• Costa Rica: Després de 10 dies de vaga i violència, la primera reunió entre el govern i els sindicats
  • El Suprem espanyol estableix que un tocament no consentit és abús sexual
  • El papa Francesc demana preservar el tresor de la llibertat
  • 980è aniversari de la dedicació de la catedral de Girona
  • Reunió dels Bisbes i el Consell Assessor de Rectors a la CEE
  • La meitat dels 1.300 milions de pobres al món són infants
  • La Sagrada Família mostra l’interior de la torre de Jesucrist a les seves Portes Obertes
  • Els bisbes catalans parlen dels 800 anys de l'Orde de la Mercè
  • Nomenament de tres canonges del Capítol de la Catedral de Tarragona
  • "Un cristià sempre ha de ser conscient que és pecador"

El Papa desitja visitar Japó el proper any

"Aprofitant aquesta visita, voldria anunciar la meva intenció de visitar Japó el proper any. Espero que puguem fer-ho", va expressar el papa Francesc en rebre el dimecres 12 de setembre passat, a un grup de membres de l'Associació "Tensho Kenoh Shisetsu Kenshoukai" del Japó, encarregada de promoure projectes de cultura i solidaritat. L'Associació va ser fundada en memòria de la primera missió diplomàtica japonesa a Europa organitzada pels Pares Jesuïtes presents al Japó des de 1585.

AICA, 14 setembre 18

Referent a això el pontífex va recordar: "Fa més de 400 anys, el 1585, quatre joves japonesos van arribar a Roma, acompanyats per alguns missioners jesuïtes per visitar el Papa, que era llavors Gregori XIII. Va ser un viatge extraordinari, ja que era la primera vegada que un grup de representants d'aquest gran país venia a Europa. Els quatre joves van ser rebuts meravellosament no només pel Papa, sinó també en totes les ciutats i les corts que van travessar: Lisboa, Madrid, Florència, Roma, Venècia, Milà, Gènova. Els europeus van trobar als japonesos i els japonesos van trobar Europa i el cor de l'Església Catòlica. Una trobada històrica entre dos grans cultures i tradicions espirituals, del qual és just preservar la memòria, com ho fa la seva Associació ".

"El viatge dels seus joves predecessors va durar més de vuit anys. El de vostès és més curt i menys esgotador. Però espero que se sentin rebuts pel Papa com ho van ser ells i que, com ells, gaudeixin de l'alegria d'aquesta reunió i se sentin animats a tornar al seu país com a ambaixadors d'amistat i promotors de grans valors humans i cristians ".

Sé que la seva Associació promou projectes de cultura i solidaritat bellíssims. Valoro, sobretot el seu esforç actual per establir un fons d'ajuda per a la formació de joves i orfes, gràcies a la contribució de les empreses que són sensibles als seus problemes. Demostren que la religió, la cultura i el món econòmic poden col·laborar pacíficament per crear un món més humà, caracteritzat per una ecologia integral. Això està totalment d'acord amb el que jo també desitjo per la humanitat d'avui i de demà, com vaig escriure en l'encíclica Laudato si '. És el camí encertat per al futur de la nostra casa comuna.

Gràcies de nou per la seva visita. Com els seus quatre joves predecessors, portin al seu meravellós poble i al seu gran país l'amistat del Papa de Roma i l'estima de tota l'Església Catòlica.

"I aprofitant aquesta visita m'agradaria anunciar la meva intenció de visitar Japó l'any que ve. Esperem que pugui ser així ".

Al final de l'audiència del dimecres passat, el Papa va dir, improvisant en espanyol:

"Estic molt content del que vostès m'han dit i d'aquesta història que coneixia de lluny. Les amistats es fan al llarg de la història. Per això és important la memòria. No oblideu les coses que ens van donar la cultura, el país, la llengua, la religió, la pertinença social. No oblideu això i fer un pas endavant. El Provincial ho sap perquè va ser director d'un museu, així que coneix bé. Cal conrear la memòria".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE

CONCERT INAUGURAL DEL NOU ORGUE DE LA MERCÈ. A càrrec de: Thomas Ospital, organista cotitular de Saint Eustache (París) i organista resident de la Maison de Radio France. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 20 h 

DILLUNS, 24 DE SETEMBRE

MISSA SOLEMNE EN LA FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ, PRESIDIDA PEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONA. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 10.30 h

DIMECRES, 26 DE SETEMBRE

INAUGURACIÓ OFICIAL DEL CURS 2018-2019 DE L’ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ (FACULTAT DE TEOLOGIA DE CATALUNYA, FACULTAT DE FILOSOFIA DE CATALUNYA, FACULTAT ANTONI GAUDÍ, INSTITUT SUPERIOR DE LITÚRGIA DE BARCELONA I INSTITUT DE TEOLOGIA FONAMENTAL). Lliçó inaugural sobre “Escletxes en el jo impermeable a Déu. La proposta cristiana en un món secular”, a càrrec del Dr. Xavier Morlans. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 11.15 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.