: 17 h. Més informació: tel. 933 021 041

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE

CONCERT. S’interpretarà, entre d’altres obres, la peça «El prevere i el cardenal» amb text i música de Josep-Enric Peris (poema simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i el cardenal Vidal i Barraquer). Organitzen: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. A càrrec del: Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral a Cambrils. Lloc: Església parroquial de Sant Pere Apòstol, Cambrils. Hora: 20.30 h

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE

EUCARISTIA PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA AMB MOTIU DE LA II JORNADA MUNDIAL DELS POBRES. En aquesta trobada tindrà lloc la benedicció i enviament de tots els voluntaris que treballin en el món de la caritat i de la pastoral social. Lloc: Catedral de Barcelona Hora: 19 h

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE

I Simposi d'Educació Catòlica. Organitzat per la Federació de Cristians de Catalunya i la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. Hi participaran Mons. Jaume Pujol, Mons. Antoni Vadell, Antoni Comas, Daniel Arasa, P. Enric Puig, Gna. María Jesús Torrente, M. Núria Miró, Josep Manuel Prats, Josep Maria Romagosa, Francesc Ortiz, Juan José Guardia, Juan Carlos Corbera, Alfonso Aguiló i Ignasi Díaz. Tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona. De 9.30 h a 20 h. Preu: 25 euros (Més informació a l'enllaç que hi ha a dintre l'apartat de l'agenda).Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.